Autor |
Wiadomość |
Mario10
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 04 lut 2015, 16:54 |
|
Casual |
 |
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi. Zamierzałem właśnie najpierw przejść całe zaziemie ale chyba faktycznie będę zmuszony gdzieś się udać jeszcze i powalczyć. Nie ma co się kopać z koniem  pochodzę jeszcze w lokacje, które wymieniłeś i popykam. Bo Zaziemiu czasem wyskoczy miś i mnie klepie już nie mówię o smoku na północy  Muszę pobawić się tym rozstawem taktycznym bo jak go próbowałem to jak klikam na swojego bohatera to mogę wysłać w konkretne miejsce natomiast jak kliknę w innego to mogę dać tylko aby chronić głównego (mojego) bohatera. Chyba, że po prostu muszę się przełączać na każdego bohatera z osobna i ustawiać dla każdego indywidualnie ( czyli muszę sterować konkretnym bohaterem) Dziękuję jeszcze raz dobrze, że tu trafiłem 
|
|
Góra |
|
 |
|
Pottero
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 04 lut 2015, 17:45 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
|
Mario10 napisał(a): Muszę pobawić się tym rozstawem taktycznym bo jak go próbowałem to jak klikam na swojego bohatera to mogę wysłać w konkretne miejsce natomiast jak kliknę w innego to mogę dać tylko aby chronić głównego (mojego) bohatera. Chyba, że po prostu muszę się przełączać na każdego bohatera z osobna i ustawiać dla każdego indywidualnie ( czyli muszę sterować konkretnym bohaterem) Tak, trzeba na każdego się przełączyć i z osobna wydawać mu rozkazy, w momencie, kiedy nim kierujesz.

|
|
Góra |
|
 |
Mario10
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 05 lut 2015, 12:45 |
|
Casual |
 |
|
Dziękuję Ci jeszcze raz. Zapewne nie raz jeszcze zapytam:)
|
|
Góra |
|
 |
Mario10
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 09 lut 2015, 12:53 |
|
Casual |
 |
|
Co myślicie o tak skonstruowanej drużynie.
Moja bohaterka - wojownik miecz + tarcza Iron Bull - wojownik broń dwuręczna Vivienne - czarodziejka rozwijam u niej magię mrozu czy coś jeszcze? Sara - łotrzyk z łukiem
Zapytam jeszcze o salę wojenną. Czy udawać się tam regularnie od razu po tym jak, któryś z moich wysłanników ma gotowy raport do przedstawienia czy spokojnie można od czasu do czasu zaglądnąć i rozdać nowe zadania?
|
|
Góra |
|
 |
Pottero
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 09 lut 2015, 14:50 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ME, DA, AC, Fable, Fallout, TES
|
Na pierwsze pytanie nie odpowiem, bo moim zdaniem to kwestia subiektywna i zależna też od talentów, w jakie zainwestowane.
A co się tyczy sali narad to powiem tak: prawdopodobnie i tak będziesz tam zaglądał tylko akurat jak zaglądniesz do Podniebnej Twierdzy. Mówię z doświadczenia – niby miałem zamiar chodzić tam zaraz po zdaniu raportów, ale się nie da, bo na zewnątrz zawsze jest masa rzeczy do roboty. Tym niemniej warto tam chodzić w miarę regularnie, żeby odblokowywać nowe zadania.

|
|
Góra |
|
 |
Aclyoneus
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 09 lut 2015, 16:09 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
|
Jeśli chciałbyś chodzić z taką drużyną jak napisałeś, to najprawdopodobniej musiałbyś zostać tankiem. Ja grałem tak: Ja - Mag Szczelin Blackwall - Tank Kasandra - Taki mniejszy tank Sera - ona zamiast Varrika, bo jej zdolności przydawały mi się bardziej.
Iron Bull dość często mi padał.
Pod koniec gry rezygnowałem z łucznika na rzecz drugiego maga, bo już nie trzeba było mi otwierać zamków. Brałem wtedy Vivienne, władającą magią mrozu + bariery. Zapewniała ciągłą ochronę wszystkim sojusznikom. Taki skład był niezniszczalny na trudnym poziomie. Zwłaszcza dodając +3 do gardy za trafienie dla magów.
|
|
Góra |
|
 |
mrokis
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 09 lut 2015, 17:47 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
|
Jakies porady aby w miare szybko i latwo przejsc koszmar?
|
|
Góra |
|
 |
Mario10
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 10 lut 2015, 11:50 |
|
Casual |
 |
|
Aclyoneus napisał(a): Jeśli chciałbyś chodzić z taką drużyną jak napisałeś, to najprawdopodobniej musiałbyś zostać tankiem. Ja grałem tak: Ja - Mag Szczelin Blackwall - Tank Kasandra - Taki mniejszy tank Sera - ona zamiast Varrika, bo jej zdolności przydawały mi się bardziej.
Iron Bull dość często mi padał.
Pod koniec gry rezygnowałem z łucznika na rzecz drugiego maga, bo już nie trzeba było mi otwierać zamków. Brałem wtedy Vivienne, władającą magią mrozu + bariery. Zapewniała ciągłą ochronę wszystkim sojusznikom. Taki skład był niezniszczalny na trudnym poziomie. Zwłaszcza dodając +3 do gardy za trafienie dla magów. Z założenia chciałem mieć dwoje członków drużyny do walki bezpośredniej i dwoje do walki dystansowej. Ja wojownik tarcza i miecz do walki bezpośredniej bo taka walka mi daje radoche, Iron bull podobnie ale jego nastawiam na maksymalne zadawane obrażenia stąd broń dwuręczna. Sara ładuje z dystansu łukiem a Viv ma atakować głównie mrozem zamrażanie, a wydaje mi się, że lód najbardziej uniwersalny żywioł. Muszę się przestawić znów do rpg bo generalnie preferuję jrpg ale w temacie posucha więc DA wpadł jak znalazł i gra się przyjemnie choć jestem dopiero na początku swojej przygody i szczerze jeszcze słabo ogarniam jakieś dodatkowe bonusy do gardy itp  na razie słabizna ale jak się wkręcę to będzie bajka.
|
|
Góra |
|
 |
Heimdall
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 07 mar 2015, 00:58 |
|
Fechmistrz krzyżaka |
 |
|
Przed wyjściem gry, ktoś napisał że jeśli Varicowi w DA2 damy czerwone lyrium to w Inkwizycji zostanie pochłonięty przez demona. Rozumiem że to była jakaś ściema? A ogólnie jest jakiś skutek takiej decyzji?
|
|
Góra |
|
 |
Astral
|
Tytuł: Re: Krótkie pytania [spoiler] Napisane: 09 sty 2016, 12:31 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
Dołączył(a): 14 mar 2013, 13:58 Posty: 604 Lokalizacja: południe
Gra w: dobre rpg
|
Mam kilka pytań: 1.zdobywanie doświadczenia zależy od poziomu trudności? 2. zdobywanie doświadczenia zależy od ilości członków w drużynie? 3.irytuje mnie brak możliwości zmiany broni w trakcie walki. Jest jakiś sposób?
|
|
Góra |
|
 |