Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 25 wrz 2020, 05:01


Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 23 lip 2014, 21:47 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
nocny napisał(a):
Jeśli zaczynałeś nową grę to faktycznie sprawa jak z X-files.
Nie twierdzę, że to co napiszę zadziała, ale i tak nie działa, więc eksperyment nie zaszkodzi.

-odpal BOSS (update masterlist)
-odpal WryeBash, przesuń bashed patch na sam koniec (upewnij się, że kolumny ułożone są według load order) zamknij WB
-odpal reproccer.jar i przebuduj
-ponownie wejdź do WryeBash:
-- zrób rebuild patch na bashedpatch'u. Reproccer.esp będzie się palił na pomarańczowo.
-- wejdź w zakładkę save, na ostatnim zapisie kliknij prawym i wybierz /load masters/
- odpal Tes5Edit
gdy załadują się wszystkie mody, kliknij prawym na reproccer.esp i wybierz /sort masters/
nazwa reproccer.esp powinna się pogrubić. Zamknij Tes5Edit, zapisz reproccer.esp z funkcją backup
-odpal WryeBash, reproccer powinien palić się na zielono
-uruchom grę przez SKSE


zrobiłem to wszystko. zaniżyło mi wszystkie wartości poza bronią ;p kilof ma teraz 30dmg
bez broni 21 dmg i jakieś tam przykładowe bronie około 30dmg. Save z 9 lv'la, żadnych perków w dmg broni itp.

edit

chyba mi się udało ale proszę o weryfikacje, screeny robione na samym początku gry, w grodzie HELGEN, podczas ucieczki z gromowładnymi. Statystyki wydają sie zbalansowane, light armor ma 60, heavy ma 80 (wcześniej miałem odwrotnie), tylko zastanawia mnie to z weponami, gdyż bez broni ma 17 dmg a sztylet żelazny na 15?

Bardzo ale to bardzo proszę o weryfikację statystyk ;P
http://zapodaj.net/0c26c6b74df4f.bmp.html
http://zapodaj.net/b8fac2462cce7.bmp.html

edit
zainstalowalem spolszczenia i bez broni zmniejszyło sie na 8 dmg, ktos wie dlaczego? reszta bez zmian
http://zapodaj.net/3935ead83db1a.bmp.html
http://zapodaj.net/46f46d92b15b4.bmp.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 25 lip 2014, 16:47 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
moja ocena Twoich statów

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 25 lip 2014, 16:57 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 lip 2014, 15:48
Posty: 52
haha dobre :)
dzięki za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 29 wrz 2014, 04:41 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):


Czy ten zestaw i kolejność instalacji jest aktualny?

EDIT:
Widzę, że jest info, że Balbor and Steelsouls SkyRe ReProccer Project nie jest już wymagany.

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 29 wrz 2014, 07:25 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2013, 00:35
Posty: 1097
Lokalizacja: Warszawa koło Tamriel
Gra w: Skyrim Fallout 3 Fallout NV
Ja go instalowalem ze wzgledu na IW

_________________
Kanał YT
Moja Galeria Skyrim
Przejściowa Stronka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 29 wrz 2014, 09:13 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
tvtrig napisał(a):
Ja go instalowalem ze wzgledu na IW


A Balbor nie jest już częścią skladową http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48629/? ?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 29 wrz 2014, 09:23 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Jest. Autor SkyRe Compatibility and ReProccer Patches zmienił nieco staty.xml Balbor, dlatego piszę, że można skorzystać z jego patcha lub doinstalować stary Balbor. Jak dla mnie stary Balbor jest bardzo porządny i warto go zainstalować.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 29 wrz 2014, 09:34 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):
Jest. Autor SkyRe Compatibility and ReProccer Patches zmienił nieco staty.xml Balbor, dlatego piszę, że można skorzystać z jego patcha lub doinstalować stary Balbor. Jak dla mnie stary Balbor jest bardzo porządny i warto go zainstalować.


Ok. Czyli cytowany wyżej Twój set jest nadal aktualny.

Jeszcze jedno pytanie
Czy dodając nowych followerów należy ponownie generować wszystkie patche?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 29 wrz 2014, 11:45 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
wiesz, czy ten set jest aktualny, nie ręczę gdyż dawno nie sprawdzałem czy coś się nie zmieniło w tej materii. Na pewno działają poprawnie staty broni i pancerzy, przynajmniej u mnie.
Co do patchy przy followerach, to nie robię ponownych generacji.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Skyredone (po raz kolejny potrzeba poprowadzenia za rącz
PostNapisane: 01 paź 2014, 10:41 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):
Jest. Autor SkyRe Compatibility and ReProccer Patches zmienił nieco staty.xml Balbor, dlatego piszę, że można skorzystać z jego patcha lub doinstalować stary Balbor. Jak dla mnie stary Balbor jest bardzo porządny i warto go zainstalować.


Oczywiście podczas instalacji "Balbora" nie próbuję spaczować "Immersive Armors" bo jest to opcja do IA 6?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 6 z 7   [ Posty: 68 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 23 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules