Teraz jest 24 wrz 2020, 03:50


Napisz wątekOdpowiedz Strona 8 z 19   [ Posty: 185 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 03:16 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 03 gru 2014, 23:50
Posty: 34
Po ograniu z patche na playstation 4 stwierdzam. Świetna robota. Gra wcześniej działał płynnie, ale teraz jest jeszcze lepiej. Pojawia się więcej dialogów podczas eksplorowania świata. Muzyka w końcu gra.
Niestety mój problem z questem niespodziewane zaręczyny nie został naprawiony mimo to jestem zadowolony. Dobra wiadomość przed odpaleniem koszmaru :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 12:31 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
Ananke, przestaje być interaktywna, w sensie: klikasz myszką i nic się nie dzieje? Jeśli tak - to owszem, miałem taki problem. Występował nie tylko na mapie, ale także w menu (klikanie myszką niczym nie skutkowało). Rozwiązaniem było przerzucenie się na klawiaturę i wybranie opcji "enterem".

Motyw z " -ShaderSystem.ShaderQualityLevel Ultra" rzeczywiście działa - wszystko wróciło graficznie do normy, nawet kiepsko działające przerywniki :) Cóż, póki co trzeba korzystać z tej opcji i cieszyć się, że gra działa (przybywa przypadków z błędem podczas uruchamiania "aktywacja gry Dragon Age" - pisałem o tym w dziale technicznym).

NusiaczeK - piszesz o problemach z dźwiękiem, jaką masz kartę dźwiękową? U mnie (Xonar DG) póki co nie zauważyłem z tym żadnych problemów... Może to kwestia sterowników do karty?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 13:08 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sie 2012, 15:37
Posty: 599
Lokalizacja: Storytime
Gra w: Życie
Gra wcześniej działała bez zarzutu, jeśli chodzi o dźwięk. (oprócz braku muzyki, ale to każdy miał), dlatego też musi być to wina patcha. Nie grałam zbyt długo z patchem, bo mnie grafika totalnie zniechęciła i dzisiaj dopiero dokładnie przetestuję. Problem polega na tym, że po włączeniu gry i załączeniu menu nie mam efektów dźwiękowych, które powinny być tam słyszalne. Jednak jak przesunęłam pasek głośności z 70 na 100 efekty wróciły. Wydaje mi się, że jest to powiązane z dłuższym ładowaniem się gry, gdyż otoczenie nie było wtedy do końca załadowane. Ogólnie dla mnie ten patch to porażka, bo u mnie się czasem po 10 min ładowały niektóre lokacje, więc teraz to pewnie będzie minut 20.. A co do ładowania tekstur to powiem tylko tyle, że mam bardzo dużo nowych screenów na których widnieją latające NPC, drzwi, flagi i inne tego typu rzeczy. Teraz odkrycie pana "Lord of the pies" jest o wiele prostsze.. :P

_________________

Can I get you a ladder, so you can get off my back?

Obrazek
My winter brings all the lampposts to the yard.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 13:16 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
NusiaczeK, rozumiem, że grę masz wrzuconą na HDD (nie na SSD)? U mnie po przerzuceniu na SSD save'y ładują się w ok. 3 sekundy (wcześniej grę miałem na HDD i trwało to wiele dłużej). Jeżeli chodzi o patch - moim zdaniem na dniach musi wyjść jakiś hotfix do tego patcha, za dużo z nim jest problemów obecnie, aby to tak zostawić. Chociaż - kto ich tam wie...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 13:27 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, 09:13
Posty: 1895
Gra w: MGS V: TPP, Fallout 4
Dzisiaj miałem sobie bardziej obadać zmiany w nowym patchu, ale niestety podczas wczytywania gra wyłącza się. Na 20 prób 4 udane, porażka nie rozumiem tego w końcu wczoraj było wszystko ok. Dobrze, że grę już przeszedłem, mam nadzieję, że szybko to naprawią.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 13:28 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
Dzisiaj po kolejnych czterech godzinach można dopisać kolejne „poprawki”, jakie uczynił mi ten patch: chociaż gra działa płynnie i nie spada poniżej 60 fps, to co kilka minut występuje wyraźne półsekundowe, może sekundowe zacięcie się obrazu, potem gra znów przez kilka minut działa poprawnie. I nie ma znaczenia, czy akurat walczę i na ekranie dużo się dzieje, czy po prostu np. chodzę po Podniebnej Twierdzy. Inna rzecz, która nie występowała wcześniej, a którą mam po patchu to zacinający się dźwięk. Działa to tak, że postać zamiast płynnie powiedzieć np. „We must stop them”, mówi „We mu (pauza) must stop them”. Wkurzające to jest, bo przed instalacją łatki nie miałem żadnego z problemów, jakie mam teraz.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 13:48 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
Pottero, potwierdzam - u mnie na GTX 970 jest podobnie, przed patchem tego nie zaobserwowałem, po łatce - co jakiś czas występuje mikroprzycięcie, na ułamek sekundy wszystko staje w miejscu. U mnie też nie zależy to od tego, co akurat dzieje się na ekranie. Cały czas jestem pod wrażeniem tych Twoich stałych 60fps - u mnie zdarzają się sporadyczne spadki do 48-55, zwykle jest 60, ale w niektórych miejscach to spada. Pytanie z ciekawości: masz włączone MSAA?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 14:23 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sie 2012, 22:08
Posty: 1826
Lokalizacja: Rybnik
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
gramofon23 – MSAA x4. Jak mówiłem, każda możliwa opcja graficzna ustawiona na najwyższą wartość. Ale zaznaczam, że obecnie gram na normalnym monitorze w rozdziałce 1366x768, bo nie mam już dostępu do telewizora i nie mogę grać na wyższej. To jest w ogóle masakra, że ty na GTX 970 miałeś problemy, a mi przed patchem na GTX 770 (+ niepodrkęcony i5-4670K) wszystko śmigało jak należy.

Ale ciekawostka: przez ostatnią godzinę ani razu nie miałem tego mikrozwisu. Jedyna różnica pomiędzy tą godziną, a tym, jak wcześniej grałem po zainstalowaniu łatki, to to, że nie miałem w tle uruchomionego Skype’a. Na szczęście są telefony, to Skype’a mam na telefonie włączonego, żeby mi gra nie chrupała.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 14:31 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
Pottero, w takim razie może to być właśnie różnica rozdzielczości u mnie. NA poprzedniej karcie (GTX 660) podobnie to wyglądało z Wiedźminem 2, gdy schodziłem do 1400x900 wszystko latało cudnie (ultra poza ubersamlingiem), zaś po przerzuceniu się na 1920x1080 - teoretycznie było 60fps, ale zdarzały się punkty, gdzie gra chrupała, tak samo, jak teraz z DA:I oraz GTX 970. Sprawdzę później z ciekawości jaka jest różnica klatek pomiędzy tymi rozdzielczościami (w sensie: wyłączę synchronizację i zmierzę na 1366x768, a później na 1920x1080).

U mnie w tle nie chodzi praktycznie nic (nawet Avast wyłączam na czas grania).

I jeszcze jedno (a propos tych mikroprzycięć): grę masz na HDD czy SSD?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowy patch juz dziś +przyszłe darmowe dodatki
PostNapisane: 10 gru 2014, 14:53 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sty 2011, 11:03
Posty: 57
Gra w: Hearthstone, DA:I, AC:Rogue
gramofon23 napisał(a):
Ananke, przestaje być interaktywna, w sensie: klikasz myszką i nic się nie dzieje? Jeśli tak - to owszem, miałem taki problem. Występował nie tylko na mapie, ale także w menu (klikanie myszką niczym nie skutkowało). Rozwiązaniem było przerzucenie się na klawiaturę i wybranie opcji "enterem".
Tak, dokładnie. Próbowałam, ale fizycznie nie da się wybrać czegoś, co się nawet nie chce podświetlić jak się na to strzałkami najedzie. :/ Czasami tak mi zwieszało na naradzie przy wyborze Orlais/Ferelden, ale zawsze w końcu zaskakiwało.

_________________
Your "Joker" pilot insists I call myself "Prothy the Prothean." I insisted he allow me to throw him out the airlock.
Javik


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 8 z 19   [ Posty: 185 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules