Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 30 lis 2021, 13:54


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 12 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Racemenu - freeze
PostNapisane: 09 kwi 2016, 19:24 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Powiem tak, mod który powinien być cholernie prosty do zainstalowania i używania u mnie oczywiście nie działa. Najkrócej jak mogę bo ten problem opisywał już na kilku stronach i już mnie powoli szlag strzela. Mam czysty reinstall Skyrim zainstalowny SKSE i RaceMenu. Mod działa do czasu gdy klikam "r" czyli utwórz postać. Po tym z ekranu znika cały interface, jest muzyka ruch kamery, mogę nawet klikać z efektem alt, ctrl a nawet ponownie r i nazwać postać. Jednak do gry już nie wejdę czyli jest po prostu freeze.

I przy okazji, jest jakiś minimod co zmienia domyślne ustawienia myszy? Mam na myśli odwrócenie LPM i PPM. Problem jest taki że jestem leworęczny ale klikanie mam ustawione jak dla praworęcznych. Kupiłem mysz której profil można ustawić dla lewo-prawo(przyciski boczne i główne) Ustawiłem dla lewo więc przycisk 4 5 działają dobrze ale dwa główne działają też jak dla lewo więc musiałem w windowsie przestawić to.. I niby jest ok w większości wypadków ale niektóre gry chcą być lepsze niż dobre i te ustawienia klikaczy biorą bezpośrednio z myszki.

Acha instalowałem z dobrym skutkiem mody mające po 113 kroków i działały ale to po prostu mnie zszokowało i jestem mocno zszokowany. Obecnie już nawet nie chodzi o to że tego moda potrzebuje, po prostu MUSZĘ wiedzieć o co chodzi. To kwestia już chyba honoru moich szarych komórek.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 11 kwi 2016, 10:56 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Jeśli instalujesz najnowszą wersję Race menu to spróbuj zainstalować po nim mod
ShowRaceMenu Precache Killer.
Wiem, że autor Race menu pisze, że przy aktualnej wersji Precache Killer nie jest wymagany i nawet nie jest polecany, ale my wiemy swoje ;)
Gra oczywiście posegregowana LOOTem i SKSE w najnowszej wersji?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 11 kwi 2016, 12:01 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Mam zreinstallowanego skyrima ze steama. Przy czym przed pousuwałem foldery śmieci z user ze steama a nawet podobno jakiś zostaje w appdata. NNM też został wyczyszczony.

Na świeżynkę został zainstalowany SKSE i NNM. Na to tylko racemenu i start. To samo. LOOT TESvedit i Wryebash tam chyba wszystko jest zielone. Ogólnie SKyrim nigdy mi nie freezował, nie bawił się w to tylko crashował.

Nie ma jakiegoś programu do Skyrima który by przejrzał pliki a ja mógłby to wkleić dla kogoś kto umie je przeczytać?

Może i ostatnie, może problem leży po stronie Windowsa. Może brakuje jakiegoś sterownika czy jaki ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 11 kwi 2016, 14:19 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Skoro race menu to jedyny mod jaki masz i po odpaleniu zamraża ci gre, to na 100% powodem jest race menu. Przeinstaluj ten mod, nawet kilkakrotnie, bywa, że coś nawala podczas instalki w NMM i pliki lądują nie tam gdzie trzeba.
Jest taki program do przeglądania plików gry, to sprawdzanie spójności plików gry w steam (zacznij od tego).
Następnie skorzysta∆ z moda, który podałem wyżej.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 11 kwi 2016, 14:55 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Sprawdzałem spójność nie pomogło.

Zainstalowałem manualnie racemenu precache i SKSE i nic.

Zainstalowałem dla opozycji, enchanted character edit i też po "r" jest freeze...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 12 kwi 2016, 18:47 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
Nie wiem to jakaś czarna magia ten mod od siedmiu boleści. Chyba napisałem o tym w 5 różnych miejscach i nic wszyscy piszą to samo. Gdyby nie ciekawość to rzuciłbym go w cholerę a w komentarzach napisał że mod nie działa i nie szczędził słów rozgoryczenia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 13 kwi 2016, 03:53 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2012, 18:17
Posty: 181
Lokalizacja: To tu, to tam
Gra w: Starcraft, Skyrim, LoL
On na pewno nie potrzebuje innych modow? Ustawiony w load, niew wiem wyczyszczony i wrye patch utworzony?

Generalnie mam czysta instalke, poza tam patchami, moge sprobowac go u siebie wgrac.
Dam znac co wyniknelo.

_________________
TUTORIAL dla poczatkujacego. Ostatnia edycja 04.01.2016 r na drugiej stronie.
Mod Organizer Poradnik wersja MOVIE i TEKSTOWA


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 13 kwi 2016, 09:09 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
@Naven
Race menu działa niezawodnie, wszyscy go używają. Nie wymaga żadnego czyszczenia, żadnych patchy, pozycja w load order obojętna.
Problem leży gdzieś indziej.
@Clay
masz w skyrimprefs.ini taki wpis?
Kod:
[Display]
bFloatPointRenderTarget=1

miałeś już wcześniej modowaną grę, więc wiesz o co chodzi, więc jeśli robiłeś już typowe zabiegi i nic nie dały, polecam przeinstalować grę. Szkoda czasu na grzebanie, race menu jest niezawodnym modem i nie wymaga specjalnych czarów.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 13 kwi 2016, 20:07 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2014, 09:54
Posty: 111
Lokalizacja: Białystok
Gra w: Skyrim, DotA2, Rome2
To jest po prostu głupie. Reinstall skyrima po raz drugi - to samo. Przejechałem się wozem z Ralofem po raz ęty po to aby zobaczyć freeza po raz ęty. Zainstalowałem alternate start i robiłem cuda po to aby oglądać freezy.

Z czystej bezradności zainstalowałem Skyrim Unbound - no i ku.wa działa... Od razu bez żadnego laga freeza, po r jest gra. Od razu po tym wpisuje w konsole showracemenu, bawię się suwakami zmieniam płeć. r i działa bez laga freeza czy czego.

Zainstalowałem www.nexusmods.com/skyrim/mods/8207 nie działa

za to

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/3325/? z kolei już tak

Czuje się jakby ktoś się mną bawił ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Racemenu - freeze
PostNapisane: 13 kwi 2016, 23:40 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
z modami tak jest, rosyjska ruletka.
Nie wiem jak ci pomóc, jedyne co mi przychodzi tutaj do głowy:
odinstaluj Race Menu, zacznij nową grę, przejdź misje w Helgen, po dotarciu do pierwszej osady dopiero wtedy zainstaluj Race Menu. Bez żadnych quick startów.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 12 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules