Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 wrz 2020, 03:23


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 18 lip 2014, 09:51 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Malaschiel napisał(a):
ten mody nie są skierowane do zwykłych szarych graczy tylko dla NASA :P

po długoletniej karierze w NASA przyznaję Ci rację :D
Malaschiel napisał(a):
PS. jeżeli wgrywam ReProccer - Automated SkyRe patch generator i następnie SkyRe Compatibility and ReProccer Patches to czy muszę wgrywać też SkyRe Compatibility and ReProccer Patches?

tego pytania nie udało nam się w NASA rozkminić
Malaschiel napisał(a):
i czy jeżeli nie wgrywam SkyRe Compatibility and ReProccer Patches to muszę edytować blacklist?
ponieważ nawet po edycji w loadorderze nie pojawiają mi się:
==MOD BLOCKS==
ReProccerDragonborn.esp
ReProccerNONPLAYERfix.esp

podręcznik NASA zaleca ponowną edycję.

Grunt że wszystko działa/
Tak podejrzewałem że musiałeś zaznaczyć wcześniej IA6 bo skąd by się wziął ten spike.esm w7-mce, ale jak bym wiedział, że masz bashed patcha to ten odcinek byłby krótszy. Bashedpatch merguje ReProccerDragonborn.esp ( przynajmniej u mnie ) więc jeśli reproccer.esp znajdzie się pod bashedpatchem to zgubi master ReProccerDragonborn.esp. By to rozwiązać trzeba użyć opcji sort list na reproccer.esp w Tess5Edit.
Udało się pewnie dlatego, że zamieniłeś przypadkowo kolejkę w LO i bashedpatch po rebuild wylądował na samym dole :)
(przesuń bashed patch nad PreReroccer w LO i zobaczysz, że staty będą niewłaściwe)

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 18 lip 2014, 17:12 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
dziś zrobiłem wszystko na nowo. Robię wszystko łeb w łeb jak na tym filmiku:https://www.youtube.com/watch?v=LIeIex-ZbPE

ale nadal nie skaluje mi armorów, nie mam już kompletnie pojęcia o co chodzi.
Czy jest szansa, że na moim komputerze coś się inaczej robi? coś inaczej patch'uje?

ps. dodatkowo chciałem sprawdzić czy na nowym save będzie działaś ale jakiś dziwny bug się zrobił i podczas intro jak jechałem na wozie kamera latała jak szalona, a jak dojechałem do bram Helgen to kuń pocałował klamkę i tak stał ;(

a i zainstalowałem tylko podstawowe mody, patche, skse, skyui, uncupper, skyre, IW, IA, reprocerr, weapon and armor fix, i skyre compatibility and reproccer patches

bronie wydają się ok,
imperial shortsword 20dmg
iron arrow 12 dmg

problem z amorem imperial heavy armor 80 def
imperial light armor 81 def

u mnie to wygląda tak:
http://zapodaj.net/b96afb1de4936.png.html
http://zapodaj.net/560db9c65f28d.png.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 18 lip 2014, 22:57 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2014, 10:37
Posty: 16
Jeśli koń i wóz szalał to odpal od nowa kilka razy za którymś razem powinno zaskoczyć miałem dokładnie to samo i dopiero jak za 3 razem odpaliłem gre od nowa zaskoczyło powyłanczałem wszyskto NMM itd odpaliłem przez SKSE i w końcu załapało i wszystko normalnie poszło


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 18 lip 2014, 23:20 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
Tobie udało już się z Weaponami i Armorami?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 18 lip 2014, 23:31 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lip 2014, 10:37
Posty: 16
Tak działa i Skyredone działa Impresiwe Weapons i Armors generalnie wszystko jest cacy wgrałem IW i broń ma textury jest nowy sprzęt jest wszystko całkiem inna gra o wiele lepiej się gra mi się wydaje że kluczem do tego wszystkiego jest to żeby zaczynać grę od nowa ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 18 lip 2014, 23:34 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
no dobrze sprawdzę i to ale jak to już nie pomoże to się poddaje ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 20 lip 2014, 10:32 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
spróbowałem zacząć grę od nowa ale nadal to samo, lekkie pancerze mają więcej armor niż ciężkie
za to weapony wydają sie byc ok, bez broni 8 dm, imperial shortsword 20dmg


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 20 lip 2014, 13:13 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
ok poddaje się, robiłem to już setki razy, na pewno w dobrej kolejności, zgodnie z Waszymi poleceniami i różnymi filmikami polecanymi przez Was do instalacji. Więc moje pytanko teraz, czy grając w SkyRe bez modów na armor i wepony też trzeba wykonywać reproca i patchowac cos czy wystarczy sam skyre?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 20 lip 2014, 14:49 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
Malaschiel napisał(a):
ok poddaje się, robiłem to już setki razy, na pewno w dobrej kolejności, zgodnie z Waszymi poleceniami i różnymi filmikami polecanymi przez Was do instalacji. Więc moje pytanko teraz, czy grając w SkyRe bez modów na armor i wepony też trzeba wykonywać reproca i patchowac cos czy wystarczy sam skyre?



Z tego co pamiętam trzeba korzystać z Reproccer`a. Pobiera on przecież dane wszystkich broni i pancerzy w grze (podstawka, dodatki, mody) .

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 20 lip 2014, 15:08 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
korzystałem z Reproccer'a ale bez efektów. Cięższe zbroje miały mniej armoru niz lekkie. Kombinowałem juz na wszystkie mozliwe sposoby.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules