Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 01 paź 2020, 05:52


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rączke)
PostNapisane: 16 lip 2014, 21:14 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2014, 10:37
Posty: 16
Więc tak męczę się już od kilku godzin z tym przekopałem forum i efekt jest taki że Instalując skyrim redone + impresiwe armors pancerze działają ale broń ma dramatycznie niski DMG Np 2 ręczny stalowy miecz 10 dmg ebonowy 2 ręczny miecz 30 DMG tak więc coś jest nie tak ...

Właśnie robię reinstal skyrim i bd wszystkie mody od nowa wrzucał bardzo proszę o pomoc co jak gdzie i w jakiej kolejności ...

Oto lista modów które chciał bym żeby ze sobą współgrały i żeby był odpowiedni balans:
-Skyredone
-Impresive Armors
-Impresive Weapons
-Impresive creatures
-Unofficial Patche (Skyrim,Dawnguard,Dragonborn, Hearthfire)
-Quality World Map
-SkyUI
-The Dance of Death
-Wearable Lanterns
-Lockpick Pro
-Frostfal
-DSpSoB - Weapons on Back-17746-0-21

Wersja Skyrim Legendary Edition
SKSE posiadam
BOSS posiadam

Kombinowałem z :
-Weapons and Armor Fixes
-Skyrim -Community- Uncapper v1_15_2_0-1175-1-15-2-0
-ReProccer_25-28467-2-5
-Balbor-and-Steelsouls ReProccer Patch V3-7-27092-3-7

I udało mi się zbalansować tylko pancerze gdzie np stalowa zbroja miała około 100 def a deadryczna ponad 200 i to wydaje mi się ok ale za to broń miała dramatycznie niski DMG np 2 ręczny miecz stalowy 10 DMG 2 ręczny deadryczny 30 z hakiem. Tarcze z Impresive Arrmors 0 DMG


ZAZNACZAM ŻE CHCE ŻEBY WSZYSTKO BYŁO W PL (do każdego moda mam spolszczenie) z tego co wyczytałem w kilku miejscach mogą pojawić się angielskie napisy ale to nie jest bardzo wielkim problemem) Bardzo proszę o pomoc przekopałem to forum a wraz nie mogę tego ogarnąć ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 16 lip 2014, 21:36 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
też się z tym męczę. Dam znać ponieważ chyba już doszedłem do sedna. Jutro po pracy będę wykańczał wszystko to dam znać co i jak.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 16 lip 2014, 21:45 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
bardzo prosto można to sobie sprawdzić i poustawiać odpowiednio LO :)
mimo że tematów SkyRe jest już ( kilka )

zerknij na listę modów (w zasadzie Fixów) polecanych przeze mnie i Nocnego
poustawiaj je W/G Boss-a i potem ściągnij Reproccer.esp na sam dół po jego odpaleniu *(powiedzmy że nie masz Bashed Patch) luknij jakie z paczy są w reproccerze a jakie nie i te daj pod Reproccer ( powinno usunąć wstępne kolizje ) choć nie wszystko i bardzo ważna jest posiadanie i zainstalowanie tego w odpowiedniej kolejności.
Jak wrócę do domu to postaram się rozwinąć odpowiedź chyba że nocny mnie ubiegnie :)

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 16 lip 2014, 22:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2014, 10:37
Posty: 16
Puki co jest to dla mnie nie do ogarnięcia za późna pora ;) Dałem Reproccer.esp na sam koniec i nadal jest to samo tyle że teraz tarcze nie mają wartości 0 pancerze standardowe też wydają się ok tylko ta broń nadal ma dramatycznie niski DMG


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 16 lip 2014, 22:48 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
zmerguj patche przy okazji Wrye bashem

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 16 lip 2014, 23:43 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Najbardziej kompleksowy patch to SkyRe Compatibility and ReProccer Patches
Posiada wsparcie dla IA7, IW, zawiera alternatywne staty z Balbor balansujące materiały do craftingu oraz wiele fajnych opcji z pancerzami (gość od Balbor jest mistrzem, serio) i na prawdę na starcie nie potrzeba niczego więcej. Jak już się ogarnie ten cały diabelski młyn reproccera można bawić się w detale. Więc jeśli nie idzie spróbujcie tylko z tym patchem. Działająca kolejka, wszystko na samym końcu w LO.

-Pre ReProccer WAFR IA7 IW UU aMidianSS Patch.esp
-ReProccer.esp
-ReProccerNONPLAYERfix.esp
-ReProccerDragonborn.esp
-Post ReProccer Fixes IA7 IW UU aMidianSS Patch.esp

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 17 lip 2014, 10:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2014, 10:37
Posty: 16
Poustawiałem wszystko tak jak napisaliście i nadal jest lipa ...

Panowie zacznijmy od początku Mam czystego Skyrim-a i co dalej ??

Instaluje wszystkie mody poza skyre i patchami ?
Potem instaluje Skyre i patche a potem Spolszczenia ?
Następnie skanuje wszystko reprocerem (sortuje bosssem)
I co dalej ? bo ciągle te statystki są popierdzielone ... Jaka ma być kolejność instalacji i tak dalej ?? a I czy trzeba zaczynać gre od początku ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 17 lip 2014, 11:25 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
bardziej obrazowo
http://www.youtube.com/watch?v=sMeevurkmBs

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 17 lip 2014, 12:12 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2014, 10:37
Posty: 16
Robię wszystko dokładnie tak jak na filmiku i przy patchowanu reprocerem wyskakuje mi jakiś błąd spike.esm pewnie to przez to że balbor jest do IA 6 a nie 7 Spróbuje jeszcze raz tylko nie bd zaznaczał IE6


Jestem chyba jakiś wyjątkowo oporny na to nie działa ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 17 lip 2014, 13:48 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
IA 7 nie wymaga już spike.esm, Hoth go usunął z najnowszej instalki :)
Problem nie występuje w SkyRe Compatibility and ReProccer Patches więc albo zostały jakieś śmieci po IA6 albo zaznaczyłeś IA 7 nie tam gdzie trzeba. Ten konflikt ma bardzo wiele osób. Spróbuj odpalić reproccer z pliku bat no boss, lub pobierz najnowszą wersje BOSS, z której usunięto ten błąd.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules