Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 26 wrz 2020, 18:55


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 25 lis 2012, 01:02 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 wrz 2012, 19:09
Posty: 488
Gra w: The Elders Scrolls V: Skyrim, Wiedźmin 2, Battlefield 3, Assassin's Creed Revelations
Siemanko wszystkim ! :)
Mam taki problem. Otóż pobrałem tego oto moda lecz całą paczkę. (Czyli było to wersja 1.5 tego moda i ważyła około 1GB)
Po ściągnięciu miałem ten plik lecz z rozszerzeniem .001 i nie wiem jak to zainstalować.
Bardzo proszę o pomoc !
Z góry dzięki :)

_________________
"Pat­rząc na ciem­ność lub śmierć boimy się niez­na­nego - nicze­go więcej. "- Joanne Kathleen Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 25 lis 2012, 13:04 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 wrz 2012, 19:09
Posty: 488
Gra w: The Elders Scrolls V: Skyrim, Wiedźmin 2, Battlefield 3, Assassin's Creed Revelations
BARDZO PROOOSZĘ O POMOC!

_________________
"Pat­rząc na ciem­ność lub śmierć boimy się niez­na­nego - nicze­go więcej. "- Joanne Kathleen Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 25 lis 2012, 13:22 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Znasz zasady, nie piszemy posta za postem.

Według komentarzy, ten plik jest uszkodzony i nawet po rozpakowaniu występują problemy (spadku jakości gry).
Końcówka wygląda, jak gdyby plik był częścią czegoś, po archiwizacji. To dość popularna technika uszczuplania danych.

Polecam zatem ściągnąć sobie mniejsze paczki i ew. połączyć ze sobą. Komentarze potwierdzają ten sposób, a niektóre nawet zawierają wskazówki odnośnie instalacji.

Pamiętaj, że tekstury będą obciążały grę; ucierpi płynność. Tak już jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 25 lis 2012, 14:05 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 wrz 2012, 19:09
Posty: 488
Gra w: The Elders Scrolls V: Skyrim, Wiedźmin 2, Battlefield 3, Assassin's Creed Revelations
Ok dzięki bardzo za pomoc.
Mam świadomość, że po zainstalowaniu moda na tekstury płynność w grze zmaleje ale myślę, że wytrzymałbym to :).
No nic to teraz poszukam sobie jakiegoś innego moda. :)
Jeszcze raz wielkie dzięki.

_________________
"Pat­rząc na ciem­ność lub śmierć boimy się niez­na­nego - nicze­go więcej. "- Joanne Kathleen Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 30 lis 2012, 20:08 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 lis 2012, 20:00
Posty: 3
Ok to ja mam jeszcze pytanie. Też miałem ten problem co kolega wyżej ale ten mod można ściągnąć nie w wielkiej paczce tylko pojedynczo mod do tekstur, mod do miast, mod do nieba itp. I mam problem z instalacją tego modu. NIe pierwszy raz moduję grę i nigdy nie miałem problemów. Sa dwa punkty z instrukcji któe są dla mnie problematyczne.:

1. Copy the "Data" folder from your downloaded archive in the Skyrim folder.
Problem jest taki, że po rozpakowaniu modu nie ma folderu "Data" a jest jedynie folder textures. Folderu o tej nazwie nie ma nigdzie w grze więc nie mogę się domyśleć gdzie trzeba go przegrać. Ściągając jednak inne mody większość z nich wrzucało się do folderu Data w grze, także jeśli w modzie był folder "textures". Tak tez i ja zrobiłem. I teraz przechodzimy do pkt 2 i 3 instrukcji

2. Start the Skyrim Launcher and look for the Data Files.
3. Be sure that all the files, starting with "Skyrim HD" are enabled.


Problem tylko taki, że okno jest puste i nie ma co zaznaczyć na enabled. Nie ma też skąd dodać pliki. Jeśli pokombinuje i powklejam folder textures do rożnych innych możliwych miejsc w grze nadal okno jest puste. Co zrobić bo wygląda to na prostą rzecz i nie mam pojęcia jak to rozwiązać


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 30 lis 2012, 21:21 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Wypakuj textures, wytnij i wklej tam gdzie gra jest zainstalowana, do katalogu Data (u mnie: Steam\SteamApps\common\skyrim\Data).

Co do zaznaczania, to tam głównie operuje się na wtyczkach, plikach o rozszerzeniu .esp, czasem .esm.
Jeśli wklejasz same tekstury (czyli folder textures, plus jego zawartość), to nie ma czego aktywować i po prostu włączasz sobie grę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 30 lis 2012, 22:01 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 lis 2012, 20:00
Posty: 3
Dzięki za odpowiedź. Co do braku zaznaczeń to może masz właśnie rację. Ale z drugiej strony po co pisza coś takiego w instrukcji do tego moda :-)

Co do modu czuli katalogu textures wrzuciłem do katalogu Data tam gdzie jes gra zainstalowana. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czy sa to mody do oryginalnej wersji gdy czy nie? Przyznam sczesze, że na początku dziłałem na ściągniętej grze żeby zobaczyć ak wygląda. podobała mi się więc kupiłem na Steam. Tam ściągnęła się i zainstalowała wraz z najnowszymi patchami które zrobiły gigantyczna różnice w jakości tekstur. Głównie wody i przyrody. Może te mody są do pirackiej wersji żeby wyglądała jak legalna z patchami? Bo chodzi o to, że wrzucając je lub nie nie widzę żadnej różnicy. Ustawienia mam najwyższe jakie da się ustawić więc nie w tym rzecz. A złapałem zajawkę na mody z teksturami po obejrzeniu filmku na YT jak wygląda Skyrim z setką modów i wyglądał jak Crysis 2. Na filmie nie było powiedziane jakie mody zostały użyte ale to była największa maczka tekstur jaką znalazłem a spakowana zajmuje 1,4GB


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 30 lis 2012, 23:08 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
"Skyrim" po premierze, to był po prostu.. koszmar. Wygląd pewnych elementów wprawiał w śmiech. Toteż Bethesda wydała drobne poprawki, w tym nieco "lepsze" tekstury.
Oczywiście nim to nastąpiło, społeczność wokół gry stworzyła własne modyfikacje, które wtedy i Nadal, biją na łeb na szyję lipę odwaloną, przez opłacanych programistów.

Wygląd "Skyrim" możesz zmienić bardzo - ale ucierpi na tym płynność rozgrywki. Osobiście korzystam z niewielu pakietów poprawiających tekstury, wolę płynną animację, niż bóg wie jakie piksele.
Przejrzyj sobie serwis nexus (http://skyrim.nexusmods.com/). Wybierz sobie z menu "Files>Top files>Most endorsed files of all-time" i dostaniesz setkę popularnych rzeczy, w tym usprawnienia wyglądu. Textury, meshe, filtry - no cudawianki, ale obciążające komputer. Coś za coś.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 01 gru 2012, 01:26 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 lis 2012, 20:00
Posty: 3
Haha czyli jednak możliwe jest, że z tymi nowymi teksturami faktycznie mogę nie widzieć w tym momencie żadnej poprawy bo producent sam się wziął za to :-) No ten mod właśnie z tej strony. Ściągnąłem wiele innych lecz sprawiały, że gra nie chce się uruchomić.

Co do płynności to mam to szczęście, że nie muszę się tym przejmować. Crysis 2 przy fullHD, dodatkowym patchem z teksturami oraz dodatkowa obsługa DX11 działa mi przy średnio 92fps więc Skyrim z modami nie może być bardziej potrzebujący niż tamto. :-) Więc po prostu zależy mi na maksymalnie dobrej jakości którą tym bardziej potrzebuję bo gram na 46' TV a na mniejszym ekranie tak detali nie widać. Popróbuję jeszcze z jakimiś innymi.

Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyrim HD- 2K Textures
PostNapisane: 26 gru 2012, 02:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 26 gru 2012, 02:06
Posty: 2
Zapytam się dokładniej i liczę też na również taką odpowiedź, bo pełno ludzi wciąż ma z tymi teksturami problem... W tej chwili ściągamy "HD-2k" w częściach (town,misc, dungeons, itd). I teraz pytanie - jak "aktywować" te tekstury, jeśli nie ma żadnych plików esp/esm do tego moda? Czy folder "textures", który otrzymujemy po rozpakowaniu paczki wklejamy do "...skyrim/data", czy wszystkie pliki z podkatalogów tego "textures" wklejamy dopiero do katalogu Data?

P.S Strasznie chaotycznie to napisałem, ale mam nadzieję, że zrozumiale :) .


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules