Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 16 paź 2018, 17:28


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: LOOT
PostNapisane: 01 wrz 2014, 07:20 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Otóż mam problem z tym programem. Przy starcie piszę że nie wykrył żadnej supportowanej gry. Oczywiście mam zainstalowanego skyrima. Zaznaczam, program się nie uruchamia tylko po kliknięciu na ikonkę programu pojawia się okno" nie znaleziono gry".

Przepraszam za double teamt, nie zauważyłem poprzedniego o tej samej nazwie ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 01 wrz 2014, 21:26 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Dziękuje forum za pomoc. Dostałem PW z rozwiązaniem. Można zamknąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 01 wrz 2014, 22:14 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2014, 11:37
Posty: 369
Lokalizacja: Empok Nor
Gra w: Wei-ch'i
@Clay,
nie chcę wtrącać się w sprawę, która mnie nie dotyczy, ale pisanie takich postów j/w jest bezsensowne - tylko pomyśl, czy nie byłbyś wdzięczny gdyby ktoś z podobnym problemem podał rozwiązanie znacznie wcześniej? Czy gdyby podano metodę pozwalająca usunąć błąd - czy wówczas musiałbyś zakładać temat i czekać, aż ktoś "z łaski swojej" zechce Ci odpowiedzieć, hmm? Powinieneś podzielić się wiedzą nt. sposobu eliminacji błędu dla innych forumowiczów, którzy w przyszłości mogą napotkać podobny problem, a tak mamy ukryte rozwiązanie i jedynie Ty korzystasz. Od tego mamy forum, by dzielić się wiedzą - zwłaszcza, iż sami możemy znaleźć się w podobnej sytuacji, zaś rozwiązanie w formie zakonspirowanej daje doraźny efekt. Jeśli dostałeś wytyczne na PW, osoba taka (autor tips'a) zapewne nie dostrzega krótkowzroczności tymczasowego rozwiązania (dublowanie wątków dot. tego samego błędu w przyszłości). Skoro autor porady woli pozostać anonimowy, cóż...trzeba to uszanować. Zrobisz jak uznasz za stosowne - pamiętaj jednak, że rozwiązanie które otrzymałeś - może przydać się w przyszłości. Swoją drogą - jeśli zdecydujesz się podać szczegóły naprawy błędu - poproś moderatora o przeniesienie wątku do istniejącego już tematu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 02 wrz 2014, 08:51 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Jeśli dobrze zrozumiałem. Ja zapomniałem napisać rozwiązanie. Proszę bardzo, przeinstalowałem go i uruchomiłem jako administrator. Dodatkowo należy pamiętać aby program odpalać z folderu z programem a nie przez skrót na pulpicie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 25 paź 2014, 19:41 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 wrz 2014, 17:52
Posty: 6
A ja mam inny problem z tym programem, po uruchomieniu sortowania pojawia się komunikat: "•Błąd: Wyliczenie kolejności ładowania nieudane. Szczegóły: boost::too_few_args: format-string referred to more arguments than were passed" czy ktoś mógłby mi pomóc.
Wersja Loot 0.6.0
Active Plugins 135
Dirty Plugins 2
Total Plugins 139
Warnings 2
Errors 1
Total Messages 25
program uruchomiony z uprawnieniami admina, lokalizacja w katalogu skyrim\mopy\loot


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 25 paź 2014, 20:07 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2013, 14:21
Posty: 445
Lokalizacja: Wichrowy Tron
Gra w: Skyrim
kapand LOOT instalujesz w osobnym katalogu. Nie w Skyrim.

_________________
SKYRIM REMIX and The Best Music for Skyrim :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 25 paź 2014, 20:54 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 wrz 2014, 17:52
Posty: 6
to bez różnicy, chyba muszę przeglądnąć LOOTDebugLog


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 03 lis 2014, 10:00 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
zgadza się to bez różnicy gdzie zainstalowany jest LOOT. Problem jaki zgłasza kapand jest niepokojąco popularny. Trudno jednoznacznie określić powód, czytałem o wielu przyczynach tego błędu. U mnie np nie rozpoznawał kolejki powyżej 250 aktywnych plików esp oraz zmergowanych pluginów z kilku esp. Możliwe, że przyczyną jest WryeBash i jego funkcja ghost dla zmergowanych w bashed patchu modów, ale to tylko moja teoria.
W każdym bądź razie, co jest za ten stan odpowiedzialne, zapewne wkrótce odpowie nam team Loot, póki można zainstalować wersję
v0.7.0 Alpha 4 w której opisany błąd nie występuje
opis instalacji: instalujemy aktualną wersję LOOT
-pobieramy wersję alpha i rozpakowujemy ją do katalogu LOOT nadpisując wszystko

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 03 lis 2014, 13:52 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2013, 14:21
Posty: 445
Lokalizacja: Wichrowy Tron
Gra w: Skyrim
Dzięki nocny za tą Alfę. Nie wiedziałem, że w aktualnej wersji występuje błąd, a tu proszę :)

_________________
SKYRIM REMIX and The Best Music for Skyrim :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LOOT
PostNapisane: 03 lis 2014, 15:30 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Trudno powiedzieć, czy jest to błąd, czy celowy zabieg teamu LOOT. Niektórzy wskazują na konieczność usunięcia BOSS, przed instalką LOOT, ponieważ szef blokuje metadane pluginów masterlisty. Jeśli program nie rozpoznaje poprawnie modów, skrypt sortowania zostaje przerwany komunikatem o niemożliwości posortowania
Kod:
ERROR: Failed to calculate the load order.

w sumie, bardzo dobrze, bo jeśli by przepuszczał błędy jak BOSS, to to nie miałby takiej niezawodnej renomy jaką LOOT ma obecnie.
Bieżące problemy na https://github.com/loot/loot/issues/

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules