Teraz jest 22 paź 2019, 08:45


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gra się wyłącza
PostNapisane: 06 kwi 2012, 20:30 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2012, 23:17
Posty: 438
Lokalizacja: Skierniewice
Gra w: TES:V/ME Trilogy/Wiedźmin 1&2/DA/AC/DE:HR
Cóż mam dość nietypowy problem z grą.
Oryginalna, zakupiona we wtorek. Zainstalowałam ją, jest super, zapoznaję się z grą z animusem, ale jak mam iść do Mistrza Zakonu (sam początek) to gra mi się najpierw zacina, dźwięk jeszcze jest, później jakby dźwięk jakiegoś zwarcia i restart komputera.
Próbowałam ją zainstalować jeszcze raz, ale problem się powtarza. Nie wiem już co mam zrobić, a wielkim informatykiem to raczej nie jestem.
Mógłby mi ktoś pomóc?

Windows 7, 64-bit
AMD Athlon II Dual-Core M320 2.10 GHz
4 GB RAM

ATI Mobility Radeon HD 5650, 2814 MB HyperMemory

_________________
"Musimy żyć. Żyć tak, by później nikogo nie musieć prosić o wybaczenie. " Krew Elfów
Obrazek
Origin: julciczka
Steam: julciczka
Watch Dogs: Baza ctOS


Ostatnio edytowano 09 kwi 2012, 16:34 przez julciczka, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się wyłącza
PostNapisane: 07 kwi 2012, 23:10 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 gru 2011, 14:56
Posty: 99
Lokalizacja: Monteriggioni
Gra w: Dragon Age 2,Assasin Creed 2/3,NFS:HP,Mortal Kombat
pod jakim Directem odpalasz grę ? I czy masz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej ?

_________________
" Nic Nie Jest Prawdziwe ,Wszystko Jest Dozwolone "


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się wyłącza
PostNapisane: 07 kwi 2012, 23:57 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2011, 11:44
Posty: 1242
Lokalizacja: Legnica
Gra w: Wiedźmin 3
animusem* :P
Tak jak kolega wyżej pisze, musisz sprawdzić sterowniki karty graficznej. Jeśli nie są najnowsze, musisz uaktualnić. ;d

_________________
Obrazek

||AG - Szermierz||
Kitajcowe Twory


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się wyłącza
PostNapisane: 09 kwi 2012, 16:36 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2012, 23:17
Posty: 438
Lokalizacja: Skierniewice
Gra w: TES:V/ME Trilogy/Wiedźmin 1&2/DA/AC/DE:HR
er00lek napisał(a):
pod jakim Directem odpalasz grę ? I czy masz najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej ?


10
To muszę sprawdzić te sterowniki, ale to by było dziwne, bo inne gry, te najnowsze mi chodz a bez problemów.
Dam znać, jak sprawdzę i czy aktualizacja (jeśli nie są aktualne) zadziała.

EDIT: Po aktualizacji karty graficznej problem się powtarza, nie mam pojęcia co robić dalej ;/

_________________
"Musimy żyć. Żyć tak, by później nikogo nie musieć prosić o wybaczenie. " Krew Elfów
Obrazek
Origin: julciczka
Steam: julciczka
Watch Dogs: Baza ctOS


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się wyłącza
PostNapisane: 10 kwi 2012, 12:46 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 gru 2011, 14:56
Posty: 99
Lokalizacja: Monteriggioni
Gra w: Dragon Age 2,Assasin Creed 2/3,NFS:HP,Mortal Kombat
Hmm no na odległość ciężko jest pomóc w tego typu sprawach , jednakże zawsze można spróbować ;).

No więc tak:
1. Problem może tkwić najprawdopodobniej w jednym z dwóch miejsc (Problemy techniczne typu właśnie karta graficzna lub jakieś kłopoty z w/w Direct'em )
2.Wiem że nie jesteś jakimś wielkim informatykiem , ale do tego nie trzeba specjalnych zdolności . Po prostu otwórz swój komputer ( o ile nie masz plomb lub skończyła ci się gwarancja) i zobacz jak w tym momencie zachowuje się karta graficzna i reszta układów . Zwróć uwagę czy nie czuć jakiegoś smrodu jakby coś się przepalało itp.
3. Możesz też spróbować odpalić grę na Dx 9 ,a do tego ustaw minimalne wymagania .

Proponuję najpierw wykorzystać sposób w punkcie 3 ,a potem w razie czego ten 2 ;)

_________________
" Nic Nie Jest Prawdziwe ,Wszystko Jest Dozwolone "


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra się wyłącza
PostNapisane: 10 kwi 2012, 13:12 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lut 2012, 23:17
Posty: 438
Lokalizacja: Skierniewice
Gra w: TES:V/ME Trilogy/Wiedźmin 1&2/DA/AC/DE:HR
Dzięki za odpowiedź, zaraz to sprawdzę. Osobiście wątpię, że coś się przepaliło, bo inne "giganty" mi działają bezproblemowo. Zaraz sprawdzę z tym DX9.

EDIT: Działa z Dx9. Wielkie dzięki

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

_________________
"Musimy żyć. Żyć tak, by później nikogo nie musieć prosić o wybaczenie. " Krew Elfów
Obrazek
Origin: julciczka
Steam: julciczka
Watch Dogs: Baza ctOS


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules