|
Autor |
Wiadomość |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 24 sie 2013, 21:39 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Skeczor napisał(a): Nie ci od napisów. Narzekaliby, że jest dubbing, że sprawę zwalili itp. Polak to taka istota, że jak sobie nie może, to komuś dokopie - w imię zawiści  Gdyby był wybór, można by wybrać napisy :/
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
|
anastrianna
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 29 sie 2013, 16:16 |
|
Casual |
 |
 |
Gra w: DA:O, DA2, BG1 i 2, Skyrim
|
haincz napisał(a): Po dubingowanym Mass Effect 2, zostały gorącym przeciwnikiem wszelkich tego tupu akcji. Tylko napisy. A ja wolałam polski dubbing niż oryginalne głosy z ME2, a pani, która podkładała głos pod femShep doprowadzała mnie po prostu do szału. Tak, jak już ktoś wcześniej napisał- jeśli jest dubbing można lepiej nadążyć za fabułą.
_________________ BNS: freya_noon steam: anastrianna
|
|
Góra |
|
 |
Vilee
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 05 sty 2014, 16:33 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Gra w: Skyrim, Dragon Age
|
Heh. Jestem jedyną osobą, która wybrała "nie wiem" : )
Ale to tylko dlatego, że nie wiem, czy polski dubbing nie będzie kolejną dubbingową porażką Polaków. Nie mam nic przeciwko graniu z napisami, więc nic nie tracę ani na braku dubbingu ani na kiepsko zrobionym.
|
|
Góra |
|
 |
Pietruszka
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 05 sty 2014, 20:38 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
Gra w: Mass Effect, Dragon Age, Telltale, TSW, Titanfal, GW2, Fallout, Bioshock, Skyrim, Morrowin
|
Wybralam nie wiem ze wzgledu na to, ze wole grac po angielsku z angielskimi napisami, ale nie przeszkadzalaby mi opcja wlaczenia dubbingu bo wiem, ze niektorzy wola tak;) Wiec nie robi mi to tak naprawde roznicy a im wiecej opcji tym lepiej bo tym wiecej osob znajdzie cos dla siebie.
|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 05 sty 2014, 21:05 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Wg mnie twórcy powinni umieścić i napisy, i dubbing, żeby każdy był zadowolony. Ot, tyle. Po co sobie od razu skakać do gardeł, że jedno albo drugie lepsze? Osobiście lubię polskie dubbingi i jestem ich zwolenniczką. A pozbawianie kogoś opcji wyboru wg mnie jest błędem.
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 09 sty 2014, 11:25 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Dreamfall Chapters
|
Mnie zastanawia argument przedstawiany za dubbingiem odnośnie lepszego poznania fabuły i możliwości skupienia się. Kiedyś czytanie nie sprawiało tylu problemów - wystarczy spojrzeć na Fallouta czy Baldur's Gate'a, gdzie tekstów do czytania było od groma. Dziś przeczytanie kilku linijek (czcionka 15 zapewne) stanowi dla niektórych chyba problem  Poza tym, posiadając wersję kinową doskonalimy język obcy  Nie mówiąc już o specyficznym klimacie, tzn. oryginalnym, takim, jaki miał być w zamierzeniu twórców. Dlatego ja swój głos oddałam za "nie" (dodatkowo, polskie dubbingi wypadają dla mnie sztucznie).
_________________ Firvain (Szkło w oku)
|
|
Góra |
|
 |
Pietruszka
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 09 sty 2014, 14:24 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
Gra w: Mass Effect, Dragon Age, Telltale, TSW, Titanfal, GW2, Fallout, Bioshock, Skyrim, Morrowin
|
Wiesz, mnie tak rozpiescily gry, w ktorych kwestie sa nagrane i w ktorych napisy mam wlaczone na wypadek, gdybym ze sluchu czegos nie zrozumiala, ze nie zawsze tez chce mi sie czytac:) Kiedys, wlasnie za czasow Baldurow i dalej, kiedy czytalam dokladnie kazda mozliwa odpowiedz, aby jak najlapiej poprowadzic rozmowe nie bylo to problemem:)
|
|
Góra |
|
 |
Vilee
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 09 sty 2014, 14:26 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
|
Czasy Baldura to były piękne czasy. Tyle opcji dialogowych! 
|
|
Góra |
|
 |
Pietruszka
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 09 sty 2014, 14:58 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
 |
|
Teraz tez jest sporo, po prostu np. grach od BioWare nie widzimy calosci odpowiedzi, ale ich glowny sens;)
|
|
Góra |
|
 |
Vilee
|
Tytuł: Re: Dragon Age III: Inquisition- polski dubbing Napisane: 09 sty 2014, 15:25 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
|
Tak, tylko przez to wiadomo, do jakich efektów może dana odpowiedź doprowadzić, kiedyś trzeba było liczyć w większym stopniu na własną empatię : p
|
|
Góra |
|
 |