Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 26 wrz 2020, 17:08


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 15 sie 2012, 16:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2012, 16:36
Posty: 2
Witam,
mam problem z modem Build Your Own Home, po wrzuceniu go do folderu Data, nic w rozgrywce się nie zmienia, facet nie ma w ekwipunku pamiętnika, nie ma znacznika, tak jak na jednym ze screenów itd. Próbowałem wrzucać ręcznie i przez NMM, reinstalka, na nowych save-ach i nic. Wie ktoś gdzie leży problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 16 sie 2012, 22:46 
Mistrz pada
Mistrz pada
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lip 2012, 15:16
Posty: 965
Gra w: Seria TES, HoMM 3, strategie Paradoxu, seria ME, seria DA, seria AC, P:T
Zaznaczyłeś mod w Data Files w launcherze?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 16 sie 2012, 23:05 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 sie 2012, 16:20
Posty: 17
ja też nie miałem nic w ekwipunku ale znalazłem ten domek niedaleko opuszczonego więzienia i fortu amol . No i mi niby wszystko śmigało aż tu nagle przychodzi do budowy i du*a. nie mogę budować, włącza mi się warsztat ale nie wyskakuje żadne okienko, nic i zaraz się wyłącza. ma ktoś jakiś pomysł ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 16 sie 2012, 23:09 
Mistrz pada
Mistrz pada
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lip 2012, 15:16
Posty: 965
Gra w: Seria TES, HoMM 3, strategie Paradoxu, seria ME, seria DA, seria AC, P:T
Cytat z opisu moda.
Cytuj:

Q. My workbench won't work!

A. You need Skyrim version 1.6.
You can't be in combat. (<-- This INCLUDES Followers. Sometimes you may not be in combat, but your follower tags you as in combat.)
You need a legal copy.


Czyli jeśli masz wersję 1.7, pirata lub znajdujesz się w stanie walki mod nie będzie działal poprawnie. Typuję którąś z dwóch pierwszych opcji ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 17 sie 2012, 09:19 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 sie 2012, 16:20
Posty: 17
dobra już wszystko cacy. Nie miałem wersji 1.6 . :D

Eh same problemy mam z tym. teraz ciągle wyskakuje mi że nie mam wymaganej ilości materiału, a mam i to jeszcze duży zapas. nie mogę nawet fundamentów postawić. jakby ktoś miał do czynienie z tym modem proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 17 sie 2012, 18:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 sie 2012, 16:36
Posty: 2
Ok, zaznaczyłem w launcherze, ale z tym modem jest kupa problemów:
1. Wszystko cacy, ale wywala to co wyżej, czyli materiały są, ale warsztat "twierdzi" że ich nie mam.
2. Wgrałem fixa, jupiii, mogę budować. Zrobiłem fundamenty, ściany, poszedłem gdzieś, zginąłem. Wczytuję ostatni save, a mapka twierdzi, że dom nie odkryty (czyt. wszystkie modyfikacje, kasa wydana na sztabki żelaza poszły się paść).
3. Polska wersja jest bez polskich znaków :/ ale tylko te teksty, które dotyczą Build...
Olewam ten mod, zapowiadał się fajnie, ale nie mam już siły do niego.
A i wersja gry v1.7.7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 18 sie 2012, 21:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 16 sie 2012, 16:20
Posty: 17
Kolego, ja odkryłem już jak to zrobić. ja jak to budowałem najpierw na 1.6 czyli tym starszym, potem po zbudowaniu ścian i fundamentów aktualizowałem sobie na 1.82 i dobudowałem to wszystko co chciałem. i na końcu oczywiście save i wszystko cacy :D no chyba, że chcesz polską wersje to musisz wgrać na początku bo spolszczenie resetuje cały postęp moda (czyt. zaczynasz od rumowiska). także mam nadzieje, że pomogłem :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 09 paź 2012, 16:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 sie 2012, 15:26
Posty: 13
Gra w: Skyrim, Wiedźmin, Mafia, DiRT 3
Czyli jak mam pirata, ale w wersji 1.6 to sobie nie pogram na tym modzie? bo mam potrzebne materiały do fundamentu, ale warsztat uważa inaczej..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 09 paź 2012, 17:42 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2012, 02:23
Posty: 194
Czy że jak masz pirata to jest to twój problem. Na tym (jak i zresztą niemal wszystkich) forum panuje zasada zero tolerancji dla złodziei.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Build Your Own Home problem
PostNapisane: 09 paź 2012, 19:07 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 paź 2012, 15:56
Posty: 90
ściągnij wersje moda 1.6 reszta przynajmniej mi nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 33 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules