Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 03 gru 2021, 02:04


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 15:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2014, 14:57
Posty: 10
Zainstalowałem sobie na nowo Skyrima, i chciałem pograć na modyfikacji SkyRe. Problem w tym, że nie wiem czy ta gra tak ma wyglądać, czy coś źle wgrałem? Chodzi mi dokładnie o obrażenia broni, i wartości pancerza, wygląda to tak, jak by połowa miała zboostowane obrażenia (przykładowo, żelazna buława ma bodajże 27 ataku), ale dwuręczny młot bojowy "hici" już po tyle same, ile na czystym skyrimie. Sztylet ma chyba 15+ obrażeń, ale chwilę później znalazłem jakąś dodaną przez moda broń jednoręczną (też z rodziny buław), która ma 8 DMG. Obrażenia z łuków także są tak perfidnie niskie, że tego małego śnieżnego pająca w tutorialu zabijałem na 5-8 hitów, podczas gdy w vanilii, na poziomie Ekspert na którym gram także na modzie, schodził na strzała. Ta sama sytuacja tyczy się zbrój. Cesarskie lekkie buty mają 20 defa, ale już kapcie gromowłatnych (te z tutoriala) chronią 6 punktów obrażeń. Czy to jakiś bug?
Ps. Wiem że stamina wpływa na zadawany DMG i wyświetlane cyferki obrażeń w broni.
Ps2. Uprzedzając kolejne głupie pytanie - Tak, mam oryginał na Steamie.
Ps3. Z innych modów mam tylko Frostfalla, który jest kompatybilny z SkyRe.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 15:13 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2014, 18:24
Posty: 655
Gra w: Skyrim, Battlefield 4
Czym wgrywałeś moda?

_________________
Obrazek

Kliknij w sygnaturę!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 15:21 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2014, 14:57
Posty: 10
Ręcznie

Ta dwuręczna broń to nie był wielki młot bojowy, tylko jakaś dwuręczna buława wyglądająca jak kij trochę, mój błąd, ale fakt że coś nie halo pozostaje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 16:19 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 kwi 2014, 18:24
Posty: 655
Gra w: Skyrim, Battlefield 4
Tak właśnie się kończą ręczne wgrywania. Spróbuj zainstalować moda za pomocą Nexus Mod Managera.

_________________
Obrazek

Kliknij w sygnaturę!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 16:59 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
czy odpalałeś ReProccer ? obstawiam że nie

PS. Nie ma znaczenia jak wgramy ( bo to tylko dla własnej kontroli nad modami - tylko kwestia czy dograno wszystko co wymagane )

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 18:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2014, 14:57
Posty: 10
Zreinstalowałem Skyrim'a, zainstalowałem SkyRedone + SKSE + To coś co zdejmuje ograniczenia do skilli do SkyRe + Spolszczenie do SkyRe przez menagera, ta sama sytuacja, tutaj jak dokładnie prezentują się obrażenia:

Grając Cesarskim, full stamina, ekspert:
Bez Broni - 11
Cesarska Lekka Zbroja - 58
------------------- Hełm - 29
-------------------- Buty - 20
1H Zelazny Pałasz - 23
Rękawice Gromowładnych - 6
Buty Gromowładnych - 6
1H Stalowa maczuga - 10
Rzemieniowa lekka tarcza - 21
2H Młot Bojowy - 40
1H Topów Wojenny - 25
2H Drewniany kostur bojowy - 11
2H Stalowa długa buława - 18
1H Stalowa maczuga kolczasta - 10
1H Żelazna Buława - 27
Żelazna ciężka tarcza - 33
Żelazny długi Łuk - 7
Żelazna Strzała - 12

Raczej widać, jakie są absurdalne różnice w cyferkach.
Wszystkie rzeczy które znalazłem podczas tutorialu do wyjścia z jaskinii, dalej mi się nie chciało, ale jest to samo, bo grałem już wcześniej.
Powinno to tak być, czy nie za bardzo?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 19:04 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
wciąż nie odpowiedziałeś na pytanie czy odpaliłeś ReProccer
skoro mod zainstalowany niepoprawnie to będą absurdalne cyferki.

Warto doczytać co zaleca twórca moda.

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 19:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2014, 14:57
Posty: 10
Chodzi ci o ten plik w data files? Chyba logicznym jest że tak, skoro ostatnio zainstalowane pliki esp odpalają się automatycznie, gdy wejdzie się w Data Files po ich instalacji...
I skoro twierdzisz, że mod został niezainstalowany niepoprawnie, to mógł byś napisać od razu, czemu tak twierdzisz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 19:12 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
to się samo nie instaluje nic się samo nie odpala.
Reproccer to inny mod zupełnie wymagany do poprawnego zeskalowania przedmiotów
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/28467/?
zainstaluj to odpal ( działa jak boss również ) skoryguj potem Load Order w celu poprawienia kompatybilności z innymi modami i GO :)

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyRe zbugowane?
PostNapisane: 18 maja 2014, 20:01 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 maja 2014, 14:57
Posty: 10
Dzięki, teraz mod działa poprawnie, nie próbowałem tego, bo w FAQ pisało, że poprawia to kompatybilność z innymi modami, a ja miałem tylko SkyRe :) Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules