|
Autor |
Wiadomość |
BumCykCykk
|
Tytuł: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 13:41 |
|
Casual |
 |
Gra w: LoL, Far Cry 3, BF3, <3 RPG
|
Witam,
To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Otóż chciałbym zacząć swoją przygodę z TESem, nigdy w niego nie grałem, a wydaje mi się dość udaną grą, mimo to słyszałem o wielu modyfikacjach, jak to świetnie poprawiają grafikę. Chciałbym zacząć grę w Skyrima (jeszcze go nie mam, planuję ściągnąć) od razu z modyfikacjami. Jakie polecacie? Chciałbym jak najmniej bugów, jak najlepszą optymalizację, najlepszą jaką się da grafikę i jakąś bardziej rozbudowaną walkę niż klikanie 3-4 przycisków non stop jak w Gothicu - czyli ogólnie proszę was o listę modów i instrukcję co do ich instalacji. Mam miesięcznego kompa, sam go składałem, więc jest dosyć dobry, a oto konkretna specyfikacja
i5-3470 (do 3,5 GHz w Turbo Booscie) B75MA-G43 Geil DragonRAM 1333 MHz 4 GB CL9 Sapphire HD7850 1 GB Lite
I to wam powinno wystarczyć.
Dzięki za odpowiedzi z góry.
EDIT: Kompletnie się nie potrafię połapać w tych wszystkich modach, proszę nie odpowiadać w stylu: wpisz sobie na google skyrim mody hd i wejdź na skyrim.nexus
|
|
Góra |
|
 |
|
Zefi
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 13:50 |
|
RON |
 |
Gra w: Banowanie ;]
|
Kurde i teraz nie wiem czy podać Ci te mody? A dlaczego ano dlatego, że napisałeś, że chcesz gre ściagnąć, a to narusza regulamin pkt.14 ale to już władza zadecyduje czy zostawić ten temat. Co do modów przejrzyj TEN temat, tutaj jest wiele modów, a użytkownicy porobili już dość obszerne listy, tak więc do wyboru 
|
|
Góra |
|
 |
BumCykCykk
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 13:56 |
|
Casual |
 |
|
Chce go na steamie kupionego ściągnąć. Rzucił mi się ten link w oko, z tego tematu poleconego: http://skyrim.nexusmods.com/mods/11Opłaca się go robić?
Ostatnio edytowano 17 lut 2013, 14:00 przez BumCykCykk, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
Zefi
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 13:57 |
|
RON |
 |
|
W takim razie przepraszam, "ściągnąć" to kojarzy mi się z jednym - wybacz 
|
|
Góra |
|
 |
BumCykCykk
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 14:03 |
|
Casual |
 |
|
Jest dobrze  Nie musisz wybaczać, mój błąd, ale dzięki za kulturę, rzadko się to widzi grając w dzisiejsze gry online czy też po prostu w szkole, wśród znajomych  Wracając do wątku, czytałem o jakimś mod managerze, nie wiem o co z tym chodzi - nadzoruje pracę i instalowanie modów?
|
|
Góra |
|
 |
Zefi
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 14:10 |
|
RON |
 |
|
to tylko zwykłe nieporozumienie wyszło  NMM - Jest to program, który ułatwia instalowanie mdów, nie musisz niczym się martwić, wystarczy go zainstalować, dodać pobraną modyfikację i zainstalować, a program sam przeniesie pliki do katalogu gry Skyrim 
|
|
Góra |
|
 |
BumCykCykk
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 14:15 |
|
Casual |
 |
|
A ten powyższy link do skyrima nexus, ten "STEP - Skyrim Total Enhancement Project"
Mogę według tego postępować? I czy wyjaśnilibyście mi o co w tym chodzi bo tak naprawdę to 40% zdań bym nie zrozumiał...
Może jest jakieś lepsze wyjście które da mi lepszą grafikę?
|
|
Góra |
|
 |
Boromir
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 20:42 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
|
Góra |
|
 |
JohnyWol
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 17 lut 2013, 20:59 |
|
Casual |
 |
|
A ja od siebie mogę polecić http://skyrim.nexusmods.com/mods/19 oraz spolszczenie do tego moda http://skyrim.nexusmods.com/mods/29013Instalacja jest banalna (i dobrze opisana na stronie) a sam mod to jedna z najważniejszych pozycji każdego fana Skyrim. Poprawia mnóstwo błędów - w tym takich, które uniemożliwiały ukończenie niektórych misji. Z innych pozycji polecam jakieś teksturki HD - nawet te od Bethesdy są lepsze od standardowych. Będąc przy teksturach warto wgrać http://skyrim.nexusmods.com/mods/31255/ Również patch od tej samej ekipy, który poprawia błędy w teksturach HD
|
|
Góra |
|
 |
Divaol
|
Tytuł: Re: Jakie modyfikacje? Po raz pierwszy TES Napisane: 18 lut 2013, 16:00 |
|
Adept analogów |
 |
 |
|
|
Góra |
|
 |