|
Autor |
Wiadomość |
Nana
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 lis 2011, 19:45 |
|
Mistrz pada |
 |
 |
Gra w: DA, Mass Effect, Wiedźmin 2, Skyrim
|
O nie, to ja z kolei mam nadzieję, że nie będzie żadnego nowego bohatera w 3, a szukanie bohaterów z poprzednich części to wg mnie jedna z najgorszych opcji, podobnie jak kolejna Plaga. Chciałabym kontynuować historię mojej Hawke i spotkać też Strażniczkę z DA:O i w ogóle mieć jak najwięcej towarzyszy w drużynie z poprzednich części, w sensie, że kto przeżył nasze decyzje, ten się do nas przyłącza  wtedy rzeczywiście czuć byłoby konsekwencje naszych wyborów. Nowi towarzysze też mogą się pojawić, ale niech to będą wyraziste postacie, które większość graczy polubi, a nie jakieś takie typu Sebastiana czy moim zdaniem bardzo nieudanej Velanny z Przebudzenia. Zgadzam się z pozostałymi, że Flemeth musi być! Oraz duuuużo interakcji z towarzyszami, świata do zwiedzania, ciekawych zadań, zaskoczeń i wzruszeń. Mam wielkie oczekiwania co do 3 części i nadzieję, że twórcy podołają oczekiwaniom fanów i to będzie kilkadziesiąt godzin czystej przyjemności i zachwytu 
_________________ "My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano." - J.R.R. Tolkien, "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia"
|
|
Góra |
|
 |
|
pawełrzadzi
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 lis 2011, 20:17 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Serie:Dragon Age,Wiedźmin,Mass Effect,Gothic,Mount and Blade Warband
|
Mam nadzieję że towarzysze z jedynki pojawią się w jakis sensowny sposób, w koncu mineło ładnych 10 lat ....Obrazą by było gdybym od razu po rozpoczęciu gry miał dostepnych Stena, Wynne, Alistaira......Losy naszej wspaniałej druzyny po Pladze sie rozpierzchły, każdy poszedł w swoją stronę......Jak dobrze licze to teraz Leliana i Alistair mają juz po czterdziestce, bo młodzi to oni byli, ale w czasie Plagi  ....Mój Straznik,syn Bryce'a Couslanda w czasie Plagi miał gdzies ze 25( przynajmniej na tyle wyglądał ), więc teraz po wydarzeniach z dwójki, jeszcze jest na chodzie  .....Zgadzam się oczywiscie z Naną  , tez chciałbym tego samego w trójce, pełnej nieoczekiwanej i nieokiełznanej akcji, obfitujacej w emocje, wzruszenia, czasem nienawiść .......W poprzednich częsciach to było, więc może byc tylko lepiej ....Tak jeszcze od siebie , najbardziej wzruszająca dla mnie scena w dwójce, był a śmierc Bethany na Głebokich Ściezkach....Naprawdę, czułem się jakbym wtedy trzymał w ramionach moją własną siostrę......Pozdrawiam i trzymam kciuki za Bioware, aby uszczęśliwili nas kolejną piękną grą ...Pozdrawiam 
_________________ Aedd Gynvael: Łotrzyk " Mieć orena,i nie mieć orena...to aż dwa oreny...." Geralt z Rivii
|
|
Góra |
|
 |
mak86
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 25 lis 2011, 16:43 |
|
Adept analogów |
 |
 |
Dołączył(a): 19 lis 2011, 19:44 Posty: 172 Lokalizacja: czarna dziura - wwa
Gra w: smite
|
Twórcy powiedzieli historia Szarego Strażnika została zakończona. Przecież nie u każdego bohater z 1 przeżywa walkę z arcydemonem. A Hawke jest nudny jak flaki z olejem. Wybaczcie ale takie jest moje zdanie.
_________________ "A ty przypadkiem dla nich nie pracowałeś? Jak to było? „Skórzane fotele”?"
|
|
Góra |
|
 |
Jezula
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 25 lis 2011, 20:42 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Dreamfall Chapters
|
Mi właśnie Hawke się bardzo podobał, ale twórcy spaprali tworząc zbyt mało możliwości wyboru w dyskusjach czy też ogólnie (rozwój postaci etc.) Ja bardzo chętnie zagrałabym Hawkiem, chociaż jak gdzieś w jednej z recenzji czytałam, źle zrobili, że od razu nas wrzucili w wir wydarzeń. Ciężko jest wczuć się w postać, przeżywać śmierć siostry, brata, matki, brak ojca gdy nie poznało się ich nawet za dobrze 
_________________ Firvain (Szkło w oku)
|
|
Góra |
|
 |
Onegda
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 25 lis 2011, 21:06 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 18 maja 2011, 17:24 Posty: 7339 Lokalizacja: Warszawa
Gra w: DA, ME, TES, TLJ
|
Osobiście dwójkę traktuję jako wstęp "do czegoś wielkiego" i mam nadzieję, że się nie zawiodę, bo DA2 całkiem nieźle nakreśliło problem między magami, a templariuszami od podszewki, a nawet w jakimś stopniu Hawke miał na to wpływ. Akurat pomysł z kolejną postacią mi się podoba - czułabym się zawiedziona, że dalej "biegam Hawkiem", a moja Strażniczka to coś tam, coś tam - żyje albo i nie. Takie trochę nie w porządku. 
_________________ To nie ja! To postać! - SESJE RPGAedd Gynvael - Bywalec
 Dubhenn haern am glǎndeal, morc'h am fhean aiesin.
|
|
Góra |
|
 |
pawełrzadzi
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 25 lis 2011, 21:39 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Moim zdaniem Hawke i Straznik juz wystarczą . Żadna trzecia głowna postać nie jest potrzebna.W trójeczce własnie chciałbym zobaczyc spotkanie Hawka i Bohatera Fereldenu , i to wokół nich powinna się kręcic fabuła 
_________________ Aedd Gynvael: Łotrzyk " Mieć orena,i nie mieć orena...to aż dwa oreny...." Geralt z Rivii
|
|
Góra |
|
 |
Nana
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 25 lis 2011, 23:07 |
|
Mistrz pada |
 |
 |
Gra w: DA, Mass Effect, Wiedźmin 2, Skyrim
|
No własnie, co za dużo bohaterów to nie zdrowo, nagle by wszyscy świat ratować chcieli  z postacią Hawke i jej rodziną zżyłam się bardzo, a kiedy zorientowałam się co znaczą białe lilie wysłane Leandrze spanikowałam i ogólnie ten wątek bardzo przeżyłam, chyba mocno wczułam się wtedy w postać mojej bohaterki, tym bardziej, że decyzje jakie podjęłam sprawiły, że czułam się za wszystko odpowiedzialna. A na spotkanie Hawke ze Strażnikiem (albo komendantem, jeśli ktoś nie odprawił rytuału) bardzo liczę, choć jestem ciekawa w jaki BioWare zaprezentowałoby taką scenę.
_________________ "My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano." - J.R.R. Tolkien, "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia"
|
|
Góra |
|
 |
pawełrzadzi
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 26 lis 2011, 07:58 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Ja tak zinterpretowałem wydarzenia końcowe z dwójki.Zakon potrzebuje do jakichs celów Strażnika, a Hawke prawdopodobnie ma im w tym pomóc.Jednak jak dobrze wiemy, obaj ukryli się w jakichs zakątkach Thedas, i teraz Zakon ma problem.Strażnik z tego co wiem porzucił Lelianę, gdy dowiedział się o planach Zakonu wobec niego, i od paru lat pozostaje w ukryciu....Naprwadę Bioware ma duże pole do popisu, aby w wspaniały sposób zrobić fabułę do trójeczki ......Tak od siebie...Mam nadzieję że nie będzie juz następnej Plagi......To po to tyle istot zginęło w czasie Piątej Plagi, po to tyle poświęcenia włożył Strażnik z druzyną,w pokonanie pomiotów, żeby po dziesięciu latach koszmar wrócił ? Thedas jest rozległe i zróznicowane, na pewno cały czas głownym wrogiem nie muszą byc pomioty ....Pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
mak86
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 26 lis 2011, 16:37 |
|
Adept analogów |
 |
 |
Dołączył(a): 19 lis 2011, 19:44 Posty: 172 Lokalizacja: czarna dziura - wwa
Gra w: smite
|
@pawełrzadzi... no wiesz nie kazdy mial romans z Leliana  u mnie prawdopodobnie Strażnik zginął przelewając krew Kruków albo sama nimi rządzi  Za mało wyborów dialogowych powiadacie...ale jak gracie w ME to jakoś na to nie narzekacie 
_________________ "A ty przypadkiem dla nich nie pracowałeś? Jak to było? „Skórzane fotele”?"
|
|
Góra |
|
 |
pawełrzadzi
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 26 lis 2011, 17:30 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Dobrze o tym wiem.Ja sam byłem przez cała jedynkę w szczęsliwym zwiazku z Morrigan,a sama Leliana przejawiała tylko zazdrość o mnie ....Jednak gdy na koncowych napisach Przebudzenia, moglismy zobaczyc konsekwencje naszych wyborów, czy ogólnie wydarzen, o Strazniku, było to że wkrótce po pokonaniu Matki Lęgu i Architekta, zrezygnował z dowodzenia Szarej Strazy, a rok pózniej widziano go na rynku w Denerim w towarzystwie młodej pieśniarki imieniem Leliana .....Stad własnie przypuszczam, że Straznik związał sie z Leliana .
|
|
Góra |
|
 |