|
Autor |
Wiadomość |
mrokis
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 07 sie 2012, 14:26 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
Chciałbym podróżować po Anderfels, a także Nevarra. 
|
|
Góra |
|
 |
|
Pottero
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 07 sie 2012, 14:35 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
|
Dłut 65 napisał(a): Następnie sprawa z Morrigan...to mnie dobija co z tym zakichanym dzieckiem?! Jedni go spłodzili inni olali...to jest potrzebna jednak spójna historia! A mnie zastanawia, po kiego grzyba wydawali Witch Hunt, skoro wydarzenia z tego dodatku raczej nie liczą się jako kanoniczne, skoro nie można ich zaimportować do Dragon Age II? Można chyba tylko kampanię z Początku albo Przebudzenia. W sumie to bardzo dla BioWare wygodne, bo ja Morrigan zabiłem, ale jako że dodatek najwidoczniej nie będzie się liczył, to nie będą musieli wymyślać fabularnych cudów-wianków, żeby usprawiedliwić jej bytność w „trójce”.

|
|
Góra |
|
 |
Asasynek
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 07 sie 2012, 14:58 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
|
Cytuj: A mnie zastanawia, po kiego grzyba wydawali Witch Hunt, skoro wydarzenia z tego dodatku raczej nie liczą się jako kanoniczne, skoro nie można ich zaimportować do Dragon Age II? Można zaimportować, ale to chyba trzeba najpierw zaimportować zapis z początku lub przebudzenia do tego dodatku, a później po ukończeniu robi się autozapis, który można importować do dwójki. W dwójce nie ma chyba o tym wzmianek, a w trójce to jeśli będą nawiązania konsekwencji z jedynki takie jak w dwójce, to także wątpię czy coś będzie o tym.
|
|
Góra |
|
 |
Pottero
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 07 sie 2012, 15:08 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Asasynek napisał(a): Można zaimportować, ale to chyba trzeba najpierw zaimportować zapis z początku lub przebudzenia do tego dodatku, a później po ukończeniu robi się autozapis, który można importować do dwójki. W dwójce nie ma chyba o tym wzmianek, a w trójce to jeśli będą nawiązania konsekwencji z jedynki takie jak w dwójce, to także wątpię czy coś będzie o tym. W takim razie będę to musiał jeszcze raz sprawdzić, jak będę ponownie przechodził „dwójkę” – może w folderze z save’ami nie miałem zapisu po ukończeniu Witch Hunt, bo miałem tylko z Początku i Przebudzenia. Ale teraz mam, porobiłem tez kopie zapasowe, więc powinno być w porządku. A co do konsekwencji to też nie sądzę, żeby miały mieć one jakieś większe znaczenie niż na „dwójkę”, ale ponoć Morrigan ma wrócić w „trójce” i odgrywać jakąś ważniejszą rolę, tak więc jej los przypuszczalnie jest ważny. Obawiam się jednak, że BioWare, mistrzowie w umniejszaniu decyzji gracza, zrobią jakieś fabularne cuda-wianki tak jak z raknii w Mass Effect – nawet jeśli zabiłeś ich królową, to i tak będziesz musiał z nimi walczyć, bo Żniwiarze mieli zapasowe jajo, więc twój wybór nie miał znaczenia. Tak więc jeśli da się wczytać save, a Morrigan wróci, to na pewno okaże się, że Szary Strażnik tak naprawdę jej nie zabił bo coś tam, coś tam magia krwi czy inne licho.

|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 08 sie 2012, 10:12 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Poza tym z tym zabiciem Morrigan, to bym nie przesadzała. Nawet jak się ją pchnie ostrzem, to ona wypada przez Eluvian, a nie wiadomo, co za nim, więc... osobiście zakładam, że i tak przeżyła 
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
Pottero
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 08 sie 2012, 12:03 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Onegda napisał(a): Poza tym z tym zabiciem Morrigan, to bym nie przesadzała. Nawet jak się ją pchnie ostrzem, to ona wypada przez Eluvian, a nie wiadomo, co za nim, więc... osobiście zakładam, że i tak przeżyła  No i o to właśnie chodzi – na pewno się okaże, że to lustro miało jakieś inne magiczne superwłaściwości, które uratowały Morrigan, nawet mimo tego, że była ona śmiertelna, a jej pusty wzrok po tym, jak Strażnik dźgnął ją nożem, sugerował, że raczej się z tego nie wyliże. No ale to w końcu BioWare, więc Morrigan pewnie wróci na grzbiecie gryfa czy coś w ten deseń  .

|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 08 sie 2012, 12:45 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Hmm... ja mam raczej nadzieję, że to nie będzie zasługa lustra tylko tego, co ja za nim  Może jacyś tubylcy lub... coś innego? 
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
Pottero
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 08 sie 2012, 13:46 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Może jak staniesz przed eluvianem i powiesz trzy razy „krwawa Morri”, to Morrigan wyjdzie przez lustro z zastępem „tubylców” i rozpocznie jakiś Nieświęty Marsz przeciwko Zakonowi?  A tak na poważnie: ja tam bym był wniebowzięty, gdyby Dragon Age III był taki jak Początek pod każdym względem za wyjątkiem systemu walki – ten wziąłbym z „dwójki”. Nie jestem hardkorowym graczem RPG, wolę raczej strzelaniny, mordobicia i hack’n’slashe, dlatego bardziej podobał mi się ten zręcznościowy, nastawiony na akcję system walki z Dragon Age II. Pod każdym innym względem, nie wyłączając oprawy graficznej, „dwójka” ustępowała Początkowi. Niestety, mając na uwadze poziom Mass Effect 3 obawiam się, że DA III rzeczywiście będzie nastawiony na akcję, ale pod względem fabuły, postaci, świata itd. cofnie się o kolejnych kilka kroków. No i EA Polska pewnie znów poskąpi kasy, więc po raz kolejny będę zmuszony słuchać tych drętwych angielskich dialogów...

|
|
Góra |
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 08 sie 2012, 13:49 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Ja tam jestem ciekawa czy główna postać będzie miała głos. Zapewne zależeć to bedzie od możliwości wyboru rasy.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Pottero
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 08 sie 2012, 14:28 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Jak na mój gust to główny bohater może być nieudźwiękowiony – ważne, żeby był interesujący i odpowiednio zróżnicowany  . Osobiście uważam, że już lepiej mieć możliwość wykreowania od podstaw, nie wyłączając rasy, niemoty, niż móc grać udźwiękowioną postacią o narzuconej przez twórców rasie. Wątpię, żeby BioWare udało się znaleźć takiego aktora głosowego, który przekonująco brzmiałby jako człowiek, krasnolud i elf, i aktorkę, która brzmiałaby przekonująco jako człowiek, krasnoludzica i elfka.

|
|
Góra |
|
 |