Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 05 gru 2021, 14:20


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mapa w 3D
PostNapisane: 16 lis 2011, 10:28 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Modyfikacja zmienia sposób kontroli kamery w menu Mapy, dzięki czemu, możesz przybliżyć widok aż do samej ziemi.


Uwaga! Warto przed wprowadzaniem modyfikacji, na wszelki wypadek, zrobić kopię zapasową pliku "Skyrim.ini".


Załącznik:
145-1-1321231718.jpg
Załącznik:
145-2-1321231718.jpg



1. Otwórz plik "Skyrim.ini", domyślnie znajdujący się w "Documents\My Games\Skyrim\Skyrim.ini".

2. Dodaj ( jeśli w pliku na ma sekcji MapMenu ) lub następująco zmień wartości:

[MapMenu]
uLockedObjectMapLOD=0
uLockedTerrainLOD=0
bWorldMapNoSkyDepthBlur=1
fWorldMapNearDepthBlurScale=0
fWorldMapDepthBlurScale=0
fWorldMapMaximumDepthBlur=0
fMapMenuOverlayNormalStrength=2.2000
fMapMenuOverlayNormalSnowStrength=0.8000
fMapWorldMaxPitch=360.0000
fMapWorldMinPitch=0.0000
fMapWorldYawRange=3600.0000
fMapWorldTransitionHeight=130000.0000
fMapWorldMaxHeight=130000.0000
fMapWorldMinHeight=130.0000
fMapWorldCursorMoveArea=0.9000
fMapWorldHeightAdjustmentForce=100.0000
fMapWorldZoomSpeed=0.0500
fMapLookMouseSpeed=3.0000
fMapMoveKeyboardSpeed=0.0005
fMapZoomMouseSpeed=5.0000
sMapCloudNIF=0

Jeśli gra będzie zawieszać się podczas zapisywania/wczytywania - usuń linie "uLockedObjectMapLOD" i "uLockedTerrainLOD".


- Druga Metoda -


Rozmazanie ma na celu "zamaskowanie" niedoskonałości zbliżonych tekstur. Użycie opcji "bez" rozmazania sprawi, że mapa będzie wyostrzona i bardziej przejrzysta.

1. Poprawione przybliżanie, bez chmur, bez rozmazania tekstur.
[MapMenu]
sMapCloudNIF=0
fMapWorldMaxHeight=130000.0000
fMapWorldMinHeight=130.0000
bWorldMapNoSkyDepthBlur=1
fWorldMapNearDepthBlurScale=0
fWorldMapDepthBlurScale=0
fWorldMapMaximumDepthBlur=0

2. Poprawione przybliżanie, bez chmur, z rozmazaniem tekstur.
[MapMenu]
sMapCloudNIF=0
fMapWorldMaxHeight=130000.0000
fMapWorldMinHeight=130.0000

3. Poprawione przybliżenie, z chmurami, bez rozmazania.
[MapMenu]
fMapWorldMaxHeight=130000.0000
fMapWorldMinHeight=130.0000
bWorldMapNoSkyDepthBlur=1
fWorldMapNearDepthBlurScale=0
fWorldMapDepthBlurScale=0
fWorldMapMaximumDepthBlur=0


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mapa w 3D
PostNapisane: 17 lis 2011, 02:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 lis 2011, 06:00
Posty: 6
Gra w: Men of War, Setllers 7, AC Brotherhood ,Minecraft , Agot , Warband
Mam problem robie tak jak opisujesz w 2 metodzie punkt 1 wklejam caly ten text do pliku skirimprefs i nie widze
zadnej zmiany co do mojej mapy :( na screenie zamieszczonym przez ciebie wyglada to o wiele lepiej


Edit:

Juz dziala fakt nie doczytalem dokladnie ^^


Ostatnio edytowano 17 lis 2011, 10:59 przez Dynioglowy, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mapa w 3D
PostNapisane: 17 lis 2011, 07:31 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 27 kwi 2011, 22:03
Posty: 52
Ehh czytanie ze zrozumieniem... Skyrim.ini a nie SkyrimPrefs.ini


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mapa w 3D
PostNapisane: 18 lis 2011, 20:01 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lis 2011, 17:48
Posty: 33
Mapa REWELACJA!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mapa w 3D
PostNapisane: 19 lis 2011, 01:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lis 2011, 00:51
Posty: 2
Niestety z mapą 3d po pewnym czasie gra wychodzi mi sama do pulpitu. Nie tylko podczas zapisu/wczytywania :( A szkoda, fajny bajer :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mapa w 3D
PostNapisane: 01 gru 2011, 11:40 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2011, 22:01
Posty: 151
Lokalizacja: Rivendell
Gra w: Dragon Age: Origins - Ultimate Edition,
Jeśli komuś nie działa i wyskakuje błąd "Upewnij się czy ścieżka pliku i folder są poprawne". to PPM(Prawy Przycis Myszy) na "Skyrim.ini", odznaczcie "Tylko do odczytu" żeby nie było tam nic zaznaczone, klikacie OK. Wtedy zmieniacie lub dodajecie.

[MapMenu]
sMapCloudNIF=0
fMapWorldMaxHeight=130000.0000
fMapWorldMinHeight=130.0000
bWorldMapNoSkyDepthBlur=1
fWorldMapNearDepthBlurScale=0
fWorldMapDepthBlurScale=0
fWorldMapMaximumDepthBlur=0
fMapMenuOverlayNormalStrength=2.2000
fMapMenuOverlayNormalSnowStrength=0.8000
fMapWorldMaxPitch=360.0000
fMapWorldMinPitch=0.0000
fMapWorldYawRange=3600.0000
fMapWorldTransitionHeight=130000.0000
fMapWorldMaxHeight=130000.0000
fMapWorldMinHeight=130.0000
fMapWorldCursorMoveArea=0.9000
fMapWorldHeightAdjustmentForce=100.0000
fMapWorldZoomSpeed=0.0500
fMapLookMouseSpeed=3.0000
fMapMoveKeyboardSpeed=0.0005
fMapZoomMouseSpeed=5.0000
sMapCloudNIF=0

(Wersja bez chmur i bez rozmazania)
Zapisujecie. Klikacie znów prawym na "Skyrim.ini" zaznaczacie "Tylko do odczytu" i klikacie "OK"

Fajny Bajer ;D

_________________
Obrazek
Wkrótce: The Flying Sky Project ~by Nigtellios


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mapa w 3D
PostNapisane: 04 gru 2012, 14:58 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 30 lis 2012, 20:06
Posty: 91
Fajny bajer. Szkoda tylko, że pewne lokacje zawierają ładne tekstury i widać drzewa a niektóre są niedorobione i ani jednego drzewa nie widać. Rzeczna puszcza jest np. ładna, a Biała Grań już tragedia. Też tak macie?
Generalnie więcej drobiazgów zawiera obszar na którym się obecnie znajdujemy. Ale są miasta które jakby wogóle nie wczytywały obiektów typu drzewa i solidniejszych tektur nawet po teleportacji w to miejsce. Mankamentem jest też to że miasta znajdujące się na krawędzi mapy wogóle nie da się bardziej przybliżyć. Jeśli ktoś z Was skonfigurował ten plik tak że są te efekty możliwe dajcie znać :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules