Kronika Dovahkiinów

Kronika Dovahkiinów

Nowo zapisane karty Smoczych Dusz

TESV 2015-06-02 23-07-06-80.jpg
Dro'Skrez
Khajiici · Mężczyzna · Skrytobójca · Łuk · Przywołanie
20170330142438_1.jpg
Neiize
Elfy Leśne · Kobieta · Mag Bitewny · Miecz jednoręczny · Przywołanie
20160920103140_1.jpg
Thorgrim
Nordowie · Mężczyzna · Wojownik · Miecz dwuręczny · Przywracanie

Dodaj swojego Dragonborna!

Najnowsze posty
Teraz jest 10 gru 2018, 06:49


Napisz wątekOdpowiedz Strona 7 z 9   [ Posty: 81 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 01:02 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 kwi 2012, 11:46
Posty: 29
mam coś podobnego tylko w linii

==MOD BLOCKS==//Add a mod names or keywords to look for to block//One per line
ReProccerDragonborn.espReProccerNONPLAYERfix.espBashed Patch, 0.esp


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 02:52 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Wkleiłem Twój zapis do siebie, również jest ok.
Trochę mi zabijasz ćwieka, bo nie siedzę w Twoim kompie i nie wiem czego brakuje, to jest pewnie jakaś duperela jak znam modowanie, ale diabeł tkwi w szczegółach jak mawiają ;)
Moim zdaniem wina leży na 99% po stronie reproccera i tutaj mam na uwadze fakt, że patch nie zaciąga pluginów potrzebnych do ciągłości masterlist, ale nie wiem którego brakuje w kolejności, bo kilka z nich pali się na orange. Może być taka sytuacja, że masz mody które wymagają innego kolejkowania niż przewiduje SkyRe i wisząc ponad reprocerem nie mogą być ani w bashed patchu ani w reproccer.
Wiem, że to w ogóle niepomocne co pisze, ale zastanawiam się nad przyczyną.
Jest taka szansa, że źle poszła instalka \PreReproccer patch for WAFR, IA7, IW, UU, aMidianSS/ imoże tu jest daedra pogrzebana. Przeinstalowałem IA 7 pod Twój konfig i Tes5Edit wypalił error. Jeśli masz moc przeinstaluj na nowo IA 7 bo chyba jego komponentów nie może złapać reproccer, dlatego WB pali je w alarmie. Ogólnie podziw, że masz wolę walki na takim etapie /resp/

w dowód roboty daję screeny z kolejkowania na początku (przed Tes5Edit)
Obrazek
i po zmianie bashed patcha na jego właściwe miejsce
Obrazek

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 11:55 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 kwi 2012, 11:46
Posty: 29
Wolę walki to ja mam już od kilka lat, w sumie to ja nie gram w Skyrima tylko ciągle dodaje mody i patrze sobie efekt w grze :) Zawsze sobie radziłem z innymi kolorami niż zielone w Wyre Bash ale nie bawiłem się SkyRe i reprocery i to właśnie tu jest chyba problem, ze SkyRe nie zrezygnuje bo daje dużo zmian na + ale Reproccer i dodatki do niego odinstalowane.. mam go dość. Trudno będę miał słabsze skile broni, pancerzy itp. bo chyba tym się on zajmuje, co zresztą mi nie przeszkadza bo będzie gra trudniejsza heh.
No ładnie u Ciebie to wygląda aż mi łezka poszła, że u mnie tak nie można :P
Po odinstalowaniu reprocera jest dziwny problem, w NMM mam i tak plik reprocer esp :/ czyżby SkyRe dodawał taki plik ? myślałem, że to "ReProccer - Automated SkyRe patch generator" dodaje ten esp....
No i w sumie po odinstalowaniu tych plikow z reprocer nic się nie zmieniło w kolorach innych plikow ktore zostały i były pomarańczowe, nie wiem,chyba bedę musiał odinstalować wszystkie pomarańczowe i probować po kolei od nowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 13:01 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
reproccer.esp generuje ReProccer - Automated SkyRe patch generator.
Ogólnie nie wiem co Ci doradzić, wyczerpałem swoją "zdalną wiedzę" w tym temacie. Osobiście przeinstalowałbym SkyRedone i patche do reproccera (IA, IW, itp), to zajmuje chwilę, a jest szansa, że coś drgnie ku zielonemu ;) Może bashed patch trzyma na sztywno kolejność pluginów i gryzie się z reproccerem, tak też bywa. Po każdej modyfikacji w WryeBash przebudowuję reproccera, żeby zapisał aktualną kolejkę masterlist. W każdym bądź razie jeśli będziesz potrzebował jeszcze pomocy to pisz.

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 13:41 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 kwi 2012, 11:46
Posty: 29
Ok dzięki za pomoc, trochę odinstalowałem ale nic się nie zmienia, wychodzi, że bedę musiał połowę modów przeinstalować i powoli bede dodawał, zobaczymy....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 15:24 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
Zamek9, jeśli masz już wszystko instalować od nowa to została na koniec metoda brute force.
Uwaga- wysokie ryzyko, że save się nie odpali! Należy zrobić kopię saves, reproccer.esp oraz bashed patch 0

- skasuj reproccer.esp (jest w katalogu data, oraz w \SteamLibrary\steamapps\common\Skyrim\Data\SkyProc Patchers\T3nd0_ReProccer)
- skasuj bashed patch
- utwórz nowy bashed path (tylko opcja merge oraz leveled list) ustawienie na końcu
- zbuduj reproccer.esp
- w WB przesuń bashed patch nad reproccer
- odpal Tes5Edit, jak już przeleci całą kolejkę, zaznacz reprocce.esp, kliknij prawym i wybierz opcje \Sort list/

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 17:46 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 kwi 2012, 11:46
Posty: 29
Ja tam żadnych save nie mam więc ryzyka nie ma.. można czyścić, popróbuje.. zobaczymy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 20 mar 2015, 20:53 
ShadowCaster
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sty 2014, 12:59
Posty: 2004
Lokalizacja: Poznań
AVE,

zrobiłem błąd w ostatnim poście, powinno być:
- odpal Tes5Edit, jak już przeleci całą kolejkę, zaznacz reprocce.esp, kliknij prawym i wybierz opcje \Sort Masters/
to samo możesz zrobić z pozostałymi patchami do reproccer czyli PRE i POST

_________________
Galeria Skyrim


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 21 mar 2015, 10:57 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 09 kwi 2012, 11:46
Posty: 29
Ave :) no więc zaczynamy....
Przeinstalowałem mody, wgrywałem po kolei teraz i paczowałem wszystko... i co najśmieszniejsze dalej te pliki co ładowałem robiły się pomarańczowe.. nic nie mogłem zrobić, nic nie pomagało, jak wszystko skończyłem pojawiły się nawet nowe jeszcze ! także miałem ich kilkanaście już.. załamka. Po najechaniu na pomarańczowy plik w Wyre Bash (powiedzmy Aurora Village).... w "masters" było napisane, że korzysta on z 5-ciu plików(Skyrim esm, Update esm, Dawnguard esm, HeartFires esm, Dragonborn esm) i 2 pliki z których korzystał były na pomarańczowo w "masters" mimo tego że normalnie na liście są zielone, i przez to Aurora na liście stawała sie pomarańczowa.
Twój ostatni wpis, postanowiłem spróbować, włączyłem Testedit, zaznaczam sort masters, na Reproccer ale sie nic nie działo(jak się później dowiedziałem bo był zielony :), spróbowałem jeszcze na pliku jednym z tych pomarańczowych, i po włączeniu na nim "sort masters" nic się nie działo ale ale nazwa jego zrobiła się z pogrubioną czcionką, a po wyłączeniu Tesedit pisało coś o nim i chyba zrobiło masters, zaakceptowałem... zapisało, włączam Wyre Bash a on zielony !
No i tak pozbyłem się innego koloru niż zielony w Wyre Bash... zobaczymy jak z gra będzie ale bałaganu już w Wyre Bash nie ma... Dzięki wielkie !

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wrye Bash
PostNapisane: 24 mar 2015, 19:57 
Mistrz pada
Mistrz pada

Dołączył(a): 07 mar 2015, 14:06
Posty: 881
No, to jeśli to jest temat o WB, to pytam.
Używam go, i znam podstawy (tworzenie bashed patchów, pliki .ini a WB itp.). Wiem, co oznacza zabarwienie "kwadracika" przy modzie na ciemny [wiśniowy] czerwony, wiem co znaczy zielony, ale co oznacza zabarwienie go na kolor jasnoczerwony/pomarańczowy? Tyle czasu tego używam, i dalej nie wiem co to jest.

_________________
Obrazek
Koło Wielbicieli Hrabiego


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 7 z 9   [ Posty: 81 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules