Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 19 wrz 2020, 14:42


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 5   [ Posty: 47 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 12 sie 2012, 22:08 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2012, 23:21
Posty: 451
Gra w: Skyrim, Assassin's Creed, AC 2, AC Brotherhood, AC Revelations
Diablodevil - wiesz co...? Ciesz się, że u mnie w grze nie działa print screen.

A wracając do modów - szlag mnie trafi jak nie zanurkuję, a u mnie nie ma za bardzo tej opcji ręcznego pobierania.
I teraz proszę ze zrozumieniem: czy winny może być... o matko... Internet Explorer? Komputer którego używam używa też mój ojciec i nie pozwala mi zmienić przeglądarki. Jak włączam nexusa, to mi się robi potrójny górny pasek, i to już nie znika.

Pomóżcie mi, bo sama to ja nic nie zrobię.

_________________
"...Strzała Śmierci, Dziecię Wojny,
Wtedy to on był Bogiem,
I walczył jak Bóg;
A bogowie go chcieli u siebie..."


Mój nick nie oznacza "Dziewczyna Dovahkiina", tylko "Dovahkiin-Dziewczyna". Warto zapamiętać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 12 sie 2012, 22:20 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Albo ściągnęłaś coś źle (napisz jak się rejestrowałaś i ściągałaś, bez tego nic nie poradzę) albo wina explorera (a jeśli można wiedzieć: czemu się nie zgodzi na inną przeglądarkę? Albo że on dalej przy explorerze a ty na jakiejś innej? Explorer to najwolniejsza i chyba najmniej bezpieczna przeglądarka, pod względem zabezpieczeń Mozilla Firefox najlepsza, szybkość to chyba Chrome choć mogę się mylić)?

O przeglądarkach i sondaż gdzie wygrywa Firefox:
http://www.idg.pl/news/357059/ktora.prz ... ejsza.html
Jak chcesz coś więcej to poszukam starego CD-Action i powiem co tam dokładniej pisało.

Sorry za błąd, w zdaniu "a ty na jakiejś innej" było "a ty ja jakiejś innej". Jak pomyliłem "n" z "j" to sam nie wiem.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 12 sie 2012, 23:16 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2012, 11:48
Posty: 20571
Gra w: gry
DovahkiinGirl napisał(a):
Diablodevil - wiesz co...? Ciesz się, że u mnie w grze nie działa print screen.

Dlaczego mam się cieszyć? Zawsze można F12 podczas gry i Steam ci robi screen'a albo jakimś programem (Frapsem na przykład) zrobić zdjęcie.

IE może być winien tego, że właśnie nie wyświetla ci się to.
Znalazłem to CD-Action z walką przeglądarek i IE ma taką samą prędkość co Mozilla, a Google Chrome jest na razie najszybszy. Mozilla jest najbezpieczniejsza.

_________________
Aedd Gynvael- ranga III= Mieszkaniec
Sesje RPG- Poszukiwacz Przygód


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 12 sie 2012, 23:28 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
No, o tym CD-Action właśnie mówiłem. Ale nie do końca, minimalnie jest Firefox szybszy.
O co z screenami wam chodzi?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 13 sie 2012, 06:47 
Mistrz pada
Mistrz pada
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2012, 12:06
Posty: 890
Lokalizacja: Elsweyr, Senchal
Gra w: The Elder Scrolls 1-5, League of Legends, The Elder Scrolls: Legends
Ja mam firefoxa i wszystko powinnno być "download manually". Ściągnij firefoxa ukryj go i jest git. Ja ściągałem firefoxa z płyty Click! . Z internetu też można.

_________________
Miraak, wzór dla mojego dovahkiina. Dodatek Return to Clockwork City w The Elder Scrolls Legends coś wspaniałego. Lepszy niż Upadek Mrocznego Bractwa...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 13 sie 2012, 11:16 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2012, 23:21
Posty: 451
Gra w: Skyrim, Assassin's Creed, AC 2, AC Brotherhood, AC Revelations
To dziś muszę się tym zająć.
PS tak wgl wiecie co się u mnie dzieje...? Żadna ikona na nexusie nie działa :P

Hej, a można pliki "przenieść" z jednego kompa do drugiego np za pomocą pen-drive'a?
Na laptopie (z którego obecnie piszę) mam Mozlillę, i tu nie powinno byc problemu. O ile się da.

_________________
"...Strzała Śmierci, Dziecię Wojny,
Wtedy to on był Bogiem,
I walczył jak Bóg;
A bogowie go chcieli u siebie..."


Mój nick nie oznacza "Dziewczyna Dovahkiina", tylko "Dovahkiin-Dziewczyna". Warto zapamiętać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 13 sie 2012, 11:18 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Da się, jedynym ograniczeniem jest pojemność pendriva :D

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 13 sie 2012, 11:22 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2012, 23:21
Posty: 451
Gra w: Skyrim, Assassin's Creed, AC 2, AC Brotherhood, AC Revelations
Pojemność pen-drive'a 16GB i nie ma tam nic prócz jednego pliku z worda, więc...

Edit: jest download manually! Ale jest też nowy błąd. Ciul już z tym.
Zaraz pewnie będę miała problemy z umieszczeniem tego w grze. Masakra...

BTW! Kiedyś, jeszcze w początkowej fazie rozwoju w Skyrimie chciałam dać nową zbroję... tak, wtedy nexus mi chyba jeszcze działał, bo pamiętam że miałam poumieszczać gdzieś jakieś pliki... i pamiętam tyle, że nie podziałało (100 razy sprawdzałam, czy wszystko jest dobrze). Jakieś porady dla tępej istoty? XD

_________________
"...Strzała Śmierci, Dziecię Wojny,
Wtedy to on był Bogiem,
I walczył jak Bóg;
A bogowie go chcieli u siebie..."


Mój nick nie oznacza "Dziewczyna Dovahkiina", tylko "Dovahkiin-Dziewczyna". Warto zapamiętać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 13 sie 2012, 12:01 
Kapituła FCoA
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 cze 2012, 14:04
Posty: 4715
Lokalizacja: 42 Wallaby Way, Sydney
Ja nie rozkminiam jak może ci nie działać. Możesz opisać po kolei co robisz?

_________________
Obrazek
Kliknij w sygnaturę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Nexus Mod Manager
PostNapisane: 13 sie 2012, 12:49 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2012, 23:21
Posty: 451
Gra w: Skyrim, Assassin's Creed, AC 2, AC Brotherhood, AC Revelations
Zostawmy na chwilę wodę, bo ona się pojawiła w plikach danych więc pewnie jest (jeszcze nie zanurkowałam dziś, więc nie wiem).
Zbroje też zostawmy, bo nie wiem czemu porozdzielałam te pliki.

Stwierdziłam, że skombinuję coś fajnego dla Khajiitów. Co Khajiici mają zrąbane...? Włosy! No pewnie! No to poszukam jakichś fajnych... o, ten mod wygląda zajebiście!
Mam na myśli jeden z... hmm... lepszych modów na włosy: Apachii SkyHair.

Peragon pomóż mi XD
No to tak: ściągam "main file". Każą umieścić "meshes, textures and COŚTAM.esp" w folderze DATA. Zrobiłam to. Piszą żeby coś tam zastapić, coś tam usunąć - OK, w folderze DATA obecnie jest tylko to, co sugeruje mod.
Pisze że tu ma być 146MB, tam 246MB - też jest.
Wchodzę w pliki danych - tam nic nie ma. Pisze jeszcze, żeby sprawdzić w Skyrimprefs.ini - to sprawdziłam, i tam też wszystko dobrze.
Ale mod nie działa...
Ze zbrojami miałam podobnie, aż zaczęłam kombinować i przemieszczać pliki, co i tak nie pomogło.

Byc może nie doczytałam, że do tego modu na zbroje/włosy (chodzi mi głównie o Khajiitów, więc nie myslcie że nagle modów zacznę używać XD) potrzeba innych? Nie wydaje mi się... niech mnie ktos oświeci, tylko tak, żebym się nauczyła raz na zawsze wmontowywać mody.

_________________
"...Strzała Śmierci, Dziecię Wojny,
Wtedy to on był Bogiem,
I walczył jak Bóg;
A bogowie go chcieli u siebie..."


Mój nick nie oznacza "Dziewczyna Dovahkiina", tylko "Dovahkiin-Dziewczyna". Warto zapamiętać.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 5   [ Posty: 47 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 23 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules