Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 05 gru 2021, 15:57


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 33 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 23 lip 2012, 13:40 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Mam parę zbroi od z modów jednego kolesia. A na Skyrim nexus zauważyłem opcję by w jednym modzie ściągnąć wszystkie nowe i bronie i zbroje od niego.
I teraz problem: mam kilak zbroi z modów jego ulepszonych dość fajnie. I teraz: co zrobić by wykasować te pojedyncze mody a zainstalować cały zestaw zarazem nie tracąc tych które wykułem dzięki tym pojedynczym modom?
I co właściwie oznacza advanced?
http://skyrim.nexusmods.com/mods/19733/#content

Kolejna rzecz: jak zabezpieczyć grę przed uszkodzeniem się od moda? Da się jakoś coś zrobić by zepsuta przez moda gra nie oznaczała grania od nowa?

(przypuszczam jak) ale może by ktoś powiedział bo może coś źle mi się wydaje: jak zainstalować spolszczenie moda?

Czy Cloaks of Skyrim i Winter is Coming współpracują ze sobą?

Czy jest jakiś mod na poprawę kobiecych twarzy? Ważne dla mnie by nie było to żadne przegięcie. Mówiąc (a może raczej pisząc) słowo "przegięcie" mam na myśli np. to:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... earchtext=

Czy nadmiar modów powoduje bugi?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 23 lip 2012, 22:38 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 19 lip 2012, 23:08
Posty: 169
Lokalizacja: Rzeszów
Jesli chodzi o pierwsze to zobacz w subkrybowanych przedmiotach czy to jest oznaczone jako paczka ze wszystkie przedmioty czy osobno , jesli jako paczka sproboj zasubrykowac te twoje ulubione przedmioty osobno a paczke usunac , jak cos lepiej kopie save zrob bo niewiem czy na stowe bedzie dzialac :watpliwosc:
Jesli chodzi o 2 to jakiegos specjalnego sposobu na to nie ma choc , jesli mody nie ingeruja zbytnio w instniejace przedmioty to zepsuc raczej nie powinno , polecam co godzinna lub 30 minutowa kopie zapasowa :)
3 Hmm powinno wspolgrac o ile przedmioty maja rozne id :)
4 Sproboj mody : Coverwomen, ApachiiSkyHair i lace warpaint :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 23 lip 2012, 22:51 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
To są mody z nexusa. Paczki na steamie nie ma.
I właściwie: jak usunę moda to znika też i ten przedmiot co miałem, tak? Mam zbroję- usuwam mod na to, wczytuję moda i moja postać jest naga, tak?


Co do pierwszego to myślałem nad czymś takim.
1.Ściągnąć paczkę
2. Zainstalować paczkę.
3. Usunąć mody te które są już objęte paczką.
4. Włączyć grę
Tylko czy zbroja z paczki, jej pliki będą współgrały z zbroją ściągniętą osobno?
Na dodatek zbroja pojedyncza ta o którą szczególnie się martwię ze steama ściągnięta.
A kopie savów- jak? zaznaczyć wszystkie zapisy (jakby co, żeby się cofnąć można było), prawy przycisk myszy, kopiuj, na pulpit myszką i wkleić na pulpit?

A jeszcze jakieś mody na lepsze twarze? A i na nogi i ręce jeszcze, żeby poprawić wygląd.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 23 lip 2012, 23:19 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 19 lip 2012, 23:08
Posty: 169
Lokalizacja: Rzeszów
Znaczy tak jesli bys wlaczyl gre bez zainstalowanego danego modu na zbroje miejac go na sobie bedziesz mial gola postac :( Jesli usuniesz paczke i wgrasz te zbroje ktore byly w paczce (w sensie osobno) to zbroje powinnienes miec na sobie :) Na poczatku skopiuj wszystkie zapisy jakie masz a potem np co godzine ten najnowszy :) , modu na poprawione rece i nogi raczej sie nie znajdzie ale poszukam :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 23 lip 2012, 23:49 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
To znaczy się: mam http://skyrim.nexusmods.com/mods/2841, tamte mody co podałeś poprawiają twarz (a jakie jeszcze znasz dodatkowo poza tymi? Mogą być delikatnie nie zgodne z grafiką, ale po prostu bez przesady) a pozostaje reszta to jest ręce i nogi. W tym problem. Bo to trochę dziwnie tak.
Ale skopiować tak jak ja mówiłem, tak? Zwykłe prawy przycisk na zapisie, kopiuj, na pulpit i wklej, tak?
I pokręciłeś coś. Ja mam zbroje ściągnięte POJEDYNCZO. A mi to nie pasuje (masa przeróżnych modów). Więc postanowiłem ściągnąć Immersive Armor gdzie wszystkie zbroje są w JEDNYM modzie.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 24 lip 2012, 08:38 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4717
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Witam!
Sam zastanawiałem się nad instalacją tego moda. Podobnie jak ty mam już część zbroi zawartych w tej paczce np lore-friendly armor. Co prawda nie ściągnąłem, więc nie wiem jak wygląda archiwum. Wątpie żeby autor bawił się w zmienianie statystyk zbroi i scalanie całego dodatku w jeden plik .esp
Na twoim miejscu zrobiłbym tak.
1. Uruchom Skyrim. Zrób SAVE, wyłącz
2. Pobierz Immersive Armors
3. Pliki z tego archiwum zainstaluj normalnie tak jak byś instalował zwykłego moda. Textures do texutres, meshes do meshes, .eps do folderu Data itd. Wydaje mi się, że to jest po prostu zbiór pojedynczych modów, więc będzie dużo pojedynczych .esp. To zbroje które już masz po prostu nadpisz (Przy manualnym instalowaniu Windows powinien cię zawiadomić, że już są w tym folderze dane pliki - Wystarczy, że klikniesz Przenieś i Zamień i z głowy :D
4. Uruchom grę i do boju!

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 24 lip 2012, 08:46 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Ja po prostu chyba przekopiuje zapisy (potwierdzi mi ktoś wreszcie że to chodzi o zwykłe kopiuj/wklej?) a zainstaluję menedżerem nexusa. Koniec końców stracić zbroję jeszcze nie taka tragedia: mam wszystko do zrobienia jej. Za jakiś czas napiszę co i jak.
A co z resztą kwestii tu poruszonych przeze mnie?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 24 lip 2012, 09:56 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4717
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Ściągnałem, sprawdziłem.. jest tylko jeden .esp. Niestety tak jak mówisz najlepiej będzie wywalić resztę zbroi i zainstalować tego moda. Nie rozumiem do końca o co chodzi ci z tym kopiuj/wklej? Instalujesz albo manualnie albo przez managera.

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 24 lip 2012, 09:59 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Chodzi o zapisy w grze, to je żeby mieć w zapasie to kopiuj/wklej?
Aha, czemu cloaks of skyrim jak mam plik na pulpicie jest półprzezroczysty?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kolejne modowe problemy
PostNapisane: 24 lip 2012, 10:04 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4717
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Pólprzezroczysty - czyli chyba jest ukryty, wejdź w właściwości i zobacz czy jest zaznaczony UKRYTY.
Nadal nie rozumiem. Chodzi ci o to, żeby zrobić sobie backup plików zapisu?

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 33 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules