Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 28 lis 2021, 09:11


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 19 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 17 lis 2011, 23:38 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 lis 2011, 18:09
Posty: 11
Wszystko jest już w jak najlepszym porządku :) Wystarczyło zaktualizować FXAA Injectora do najnowszej wersji i po problemie. Dziekuję za pomoc i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 20 lis 2011, 10:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 lis 2011, 14:10
Posty: 7
Elo
Może ktoś zrobić tutorial bo jak ja robię z instrukcją to nie włącza mi sie TES


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 20 lis 2011, 11:38 
GameWalk.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2010, 21:37
Posty: 773
instrukcje instalacji i opisy poszczególnych modów zostały przetłumaczone w naszym downloadzie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 23 lis 2011, 11:50 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 lis 2011, 00:12
Posty: 2
Ja mam niestety inny problem. Plik steam_api.dll miałem podmieniony z patchem, który usuwał freezowanie gry. I jak znów go podmieniam teraz, aby wgrać te poprawki graficzne, to freezy wracają. Da się to jakoś obejść?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 29 lis 2011, 13:16 
InSkyrim
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lis 2011, 21:12
Posty: 573
Lokalizacja: Śląsk
sajki napisał(a):
Ja mam niestety inny problem. Plik steam_api.dll miałem podmieniony z patchem, który usuwał freezowanie gry. I jak znów go podmieniam teraz, aby wgrać te poprawki graficzne, to freezy wracają. Da się to jakoś obejść?


Masz na myśli coś w stylu Performance_patch_and_graphics_bugfix_ENBSeries ? Jeżeli tak to chyba pomoże ci zmiana nazwy pliku d3d9.dll na jakąś inną np. d3d9_f.dll i podmiana zmienionej nazwy w pliku enbpatch.ini
[PROXY]
EnableProxyLibrary=false
InitProxyFunctions=true
ProxyLibrary=d3d9.dll

Wracając do problemu jaki ja mam otóż przy zaaplikowaniu tego moda do plików wyskakuje mi error że nie mam d3d9_43.dll a gdy zmieniam plik d3d9.dll zawarty w folderze z modem na ten brakujący z dodatkowym _43 gra startuje normalnie lecz nie ma w ogóle moda :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 29 lis 2011, 14:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 lis 2011, 00:12
Posty: 2
Tak, o ten patch mi chodziło.
Niestety, jakbym nie zmieniał nazwy, czy pliku, czy nie bawił się z tym false/true tak nie działa. Działa tylko patch na wydajność, tamtego nie mogę urouchomić. Pewnie coś źle robię, ale co?
PS. ten plik nazywa się enbseries, a nie enbpatch. Przynajmnije u mnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 05 gru 2011, 22:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 05 gru 2011, 22:03
Posty: 11
Mógłby ktoś podrzucić jakie ustawienia ma u Siebie, bo u mnie jakiego wariantu bym nie wybrał grafika jest strasznie ziarnista <_<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 06 gru 2011, 10:09 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2011, 22:01
Posty: 151
Lokalizacja: Rivendell
Gra w: Dragon Age: Origins - Ultimate Edition,
@lordtorus thx twój sposób pomógł, i teraz gram zarazem i z tym modem i z patchem Performance ;]

_________________
Obrazek
Wkrótce: The Flying Sky Project ~by Nigtellios


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tuning graficzny z FXAA Post Process Injector
PostNapisane: 24 sty 2012, 23:14 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 sty 2012, 22:24
Posty: 3
OG_lot napisał(a):
Mógłby ktoś podrzucić jakie ustawienia ma u Siebie, bo u mnie jakiego wariantu bym nie wybrał grafika jest strasznie ziarnista <_<

Jeżeli to jeszcze aktualne, załączam mój plik: http://www.mediafire.com/?alhf42jyioq7azo. Ustawienia są tak dobrane, żeby dobrze wyglądało na dużym monitorze LCD z dynamicznym kontrastem. I trzeba przyznać, dobrze wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 19 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules