Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 wrz 2020, 09:21


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 17 lut 2013, 17:03 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lut 2013, 16:49
Posty: 4
Witam.
Mam problem z teksturami HD. Instalując dwa dodatki: Skyrim HD - 2K Textures i Serious HD Retexture Skyrim na różne sposoby, czyli za pomocą Nexus Mod Manager, Texture Pack Combiner i ręcznie gra po pewnym czasie wyrzuca mnie do pulpitu. Bez tych dodatków gra normalnie i bez zarzutu działa.
P.S korzystałem z tej strony: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=69690


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 17 lut 2013, 21:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 paź 2012, 13:34
Posty: 16
Lokalizacja: Krk
Musisz napisać jaki masz komputer (procesor, pamięć ram i karta graficzna) bo wygląda jakby twój PC nie mógł uciągnąć gry ze wszystkimi teksturami


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 18 lut 2013, 18:58 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lut 2013, 16:49
Posty: 4
Komupter mam w miarę dobry, bo bez tekstur gra na ultra śmiga bez żadnej przycinki.
4GB RAM, ATI Radeon HD 5770 1GB, Intel Core 2 Duo E8500 3,16 GHz, WIN 7 32 bit


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 18 lut 2013, 19:51 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 paź 2012, 13:34
Posty: 16
Lokalizacja: Krk
Musisz wiedzieć, że twój komputer nie jest już demonem prędkości, ale wydaje mi się, że faktycznie nie jest to normalne. Czy po wgraniu tekstur gra mocno zwalnia?

Może spróbuj wgrać je pojedynczo i sprawdzić czy dalej będą problemy. Może pozwoli to zdiagnozować problem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 18 lut 2013, 21:18 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lut 2013, 16:49
Posty: 4
Po wgraniu teksturek HD gra na ultra lekko się przycina w niektórych momentach, ale działa.
Dziś jeszcze spróbuję po raz enty wgrać teksturki i dam znać jak poszło.

Więc poszło nijak. Powiem od początku jak instaluje.
1. Instaluje grę.
2. Instaluję DLC: Hearthfire i Dawnguard
3. Po zainstalowaniu tego gra jest w tej wersji v1.8.151.0.7
4. Skyrim HD – 2K Textures, Serious HD Retexture Skyrim, Skyrim Realistic Overhaul - 3 paczki tekstur HD wrzucam do folderu data/textures i wszystko podmieniam
5. Gdy włączam grę i klikam nowa gra to po około 20 sekundach ładowania się misji gra się wyłącza

Punkt 4 robiłem ręcznie co dało efekt, który jest w punkcie 5. Punkt 4 również robiłem przez NMM i wtedy po włączeniu gry i ukazaniu loga skyrim gra się wyłącza do pulpitu ( czyli nawet nie da się zobaczyć MENU gry). Oczywiście w obu przypadkach grę włączałem na różnych ustawieniach graficznych.

Może jakieś wskazówki teraz macie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 19 lut 2013, 08:40 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2012, 17:49
Posty: 384
Lokalizacja: Lakeview Manor
Gra w: TES V : Skyrim ; Prototype ; Plemiona ; AC:Brotherhood
Próbowałeś instalować po jednym ?? I w różnej kolejności ? Może tam coś nie gra i któryś z tych źle działa.

_________________
Obrazek

Co ma być to będzie, a jak już będzie, to trzeba stawić temu czoło.
J. K. Rowling


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 19 lut 2013, 20:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 01 paź 2012, 13:34
Posty: 16
Lokalizacja: Krk
O tym właśnie pisałem. By wgrać 1 moda i sprawdzić jak działa. Być może używając słowa "pojedynczo" nie zabrzmiało to jasno - jeśli tak to przepraszam.

PS. Z tego co widzę Skyrim Realistic Overhaul jest obecnie niedostępny. Być może były z nim problemy i dlatego został zablokowany i to może być też twój problem.
Jeśli przy teksturkach 2K będzie OK wgraj HD Retexture i sprawdź czy działa. Jeśli tak to problemem jest Skyrim Realistic Overhaul i trzeba czekać na aktualizację.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z teksturami HD
PostNapisane: 19 lut 2013, 21:23 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lut 2013, 16:49
Posty: 4
Mam właśnie tą 3 paczkę - Skyrim Realistic Overhaul bo pobrałem z jakiejś strony. Więc nie pobierałem ze strony skyrima. Program Texture Pack Combiner pozwala zainstalować te 3 paczki jednocześnie więc tak też robiłem i nic. Spróbuję dać znać jak zainstaluję pojedynczo.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 18 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules