Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 17 cze 2019, 22:07


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tes5edit - problem
PostNapisane: 27 sty 2017, 17:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 03:17
Posty: 17
Mam problem z programem Tes5edit , mianowicie wywala mi błąd "cannot create file ... Plugins.tes5viewsettings " czyli odmowa dostępu. Uruchamiam jako administrator, w uprawnieniach pliku wszystko mam ustawione domyślenie na Zezwalaj, reinstalacja programu nic nie daje, co mogę wiecej zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tes5edit - problem
PostNapisane: 29 sty 2017, 20:55 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
ciężka sprawa, wygląda na to, że Tes5Edit nie ma właściwej ścieżki dostępu do Skyrim.
Mogą być moim zdaniem takie powody:
- Tes5 jest zainstalowany na dysku C: w program files (błąd)
- Skyrim jest zainstalowany na dysku C: (karygodny błąd)

dlaczego to błąd? UAC blokuje tego typu pliki wykonawcze, nawet jeśli mają przypięte funkcje rozruchu administratorskiego. Przeniesienie tych katalogów z grą nie musi się wiązać z reinstalką, wystarczy je przenieść fizycznie do nowo utworzonej bazy steam. Nie wiem jak to wygląda u ciebie, więc dobrze byś opisała coś więcej na ten temat, bo jak się domyślam tutaj tkwi problem.

Spróbuj zainstalować Tes5 w tej samej lokacji co Skyrim (jeśli oczywiście nie jest to dysk C:)
Jeśli masz Skyrim w katalogu Steam to lepiej zainstalować Tes5 na tej samej partycji, a nie w katalogu Steam (może być blokada ze strony Steam). Na razie oceń sytuację podług tego co napisałem, jeśli nie podziała, to będziemy kombinować dalej do skutku.

jest jeszcze kwestia jak odpalasz Tes5, przez MO, NMM czy przez skrót np z pulpitu?

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tes5edit - problem
PostNapisane: 29 gru 2018, 13:05 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 kwi 2012, 18:17
Posty: 181
Lokalizacja: To tu, to tam
Gra w: Starcraft, Skyrim, LoL
Hej @Nocny coś mnie w te święta wzięła na powroty do modowania. :)
Mam nadzieję, że jeszcze tu czasem zaglądasz.

Co do najnowszej wersji TES5Edit. Też mam kłopot ale z goła odmienny.
NIe wyskakuje mi żaden błąd a okienko z TIP, które posiada tylko przycisk next.
Tylko ctrl+alt+del mi pozwalają wyłączyć. Zmieniła się polityka? trzeba coś zapłacić?
Aaa i najważniejsze, zarówno gra jak i TES5Edit są na C, bo to jedyny dysk ssd w katalogu steam.
Trochę już się bawiłem (nieudane podejście do Ultimate Skyrim). Zawaliłem na samym początku a dowiedziąłem się o tym dopiero na samym końcu, użyłem najnowszego MO 2 zamiast 1. :D
Ale FNIS, ENB dyndolod wszysko ładnie paczowało. Choć nie dane mi było sprawdzić bo ostanie patchowanie było potrzebne zeby uruchomic gre w Ultimate.

_________________
TUTORIAL dla poczatkujacego. Ostatnia edycja 04.01.2016 r na drugiej stronie.
Mod Organizer Poradnik wersja MOVIE i TEKSTOWA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules