|
Autor |
Wiadomość |
Biszkoptex
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 19:43 |
|
Free Company of Alinor |
 |
Dołączył(a): 31 sie 2010, 18:24 Posty: 5327 Lokalizacja: Sosnowiec
Gra w: śmierć
|
No nie koniecznie wszyscy byli bi. Taki Anders np. okazywał się być bi tylko jeśli jako facet z nim romansowaliśmy. Tak to nic nie wskazywało na to żeby był bi
|
 |
|
Paranormal
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 20:33 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Biszkoptex napisał(a): No nie koniecznie wszyscy byli bi. Taki Anders np. okazywał się być bi tylko jeśli jako facet z nim romansowaliśmy. Tak to nic nie wskazywało na to żeby był bi To właśnie znaczy, że jest BI. Może normalnie się interesować kobietami, ale może też jakimś facetem...
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Biszkoptex
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 20:37 |
|
Free Company of Alinor |
 |
|
Ale wtedy bodajże przyznawał się też do romansu z Karlem, a tak to był tylko jego przyjacielem. Np taka Isabella jest bi niezależnie od decyzji gracza 
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 20:51 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Nie, po prostu kiedy Hawke jest kobietą nie przyznaje się do bycia BI. To nie sprawia, ze przestaje nim być. Nie jest po prostu puszczalski jak Izka.
_________________ Tinka Tylko głupcy ślepo trzymają się zasad, mądrzy ludzie jedynie przyjmują je do wiadomości.
Błąd Czasu Jedz jak oni. Kochaj to co oni. I żyj tak jak oni. Ubieraj się jak oni. Jedź razem z nimi. I bądź razem z nimi.
|
|
Góra |
|
 |
Biszkoptex
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 20:54 |
|
Free Company of Alinor |
 |
|
Ale nie ma wtedy też jednoznacznego dowodu że jest bi. Można to podejrzewać, ale to nadal tylko teoria. Trochę jak z Solairem z DS'a.
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 21:14 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Nie, nie, nie... Czy to, że jakaś postać w danej grze nie mówi o uczuciu do nikogo znaczy, że jest aseksualna? Bo to ma równy sens.
|
|
Góra |
|
 |
Luelle
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 21:29 |
|
Status Widmo |
 |
Dołączył(a): 04 mar 2011, 16:48 Posty: 7469 Lokalizacja: Gallifrey
Gra w: Mass Effect, DA, Wiedźmin, TES:Skyrim
|
A ja mam nadzieję, że wszyscy "romansowalni" towarzysze będą "romansowalni" zarówno dla babki jak i faceta Inkwizytora. Podoba mi się pomysł by każdy gracz mógł sobie romansować z kim tylko sobie chce. To jedna z cech roleplayingu. Przecież nikt nikogo nie zmusza do romansów, a w takim DA2 towarzysze flirtowali z tobą tylko jeśli gracz z nimi flirtował (wyjątkiem jest tylko Merril, która przyszła do domu mojej Hawke i można było z nią zainicjować romans, mimo że nigdy z nią nie flirtowałam. Fenris, Anders, Isabela i Sebastian nie flirtowali z Hawke, jeśli ta tego nie robiła. Ostatnio to sprawdziłam.). Choć z drugiej strony byłoby też ciekawie, gdyby romanse zrobili w jeszcze innych sposób. Np jeśli chcesz romansować z Varrickiem to musisz być krasnoludem, jeśli chcesz romansować z qunari to musiałbyś być qunari. Ludzie i elfy byłyby bardziej elastyczne co do tej kwestii i nie miałaby znaczenia rasa czy płeć. Hm, sama nie wiem co myśleć o takim rozwiązaniu... A propos towarzyszy to czytałam na BSN ciekawe pomysły dla nich. To jest Bioware mogłoby zmienić troszkę ich relacje z naszą postacią. Moglibyśmy się z jakimiś towarzyszami nie zgadzać w jakiejś kwestii, ale i tak moglibyśmy zdobyć ich szacunek (a nie jak do tej pory ujemne pkt czy pkt do rywalizacji), jeśli byśmy podchodzili do danej kwestii honorowo bądź w inny sposób, który pochwalałaby ta osoba. Tak więc oddzielałoby się towarzyszy na LI, przyjaciół, tych, którzy czuliby do nas szacunek oraz tych, z którymi byśmy rywalizowali. Ciekawy pomysł.
_________________ "I'd call you a genius, except I'm in the room." - Saphyria Dar'kel
|
|
Góra |
|
 |
Biszkoptex
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 21:32 |
|
Free Company of Alinor |
 |
|
Po prostu piszę, że nie ma JEDNOZNACZNEGO dowodu na to że Anders jest bi, jeśli nam tego nie powie. Czyli grając i nie poruszając tego dialogu (czyli jako facet nie romansując) Andersa można dalej uważać za heteroseksualnego.
|
 |
loneirus
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 23:44 |
|
Nałogowiec |
 |
|
"Anders Age: Bed Inquisition"? Już gadu-gadu o dubbingu nieco wykraczało poza wątek; to już trochę za daleko się posuwa.
|
|
Góra |
|
 |
Paranormal
|
Tytuł: Re: Dragon Age 3 - przecieki, plotki, spekulacje Napisane: 24 sie 2013, 23:57 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Biszkoptex napisał(a): Po prostu piszę, że nie ma JEDNOZNACZNEGO dowodu na to że Anders jest bi, jeśli nam tego nie powie. Czyli grając i nie poruszając tego dialogu (czyli jako facet nie romansując) Andersa można dalej uważać za heteroseksualnego. Można uznać, ale to bzdura. Mogę nie czytać dziennika oraz przewijać rozmowy i uznać, że rezydencja Hawke to prezent na zgodę od Bartranda.
|
|
Góra |
|
 |