|
Autor |
Wiadomość |
loneirus
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 14 sie 2012, 21:10 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Także uważam, że to prawda nie jest. Główny bohater inkwizytorem? i miałby za towarzyszkę Elfkę "dumną ze swojego pochodzenia"? Elfka nie dołączyłaby do Inkwizytora. Przecież Dalia została zniszczona przez "święte marsze". Nie uwierzę, że niewiasta byłaby na ten fakt ślepa. Jest jeszcze coś. Osobiście nie potrafiłbym wczuć się w rolę inkwizytora. Historycznie byli to bandyci, wirtualnie również byliby nimi.
|
|
Góra |
|
 |
|
Vadi
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 14 sie 2012, 21:32 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Wiedźmin, Dragon Age
|
Hmmm... może raczej chodzi o Poszukiwacza? Wiadomo jak to jest, jakaś ploteczka wróblem wyleci, a wołem wróci 
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 15 sie 2012, 17:27 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Czy to prawda, czy nie... Cóż, warto się ustosunkować.  Na razie załóżmy, że jednak informacja jest zgodna z prawdą. Inkwizycja? Cóż, zależy co rozumieć pod tą nazwą. Równie dobrze może to być jakiś odłam ze strony Zakonu. W wiadomości przecież jest napisane, że Templariusze się oddzielili, więc de facto w Thedas powstało więcej frakcji o charakterze... polityczno-religijnym. Aż chciałabym napisać samo "politycznym", ale to troszkę byłoby nieprawdziwe. Dlatego mam wrażenie, że Inwkizycja może być organizacją z jednej strony wysuniętą z ramienia Zakonu (tego, który jest ponoć pobłażliwy w stosunku do magów), z drugiej instytucją niemalże niezależną jak Szara Straż. I chętnie, na razie, będę się tej myśli trzymać, ponieważ nasuwa to pewne podobieństwa do Początku, więc jest nadzieja, że DA3 będzie czerpać z jedynki pełnymi garściami. Zgadzam się z Vadi, że być może chodzi o Poszukiwaczy. W każdym razie nie wydaje mi się, aby to dla wspomnianej elfki był problem - przecież jest powiedziane, że jej kultura jest ludzka. Nasuwa mi się skojarzenie, że nie jest to Dalijka, tylko elfka pochodząca z Obcowiska. W ogóle cały opis Sery na to, wg mnie, wskazuje. I jest dumna, że jest elfką. Qunari mnie ucieszył, a Cole również zaskoczył. Prędzej spodziewałabym się Rhysa  Natomiast obecność Doriana mnie nie dziwi. Toć magister się przyda  Myślę, że przy moim wcześniejszym założeniu, że Inkwizycja mogłaby być zupełnie oddzielną organizacją, jednoczącą ludzi, którzy chcą zażegnać spór niezależni od tego kim są - nie jest problem fakt, że główny bohater byłby magiem krwi. Mnie to nawet nie dziwi - bo wtedy rozgrywkę można by zakończyć dwojako: albo jako sympatyk magów, albo wręcz przeciwnie. Jeśli prawda - dla mnie bomba.
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
Heimdall
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 16 sie 2012, 12:33 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
|
Dziwne że nie ma żadnej wiadomości o starych towarzyszach... Czyli nikogo z nich nie będzie ? Czy też będzie podobna sytuacja jak w ME3 - jeden stary towarzysz pojawia się w trakcie 1 misji i tyle ? Wymieniono tutaj 4 towarzysz, pewnie do tej liczy dojdzie 1 nowy towarzysz jako dlc co daje nam sumę 5. Bioware nie zechce zapewne zrobić gry z dużą ilością towarzyszy, i ograniczy ich ilość (jak stało się w ME3). Czyli mamy 4 osoby z plotki, 1 z dlc i może góra 2-3 osoby. To mało...
|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 16 sie 2012, 12:37 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Swoją drogą nie zdziwiłabym się, gdyby towarzysze z poprzednich części byli tymczasowi.
|
|
Góra |
|
 |
Vadi
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 16 sie 2012, 15:40 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Wiedźmin, Dragon Age
|
Nie, nie, tylko nie to... nie będzie z czego wybierać. Nieeee  Jako, że jestem raczej optymistką mam nadzieję, że będzie z kim pogadać, czyli minimum 6 towarzyszy.
|
Góra |
|
 |
anastrianna
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 16 sie 2012, 18:02 |
|
Casual |
 |
 |
Gra w: DA:O, DA2, BG1 i 2, Skyrim
|
Vadi napisał(a): Nie, nie, tylko nie to... nie będzie z czego wybierać. Nieeee  Jako, że jestem raczej optymistką mam nadzieję, że będzie z kim pogadać, czyli minimum 6 towarzyszy. I ja się podpisuję pod tymi 6 towarzyszami, rękami i nogami!  4 to zdecydowanie za mało.
_________________ BNS: freya_noon steam: anastrianna
|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 16 sie 2012, 19:05 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Mnie ciekawi możliwość romansu z magistrem  Myślicie że się da i mogłoby być ciekawe?
|
|
Góra |
|
 |
anastrianna
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 16 sie 2012, 19:37 |
|
Casual |
 |
 |
Gra w: DA:O, DA2, BG1 i 2, Skyrim
|
Moim zdanie, każdy romans mógłby być ciekawy, tylko albo my jesteśmy zbyt wymagający, albo scenarzyści gier zbyt leniwi 
_________________ BNS: freya_noon steam: anastrianna
|
|
Góra |
|
 |
mrokis
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 17 sie 2012, 08:31 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
Mam nadzieje, że będzie można torturować magów. 
|
|
Góra |
|
 |