Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 30 lis 2021, 13:22


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 20 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 11 lis 2014, 09:24 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
Ktoś już miał coś do czynienia z
T3nd0's Perkus Maximus ?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 12 lis 2014, 10:38 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Chciałbym mieć do czynienia, ponieważ mod jest bardzo, bardzo obiecujący, niestety wymaga nowej gry. Do tego sporo raportów CTD, poczekam raczej na stabilną wersję. Najbardziej rozbroiła mnie informacja, że przy moim secie modów, patch robiłby się ok godzinę :/

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 13 lis 2014, 11:44 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
Jasne.
Może ktoś chce pomóc przy tłumaczeniu na PL? Zapraszam do pomocy przy T3nd0's Perkus Maximus

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 13 lis 2014, 13:46 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2013, 14:21
Posty: 445
Lokalizacja: Wichrowy Tron
Gra w: Skyrim
nocny napisał(a):
Chciałbym mieć do czynienia, ponieważ mod jest bardzo, bardzo obiecujący, niestety wymaga nowej gry. Do tego sporo raportów CTD, poczekam raczej na stabilną wersję. Najbardziej rozbroiła mnie informacja, że przy moim secie modów, patch robiłby się ok godzinę :/

Nie spotkałem się z żadnym CTD po zainstalowaniu tego moda, a grałem już parę godzin. Mod faktycznie wymaga nowej gry, ale mi to nie przeszkadza. Przy 165 zainstalowanych modach patch u mnie robił się około 20 minut. Nawet godzina, o której autor wspomniał nie zniechęciła by mnie do zainstalowania tego moda. Bo warto :)

_________________
SKYRIM REMIX and The Best Music for Skyrim :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 13 lis 2014, 16:08 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
to dobra wiadomość Nicolas :)
mógłbyś nieco przybliżyć jak wygląda kompatybilność z najnowszym IA i IW ?
a szczególnie, czy mod działa ze SkyRedone czy obok niego ?
nie ukrywam, że było by nieco osobliwie obudzić się w świecie bez SkyRedone.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 13 lis 2014, 16:30 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2013, 14:21
Posty: 445
Lokalizacja: Wichrowy Tron
Gra w: Skyrim
Jedyne co ten mod wymaga to SKSE i Javę, żeby można było spatchować po zainstalowaniu. SkyRedone przy nim jest zbędny. Bo T3nd0's Perkus Maximus to taka jego nowsza, inna i lepsza wersja.

Dodatkowo widzę, że na nexsusie pojawił się również PerMa Compatibility and PaMa Patches, który przy instalacji oprócz Perkus Maximus wymaga również moda Weapons and Armor Fixes Remade with Dawnguard and Dragonborn.

_________________
SKYRIM REMIX and The Best Music for Skyrim :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 13 lis 2014, 22:14 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 25 lut 2012, 15:01
Posty: 43
Nie wiem czy to dobry temat bo piszecie tutaj glownie o dzialaniu tego moda i jakie sa bledy, moje pytanie dotyczy tego czy zastepuje to calkowicie skyrim redone, bo on zajmowal sie nie tylko perkami ale na wielu plaszczyznach ulepszal rozgrywkę, drzewa perkow byly jakby bardziej rozbudowane dzieki temu a tutaj jak ogaldalem perkus maximus zauwaazylem jakby redukcję? moglby ktos mniej wiecej przyblizyc co on daje i czy jest to mod ktory kazdy powinien posiadac jak skyrim redone ? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 14 lis 2014, 21:55 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2013, 14:21
Posty: 445
Lokalizacja: Wichrowy Tron
Gra w: Skyrim
Tak, zastępuje całkowicie Skyrim Redone. Oprócz nowych innych drzewek perków masz po spatchowaniu również nowe, inne bronie. Wymagania do instalacji T3nd0's Perkus Maximus jak i Patcha do niego podałem w poście powyżej. ;)

_________________
SKYRIM REMIX and The Best Music for Skyrim :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 15 lis 2014, 11:47 
InSkyrim
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2011, 21:12
Posty: 573
Lokalizacja: Śląsk
matatiah napisał(a):
Jasne.
Może ktoś chce pomóc przy tłumaczeniu na PL? Zapraszam do pomocy przy T3nd0's Perkus Maximus

Pomysł nie głupi ale z doświadczenia wiem że jeśli każdy dokłada swoje pięć groszy to efekt końcowy będzie mieszany :) Wiele rzeczy trzeba tłumaczyć konsekwentnie a w takim przypadku każdy sobie interpretuje po swojemu i jedna rzecz może później mieć 3 wersje. Nie mniej pewnie lepsze to niż nic.

PS: Czemu tylko tyle jest tego? Tylko wybrane słowa z całego moda czy jak :P ? Bo oryginał ma 100x więcej


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Odp: T3nd0's Perkus Maximus - T3nd0 nadal działa
PostNapisane: 15 lis 2014, 13:19 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 26 maja 2011, 17:39
Posty: 190
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Skyrim
lordtorus napisał(a):
matatiah napisał(a):
Jasne.
Może ktoś chce pomóc przy tłumaczeniu na PL? Zapraszam do pomocy przy T3nd0's Perkus Maximus

Pomysł nie głupi ale z doświadczenia wiem że jeśli każdy dokłada swoje pięć groszy to efekt końcowy będzie mieszany :) Wiele rzeczy trzeba tłumaczyć konsekwentnie a w takim przypadku każdy sobie interpretuje po swojemu i jedna rzecz może później mieć 3 wersje. Nie mniej pewnie lepsze to niż nic.

PS: Czemu tylko tyle jest tego? Tylko wybrane słowa z całego moda czy jak :P ? Bo oryginał ma 100x więcej

Nie przeglądałem się mu dokładnie. Może zna go dokładnie i się wypowie? Może być tak, że reszta tekstu pochodzi z oficjalnej gry?

_________________
Samsung NP350V5C-S05PL
Windows 7 Home Premium (x64)
Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
Intel HM76 (Panther Point)
RAM 8 GB
Intel HD Graphics 4000 + AMD Radeon HD 7670


Profil NEXUS - matatiah
Profil STEAM - matatiah


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 20 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 22 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules