Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 28 lis 2021, 10:23


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 21 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 15:17 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Podałem przecież- GeForce 9600 GT

To jak z obciążeniem? I co z twarzą- można screeny porównawcze? Najlepiej z włosami z apachii.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 15:18 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
UFO może nie koniecznie obciąży komputer, ale te ciała CBBE etc. to poleci po wydajności, tekstury wyższej jakości to wydajność leci, jak nie masz elitarnego komputera to odpuszczasz sobie "wizualne" mody, mam te samą karte co Ty Wollannd. Mój Skyrim chodzi tak od 27-40 FPS, ale cienie mam na low i mody graficzne no niestety nie, coś za coś ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 15:27 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2012, 18:25
Posty: 5314
Sorka, moje niedopatrzenie z tą kartą. No i tak jak mówi zefiron, może np. samo UFO by ci pociągnęło, ale te kilka modów graficznych to bez szans na stabilną rozgrywkę.

_________________
InSkyrim


Obrazek
Aby dołączyć, kliknij w obrazek.

Free Company of Alinor- Ktoś


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 15:28 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Wiesz postarał bym się mu pomóc bardziej, ale do teraz nie wiem o co chodzi :P

A i zapomniałbym, ramu masz mało. 2GB to jest za mało na mody, tym bardziej graficzne, gdzie potem tekstury nie mogą się doczytać i wyskakują fioletowe glitche ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 15:45 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Mi czarne. Zapisać- wyjść z gry- wejść i jest ok. Fiolet się robi w stosunku do paru zbroi ale on na chwilę. To jest mam zbroję jedną, zakładam inną, robi się fiolet (czasami tylko, dotyczy niektórych zbroi i kilka razy w krótkim czasie zmieniać, ogólnie bawić się zbrojami tak). Ale co mnie to. Nie mam czarnego już. Tylko to fioletowe ze zbroją CZASAMI. Ale ten fiolet to jak już mówiłem- żaden problem :D

Nie mam CBBE. Miałem CBBE4k + Akavari Samurai Armor i było ok w 100%! A potem Immersive Armor, CBBE twarz i apachi i czarne tekstury ciała się robiły i wiele innego gnoju.
Obecnie mam Immersive Armor+ UNP ciało i twarz + Apachii. I tylko ten fiolet. Ale się pytam jak to z modem na twarz jest, czy on tak wiele poprawia UNP? Porównanie ktoś by dał może na screenach?
Z Apachii Sky Hair oczywiście włosami. Czy pozbycie się tego moda na twarz coś zmieni? Jak mocno on szkodzi?

Grafiki nie ruszam. Gram na nisko/średnich bym powiedział (np. cienie na niskie ale jakość tekstur z ustawień średnich to jest "wysokie").
A piszę że mnie to i tak nie obchodzi bo już tłumaczę:
Mam to gdzieś, to już w sumie problem rozwiązałem. No co to za problem zdjąć zbroję i założyć jeszcze raz tym bardziej że to tylko czasami przy zmianie zbroi?

Ram jest obciążony całkiem całkiem choć wolne miejsce jest. Ogólnie porządek z ramem od biedy mogę wymusić programem Glary Utilities (gdy obciążenie przekroczy pewien poziom program robi porządek i zmniejsza ilość tam tego co się zużywa). No ale jak już mówiłem nawet nie muszę bo jest jak jest. Nic się nie stanie. Procesor- cóż, skatowany całkiem mocno (średnio 80-95% potrafi z skokami na 100% chwilami). No ale przecież nic się nie stanie. Tak mi się wydaje przynajmniej. Żeby się popsuć musiałby się przegrzać, prawda? A chłodzenie mocne mam o ile wiem a program do badania temperatury części kompa po graniu nic szokującego nie podał. A zresztą spójrzcie sami:
http://i48.tinypic.com/2yzklsl.png

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 16:29 
RON
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 sie 2012, 11:09
Posty: 7968
Gra w: Banowanie ;]
Powiem to jeszcze raz, te wszystkie mody poprawiające wygląd, będą uderzać po wydajności. Nie pomogę Ci tutaj w sprawie modów UNP, CBBE etc. bo nigdy tego nie używałem, musisz poczekać na kogoś, kto zna się na tych modyfikacjach. A jak mówiłem, problemy niedoczytanych tekstur rozwiąże dokupienie min. 1GB ramu ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 16:54 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Jedyna opcja to połączyć 2GB z 1GB. Nie stać mnie na kupno ramu.
Zresztą procesor mówiłem jakie ma zużycie. Więc nie tylko ram ale i procesor.
A sądzę że ten jeden mod wywalony rozwiąże problem tylko potrzeba małej pomocy.
Ale to i tak nieistotne. No bo co? Czasem się zrobi fioletowy item jak zmienię zbroję z jednej na inną. Czasem. A jak to naprawić? Zdjąć zbroję i założyć na nowo. I jest ok! Aha- na postaci nie zrobiło się w trakcie grania nagle fioletowe nigdy. Kiedyś robiło się czarne ale to kiedyś przy mocniejszych modach. Teraz ok.
Raz też tarcza w szafie trzymana się spsuła. Jej taka jakby miniaturka na fiolet była. Wziąłem, założyłem albo już było ok albo zdjąłem i jeszcze raz założyłem i ok było. Ile razy spotkałem się z tym bugiem w ciągu 50 godzin grania? 3-5 razy. Mogłem przegapić coś ze skrzyni spsutego. Więc w czym rzecz?
1. Nic w kompie się nie spsuje.
2. Ów bug to żaden problem.
Jak się coś da to mogę spróbować ale bez przesady! To żaden problem w praktyce.
Tylko ten mod chcę spróbować się dowiedzieć co będzie bez niego i koniec. Możliwe że i tak zostawię go i raz na jakiś czas po prostu zdejmę i założe

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:04 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2012, 18:25
Posty: 5314
Możesz spróbować wyrzucić twarze, ale to raczej nie ich wina. Niektóre mody tak mają, że czasem robią się e"fioletowe"/ Sam dostarczyłem tego... raz. No ale myślę, że takich błędów, szczególnie na słabszym kompie, nie unikniesz. Nawet dokupienie ram-u nie starczy, przydałaby się renowacja sprzętu.

_________________
InSkyrim


Obrazek
Aby dołączyć, kliknij w obrazek.

Free Company of Alinor- Ktoś


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:09 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Wiem. A na to mnie nie stać.
Więc nic nie zrobię raczej?
Czyli plan B- grać w to ale kompletnie ów bug olać, co?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: O pewnym problemie
PostNapisane: 20 lut 2013, 17:13 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2012, 18:25
Posty: 5314
Możesz też wyłączać pojedyncze mody i sprawdzać czy ów błąd nadal występuje.

_________________
InSkyrim


Obrazek
Aby dołączyć, kliknij w obrazek.

Free Company of Alinor- Ktoś


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 21 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules