Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 24 sty 2021, 16:01


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 23 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 24 cze 2014, 12:36 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
SkyRe wpływa na system skalowania statystyk przeciwników, broni, pancerzy, przedmiotów i umiejętności w odniesieniu do levelu gracza. Znacząco rozbudowuje drzewo umiejętności dodając wiele nowych, w zasadzie zupełnie zmienia charakter awansu postaci. Nie ma wpływu na mody które nie dotyczą w/w elementów. Opis tego co robi SkyRe jest imponujący polecam rozczytać w opisie moda.

Reproccer jest patchem, który wciąga do statystyk gry dodawane z modów pancerze, bronie, czary i wszystko co obejmuje skalowanie, zamieniając ich właściwości na zbalansowane dla poziomu Twojej postaci oraz poziomu trudności. Po zainstalowaniu SkyRe, odpala się plik reproccera ręcznie, następuje dodanie kontrybutorów do masterlisty i jeśli wszystko przebiegnie bez problemów to w zasadzie wszystko.
Nie jest wymagany, ale granie w SkyRe bez reproccera nie ma sensu, gdyż wartoście wielu broni i pancerzy będą nieprawdziwe.

Ważną rzeczą są patche do SkyRe, np Balbor. Są to fixy, które zawierają informacje o broniach, pancerzach itp z najbardziej popularnych modów, poprawiając balans ich statystyk, co powoduje że ich moc i przydatność staje się bardziej realistyczna.
Lista fixów zależy jakich modów używasz do pancerzy, broni itp. Na forum był już wałkowany temat, lista fixów i ich kolejność również jest tam podana.
Powodzenia :)

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 25 cze 2014, 11:10 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Reproccer obejmuje w całości tylko te mody które są z nim kompatybilne (fixy), reszta może wyświetlać zaniżone staty, np w wypadku zbroi pancerz w ekwipunku będzie miał niższą wartość niż podobny z fixem, ale w efekcie traktowany będzie przez reproccer jak pancerz z Vanilla w odpowiedniej klasie, więc wchłonie więcej obrażeń niż wskazuje. Tak przynajmniej zauważyłem.
Dobierz fixy do modów które posiadasz, NIGDY nie instaluj fixów na mody których nie masz.
link

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 25 cze 2014, 12:25 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 10 mar 2014, 23:17
Posty: 64
Podłącze się w takim razie. Wklejam mody które posiadam.

Spoiler:


Na oko można zobaczyć jakie mam mody. Czy potrzebuje czegoś jeszcze do skyredone czy reproc wystarczy?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 25 cze 2014, 13:59 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
wystarczy SkyRe, zobacz jednak na stronie Balbor and Steelsouls SkyRe ReProccer Project oraz SkyRe Compatibility and ReProccer Patches czy nie ma tam którego z Twoich modów.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 25 cze 2014, 21:18 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 10 mar 2014, 23:17
Posty: 64
Rozumiem że jeżeli w tym i w tym znalazłem coś to lepiej będzie obydwa wgrać tak? A jak z kolejnością? Pod reprocerem czy przed?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 26 cze 2014, 09:16 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
obydwa mody mają instalki, więc w NMM będziesz mógł wybrać w opcjach odpowiednie fixy. Instalujemy np. tak:

Uncupper
SkyRedone + spolszczenie
Unofficial Skyrim Redone Patch + spolszczenie
Reproccer
Balbor
Weapons and Armor Fixes - Remade with DG and DB support - POLISH TRANSLATION
SkyRe Compatibility and ReProccer Patches

na końcu odpalamy plik reproccer.jar robiąc kompletny patch.

(wszystko na Nexus)

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 26 cze 2014, 10:13 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 10 mar 2014, 23:17
Posty: 64
Reproccer.jar? Gdzie to jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 26 cze 2014, 11:54 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Skyrim/Data/SkyProc Patchers/T3nd0_ReProccer

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 30 cze 2014, 22:55 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2013, 16:40
Posty: 259
Lokalizacja: Stacja Cronos
Gra w: Skyrim / Mass Effect
Witam
Mam problem z tym modem a dokładniej wywala mnie z gry ;/
Oczywiście mam kilka modów więc dla lepszego rozeznania podam jakie mam mody:
SkyUI
Dance of death
unofficial skyrim patch
realrain
iNeed
Skyrim Immersive creature
Skyrim Immersive creature DLC2
SGEyebrows
FurtherDarkDungeon
Realighting Skyrim
Realighting (do wszystkich dlc)
Facelight
Convenient Horses


Nie do końca łapię ocb z tym modem, muszę cos jeszcze do niego wgrać aby on działał??

_________________
"WHEN THE ALIENS FALL...
WE'LL BE THERE!"

CERBERUS

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: SkyrimRedone
PostNapisane: 30 cze 2014, 23:30 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 31 mar 2013, 12:08
Posty: 87
Z tego co można przeczytać tutaj (http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48 ... w%3D&pUp=1 ------> To nie trzeba już balbora instalować ''Recent Compatibility patches for SkyRe 1.3.01 Includes: Balbor's and Qotsafan's stats.xml changes + the below stats.xml changes and patches.''... wystarczy ten reprocer patch co podałem w linku na koniec wgrać i bedzie git :) A no i tak jak nocny wspomniał przelecieć reprocerem jeszcze.

Tutaj jest bardzooo łopatologicznie i prosto opisany sposób instalacji. Proszę https://www.youtube.com/watch?v=LIeIex-ZbPE


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 23 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 24 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules