Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 09 gru 2021, 04:56


Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 21 lip 2014, 19:32 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):
Światli ludzie mówią, że spolszczenia powinno się doinstalować na końcu, bo reproccer wymaga oryginalnych, angielskich nazw dla przypisania właściwych wartości. Inaczej otrzymujemy wartości 0 dla itemów, reproccer nie rozpoznaje polskich nazw.
Ja jednak nie zamierzałem osiwieć od tej akrobatyki i zainstalowałem według zasady: mod+spolszczenie...
i działa, choć część itemów mam po angielsku. Coś za coś.

ten temat był ostatnio


A co myślisz o następującm rozwiązaniu:
- Skyrim - wersja polska;
- wszystkie Unofficial Patche - wersja polska;
- wszystkie modyfikacje - wersja angielska;
- Skyre - wersja angielska;
- Reproccer - generuje plik;
- nadpisanie zainstalowanych modów i SkyRe - - wersja polska;
- tłumacznie pliku Reproccera na j. polski (przy bardzo rozbudowanych słownikach nie powinno być trudne i czasochłonne.

Ma to jakąś rację bytu? Czy coś takiego może zadziałać?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 22 lip 2014, 01:21 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Oczywiście, taka kombinacja zadziała bez problemu i nawet będzie prawie w całości po polsku, wiem, że masz target by wszystko spolszczyć. Mnie nie przeszkadza mix polsko angielski, tym bardziej że ciągle dogrywam nowe mody na zasadzie merge przez Tes5Edit i nie chce mi się bawić w nieustanne akrobacje z bashed patchem i reproccerem :)

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 22 lip 2014, 18:07 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
ja wybrałem akrobacje jakoś lepiej mi to wychodzi w ten sposób :)

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 22 lip 2014, 18:17 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
tvtrig napisał(a):
ja wybrałem akrobacje jakoś lepiej mi to wychodzi w ten sposób :)


W jaki? Miszmasz eng + pl?
:lol:

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 22 lip 2014, 18:25 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
akrobacje z bashed patchem i reproccerem zamiast prosty merge
ale również pl+eng to mi raczej nie przeszkadza

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 22 lip 2014, 18:49 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
Ach. ;(

"Szczęśliwi ludzie co języki znają" - jak rzekł matatiah dłubiąc od kilku dni i nocy w esp i skryptach.

Wracając do tematu:
Przygotowuję się do instalacji Fores New Idles in Skyrim - FNIS . Mam już XP32 Maximum Skeleton -XPMS .
Teraz czas na PC Exclusive Animation Path .
Podczas instalacji muszę wybrać: instalacja DLC pod SkyRe i instalacja DLC bez Skyre. Jeszcze nie podjąłem decyzji co do instalacji bądź nie SkyRe. Stąd pytanie: Czy w przypadku zmiany mojego wyboru będą jakieś skutki dla zainstalowanych później animacji i modów? Czy może każdy wybór w PC Exclusive Animation Path determinuje wszystkie późniejsze instalacje?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 23 lip 2014, 01:20 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
opcja pod SkyRe dodaje w tym modzie bonusy z perków, np szybkość ataku ze sztyletem, itp. Po odinstalowaniu moda nic się nie zmienia w samym SkyRe jeśli to masz na myśli. Instaluj śmiało +SkyRe.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 23 lip 2014, 08:17 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):
opcja pod SkyRe dodaje w tym modzie bonusy z perków, np szybkość ataku ze sztyletem, itp. Po odinstalowaniu moda nic się nie zmienia w samym SkyRe jeśli to masz na myśli. Instaluj śmiało +SkyRe.


Tak. Tylko czy zmiana wersji nie spowoduje problemów z animacjami, za które odpowiada PCEA.

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 23 lip 2014, 09:06 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Rozsądniej byłoby zainstalować najpierw SkyRe a potem PCEA. W odwrotnej kolejności PCEA może wołać o master ze skyre.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 23 lip 2014, 09:15 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):
Rozsądniej byłoby zainstalować najpierw SkyRe a potem PCEA. W odwrotnej kolejności PCEA może wołać o master ze skyre.

Też mi się tak wydawało, ale PCEA nie zgłaszał takiej potrzeby.

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules