Nicolas5 napisał(a):
Nie jeżdżę konno bo mają kategoryczne według mnie błędy. Jazda wszędzie nawet do miasta mimo, że przed wjazdem jest stajnia to dla mnie gruba przesada.
Do miasta? Nie da się wjechać do miasta chyba że masz moda typu open city. Ja zostawiam konia przed bramami miasta. Niezwykle przydatne jest to że w nowszych wersjach convenient horses można ustalić maksymalną wagę ekwipunku konia co dodaje też trochę realizmu. Bo nie przyczepiając się do tego że postać może dźwigać powiedzmy 300 "kilo" to koń który może nosić juki powinien wytrzymać wiele więcej. I najważniejsze skoro powiedzmy da się wjechać koniem pod super stromą skarpę co jest fizycznie nie możliwe, a chcesz grać "klimatycznie" to nie rób tego, to samo dotyczy "parkowania" konia hehe, zostawiaj go w stajni i każ tam czekać (jeśli masz convenient horses)
Co do modów to dodatkowo:
Heart of the Beast - mod zmieniający dźwięki wilkołaków na bardziej agresywne, używając najmocniejszej wersji Alpha Werewolf różnica jest kolosalna.
Omega Werewolf Texture - edycja tekstur wilkołaka ktorą znajdziemy na tej samej stronie co mod powyżej. Są trzy wersje, dodatkowo osobno można edytować tekstury oczu.
Scale Tipper - o dziwo mało popularny mod który jest dosyć stary, ale działa jak powinien. ST pozwala zmienić wagę składników, zwojów czy mikstur - zastanawiałeś się dlaczego wszystkie ważą po 0,5 pomimo znaczącej różnicy w wielkości butelek?
Werewolf Revert Form by RolandSir - pozwala powrócić do ludzkiej postaci po naciśnięciu odpowiedniego klawisza. Koniec z bieganiem lub czekaniem aż "moc przemiany" wilkołaka minie.
YY Anim Replacer Zweihander- mod którego nie używam, ale jest bardzo ciekawy. Zmienia animacje dla dwuręcznych broni, a najbardziej podoba mi się pozycja stojąca z opartym na barku mieczem. Oczywiście można usuwać animacje które nam się nie podobają wystarczy wypakować pliki i usuwać patrząc po nazwie - łatwo się zorientować po run to bieganie, turn to obracanie się, walk to chodzenie, idle to postawa np. stojąca albo podczas bloku itd.
Long lost smelters by Hyralux - UWIELBIAM! Czy ktoś zauważył że np. Samotnia nie ma pieca hutniczego!? Stolica skyrim, centrum dowodzenia cesarstwa gdzie kowal musi wykuwać dziesiątki mieczy dziennie - a metal pewnie topi na kuchence gazowej. Long lost smelters dodaje piece do miast i miasteczek w odpowiednich miejscach tak że ktoś kto nie znał wcześniej terenu powie że tak było od początku.