|
Autor |
Wiadomość |
Kestrel
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 Napisane: 23 lip 2011, 17:01 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ...
|
bigwojtek napisał(a): Co bym chciał zobaczyć w trzeciej części DA?
Tylko jedno - jak mój Szary Strażnik z Origins wypruwa flaki z tego dupowatego*** Hawke`a. Ale można tylko pomarzyć....
*** - jeżeli kogoś obraza użyte słowo to przepraszam, ale inne określenia, które cisną mi się na usta są jeszcze gorsze Ja Ci powiadam, Wojtuś, zażyj neospasminy!
|
|
Góra |
|
 |
|
bigwojtek
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 Napisane: 23 lip 2011, 18:40 |
|
Casual |
 |
|
No cóż, gdy Hawke sunie po swej posiadłości w tym "gustownym" szlafroczku to wygląda jak bohater z "Mody na sukces"... (to tyle jeżeli chodzi o dupo... wiadomo co  ) A wspomniana wyżej czynność należy mu się za to, że jest dla mnie po prostu symbolem tego czym DA2 nie jest....... i zapewne DA3 nie będzie 
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 12:30 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Dreamfall Chapters
|
Szczerze powiedziawszy w trójce wolałabym zagrać Hawke niż BF. Bardziej się z nią zżyłam, mimo braku wyboru rasy (zawsze gram elfami, a tu taka niespodzianka!). Chciałabym w końcu usłyszeć odpowiedzi na pytania, które pomnożyły się po obu częściach i poczuć konsekwencję swoich decyzji. Zależy mi też na poznaniu Flemeth, fajna byłaby konfrontacja Flemeth, Morrigan, BF (który w DA:O ukatrupił smoczycę;) i Hawke.
_________________ Firvain (Szkło w oku)
|
|
Góra |
|
 |
Dog0Lord
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 14:33 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Różne
|
Nie wypowiadałem się tu jeszcze ? Hmm, dziwne  Ja to bym chciał grać dalej Hawkiem, najlepiej z Szarym Strażnikiem z jedynki w drużynie  Ewentualnie mogłoby być odwrotnie, byleby tylko Bohater Fereldenu mówił wreszcie ludzkim głosem. Jeżeli chodzi o zadania i lokacje, fajnie by było nakopać Qunari i Tevinterczyków... albo też mogliby wreszcie autorzy rozstrzygnąć wojnę pomiędzy nimi, a my byśmy dobili zwycięzców  (stawiam na Qunari) Zostały jeszcze 2 Arcydemony, jeżeli się nie mylę... Fajnie by było walczyć z oboma naraz  No i po Dziedzictwie spodziewam się też Brakuje tylko rozstrzygnięcia konfliktu magowie - templariusze  Co oczywiście też musi nastąpić po wydarzeniach z DA 2. Ogólnie wielki finał wszystkiego  Podobnie jak z ME, poza trylogię nie ma co wychodzić i wolałbym, żeby DA 3 była ostatnią częścią serii (ewentualnie mogłyby być jakieś dodatki, DLC etc.). P.S Witam nową użytkowniczkę 
|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 14:36 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Ja osobiście mam kilka postulatów, które dotyczą trzeciej części, i być może są patykiem na wodzie pisane. Chciałabym, żeby pojawił się zarówno Strażnik jak i Hawke - nie chodzi nawet o możliwość zagrania tymi postaciami. Zależy mi raczej na naprawdę porządnej interakcji, dobrze poprowadzonej fabule, do której obie postaci będą dopasowane. Możliwość zagrania kimś innym (np. pokroju Cassandry) jest kusząca, byleby tylko postać nie była za bardzo narzucona. Poza tym paląca wydaje się być kwestia Flemeth, Morrigan i Eluvian. Jestem zdania, że właśnie to będzie stanowiło główną oś, wokół której będzie kręcić się fabuła, a Plaga i konflikt magowie-templariusze stanowią (nie chcę napisać "tło", bo to zbyt płytkie stwierdzenie) coś na kształt przykrej rzeczywistości, której należy stawić czoła. Myślę, że bez Szarej Straży uniwersum zacznie powoli upadać, więc twórcy nie mogą się całkowicie od nich odciąć. W każdym razie: jeśli będzie Morrigan, Zev i będę mogła dać kota Andersowi, który poryczy się ze szczęścia, i z wyrazami gorącej miłości pójdzie ze mną na koniec dragonage'owego świata, to... Podejrzewam, że kupię wszystko, co zaserwuje BW. I know, I know - life is brutal.
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 15:41 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Dog0Lordzie dzięki za powitanie  Twórcy obiecują zwiedzanie poruszanych w grze krain, więc sądzę, że Tevinter na pewno się pojawi. Może też Orlais czy Kal-Sharok. Podejrzewam, że Qunari napadną na Wolne Marchie (sam Arishok się odgrażał przed śmiercią). I oprócz wojny zaserwują nam może kolejną plagę, tyle, że niekoniecznie z arcydemonem w roli głównej, a np. z przebudzonym podmiotem  I po Legacy myślę, że będziemy mieli okazję dostać się do Złotego Miasta (treaz już spaczonego)  Co do wypowiedzi Dżoł - ja Cassandrą grać bym nie chciała. Jednak liczę, że jej postać pojawi się w 3jce i będzie znacząca.
|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 15:48 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Nie chodziło mi o to, żeby nią zagrać - wtedy byśmy byli skazani na konkretnego bohatera, co mijałoby się z ogólnym charakterem rozgrywki. Raczej o to, że bylibyśmy przypisani do jej organizacji (zabijcie mnie, ale nie pamiętam, skąd ona jest. Bo to chyba nie był Zakon, prawda? Raczej coś innego).
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 15:53 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Jest z Zakonu. Z tego co zrozumiałam poszukiwacz/egzekutorka/czy coś tak. Pomysł fajny, ale to zmusiłoby Twórców do stworzenia nowej postaci. Nie wiem jak reszta, ale ja tego bym nie chciała 
|
|
Góra |
|
 |
Dog0Lord
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 16:18 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Różne
|
Jezula napisał(a): D Podejrzewam, że Qunari napadną na Wolne Marchie (sam Arishok się odgrażał przed śmiercią). Albo Arishok osobiście, jeżeli się go puściło  Zrobiłem to tylko raz; też się odgraża, że wrócą... więc zdecydowanie lepiej go zabić, bo przynajmniej stracą ważnego przywódcę, członka Triumwiratu (swoją drogą, ciekawią mnie pozostali jego członkowie... może Znak Zabójcy coś wyjaśni w tej materii). Cytuj: I oprócz wojny zaserwują nam może kolejną plagę, tyle, że niekoniecznie z arcydemonem w roli głównej, a np. z przebudzonym podmiotem  Koryfeusz  Architekta też mogą dać, jeżeli się go oszczędziło (mi to zwisa, bo go zabiłem  ) Ale wolałbym jednak te 2 arcydemony, bo będzie można na zawsze zażegnać Plagę i to we właściwy sposób (a nie tak jak w chorym planie Architekta, by zaprzyjaźniać się pomiotami...) Jezula napisał(a): Jest z Zakonu. Z tego co zrozumiałam poszukiwacz/egzekutorka/czy coś tak. "Poszukiwaczka z ramienia Zakonu"  Cassandra się na pewno pojawi, poza tym spodobał się jej Hawke z opisu Varrica  Rozmowa po drugim akcie - bezcenna  (Przy grze facetem)
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 02 paź 2011, 16:23 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Cytuj: Albo Arishok osobiście, jeżeli się go puściło  Qunari łatwo na pewno nie wybaczają. Jak się go puściło to pewnie z nim jakaś tam walka będzie. Jeśli nie jego bracia będą szturmować WM. Będzie to wola Qun  Cytuj: Ale wolałbym jednak te 2 arcydemony, bo będzie można na zawsze zażegnać Plagę i to we właściwy sposób (a nie tak jak w chorym planie Architekta, by zaprzyjaźniać się pomiotami...) A może by tak wszystko na raz?  I mogę spytać skąd info o tych 2 arcydemonach? (zastanawiam się co pominęłam w grze:P) Cytuj: Cassandra się na pewno pojawi, poza tym spodobał się jej Hawke z opisu Varrica  Rozmowa po drugim akcie - bezcenna  (Przy grze facetem) Przy grze babką też trochę zalatuje czymś więcej niż tylko zafascynowaniem. A po BioWare można się spodziewać, że zrobią z niej bi... 
|
|
Góra |
|
 |