Teraz jest 20 lip 2019, 03:41


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: gra się wyłącza
PostNapisane: 09 paź 2013, 11:58 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 paź 2013, 11:56
Posty: 3
Witam
mam podobny problem. Posiadam oryginalną wersję gry, niestety po 5 minutach gry zawiesza się i mogę ją wyłączy tylko porzez menadżera zadań. Prbowałam ustawiac procvesy na wysoki poprzez menadżera zadań(wskazówka znaleziona na innym forum). Na jeszcze innym znalazłam wskazówkę dotyczącą wejcia w dziennik zarzadzania windowsa i odczytanie co spowodowało błąd. Oto co znalazłam:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: AC3SP.exe, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x5155b537
Nazwa modułu powodującego błąd: d3d11.dll, wersja: 6.2.9200.16570, sygnatura czasowa: 0x5153774d
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x000a4e86
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x12ac
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cec4d8b3ad7e12
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: B:\Assassin's Creed III\AC3SP.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\d3d11.dll
Identyfikator raportu: 030de2b0-30cd-11e3-a265-f81a6703ba45


Nic z tego nie rozumiem. ogólnie nie jestem typem informatyka, jest to dla mnie czarna magia. uwilbiam ta serie gier i chcialabym sie nia cieszyc, niestety nie moge, dlatego licze na pomoc was pozostałych forumowiczów.

KOMPUTER:
Windows 7
Procesor intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 2.67 GHz
64 bitowy
8gb ram pamieci
Karta graf NVIDIA Ge Force GT 240 512 pamieci

mam nadzieje ze podalam wszystkie potrzebne szczegoly do udzielenia mi pomocy, za ktora bede niezmiernie wdzieczna. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: gra się wyłącza
PostNapisane: 09 paź 2013, 12:16 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
To może nie dotyczyć wyłącznie jednej gry i o tego spróbujmy wyjść.

Proszę zainstalować sobie program HWMonitor, a następnie włączyć grę. Po kilku minutach rozgrywki (przed wystąpieniem problemu) przejdź do pulpitu nie wyłączając gry. Odpal HWMonitor i odczytaj temperatury oraz ilość obrotów (RPM) wiatraczków.
Mając te dane podziel się tutaj nimi - przy okazji dodając od siebie, jakież to masz chłodzenie zamontowane.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: gra się wyłącza
PostNapisane: 09 paź 2013, 12:59 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 paź 2013, 11:56
Posty: 3
Witam
dziękuję za odpowiedź
Temperatures MSI H55M-E33
TMPIN0 Value 40C Min 37 Max 43
TMPIN1 38C 35C 39C
TMPIN2 31C 30C 32 C

INTEL CORE i5 750
TEMPERATURES
Core0 40C min 36C max 50C
Core1 36C 32C 48C
Core2 39C 36C 84C
Core3 38C 35C 52C

HDD 0 SAMSUNG HD502U
TEMPERATURES
ASSEMBLY 28C 28C 28C
Air Flow 28C 28C 28C

NVIDIA GeForce GT 240
TMPIN0 46C min 36C max 50C

Iloc obrotw
VALUE 2590 RPM
min 2564RPM
Max 2599RPM


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: gra się wyłącza
PostNapisane: 09 paź 2013, 16:33 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Jest dobrze, nic ponad normę.

Uderzmy zatem po logu, który udostępniłaś wcześniej. Wg. informacji o bibliotece "d3d11" (.dll), warto spróbować zaktualizowania sterowników karty graficznej (która tak w ogóle ma mieszane oceny recenzentów). Poszukaj zatem pełne sterowniki do swojego GPU i je zainstaluj.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: gra się wyłącza
PostNapisane: 09 paź 2013, 19:20 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 paź 2013, 11:56
Posty: 3
Witam
Patrzylam juz w tym kierunku i mam aktualne sterowniki. Aktualizowalam rownież sterowniki do karty dzwiękowej. Nie wiem już co mam robić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: gra się wyłącza
PostNapisane: 10 paź 2013, 12:08 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Jest mnóstwo w sieci opisanych problemów tego typu - Ubisoft najwyraźniej niezbyt dba o swoje produkty. Tak czy siak trzy najczęściej powtarzane porady, które mają jakieś efekty, to:
1 - odinstalowanie sterowników graficznych i instalacja najnowszych, pełnych i do konkretnej rodziny kart
2 - próba zmian ustawień karty graficznej. Manipulowanie anty-aliasingiem między innymi (w niektórych programach, wyłączenie tej opcji przynosi pozytywne rezultaty)
3 - manipulacja napięciem karty graficznej (czego nie zaleca się osobom, które nie posiadają odp. wiedzy w zakresie "podkręcania"/"przykręcania").

Ostatniego nie polecam, ponieważ szkoda ryzykować utratę jakości sprzętu, przez jakąś durną gierkę.

Na Twoim miejscu napisałbym do BOKu Ubisoftu. Problem leży po ich stronie, więc niech oni główkują. Zapłaciłaś, masz prawo wymagać.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules