Teraz jest 19 wrz 2020, 12:34


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 21 gru 2014, 14:01 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 13:56
Posty: 7
Mój problem tkwi w ekranie, rozdzielczości niby mam ustawione jak powinno być, mam rownież pełny ekran ustawiony, a nie jest pelny, jak klikne w okno DA3 zaczyna znowu mrugac jakby cos ustawialo, z niektorymi grami kiedys tez tak mialem juz.. nie wiem wyjdzie jakis patch lub coś jeszcze, co by naprawilo ten problem? rozdzielczosc mam 1920x1080. Miałem kiedyś taki sam już problem z Counter strike, Neverwinter, ale nie znalałem rozwiązania.. Mój monitor to Toshiba Regza HD ready.. a karta graficzna GTX 560 3GB , podłączone mam kablem HDMI/ Sterowniki mam aktualne, mam również program Nvidia GeForce Experience, ale też nie pomógł, próbowałem też z V-sync.. i nic, proszę o pomoc :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 21 gru 2014, 14:38 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
"rozdzielczości niby mam ustawione jak powinno być" - czyli jaką masz wybraną rozdzielczość w grze? 1920x1080?

Czy na innych rozdzielczościach, niższych - problem również występuje? Kombinacja ALT + Enter nie pomaga?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 21 gru 2014, 14:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 13:56
Posty: 7
mam 1920x1080, na innych rozdzielczościach jest tak samo, ekran jakby mrugał coś próbował ustawić.

A jak klikne ALT+TAB ( iamm otworzony obojetnie jaki folder ) to wtedy gra sie laduje normalnie, ale jak klikne z powrotem to znowu jest to samo..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 21 gru 2014, 14:53 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
Hmm, może to coś z odświeżaniem ekranu? W opcjach masz różne rozdzielczości, spróbuj zamiast rozdzielczości z odświeżaniem 60 Hz wybrać jakąś z 75 Hz (jeśli masz taką na liście w grze), np. 1280x768 + 75 Hz. Jeśli to nic nie da, to:

1. odinstaluj sterowniki Nvidia (odinstaluj też wszystkie te Game Experience itd.)
2. Wyczyść rejestr (np. ccleaner lub Wise Registry Cleaner)
3. reset - instalacja sterowników (wybierz najnowsze - beta 347.09 ze strony nvidia:

http://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl

ALE zainstaluj tylko sam sterownik + physx - nie instaluj rzeczy w stylu 3dvision czy game experience

4. Reset - i odpal uruchom grę jako administrator

Dodatkowo możesz sprawdzić, czy karta Ci się nie grzeje (na początek program np. hwmonitor lub aida64) + jeśli nic z w/w nie pomoże, to można spróbować pogrzebać w opcjach gry - odpal np. bez MSAA albo po prostu spróbuj włączyć grę na najniższych ustawieniach...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 21 gru 2014, 15:02 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 13:56
Posty: 7
Okej jutro napiszę czy pomogło coś czy nie, teraz wyjeżdżam, ale dzięki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 22 gru 2014, 14:06 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 13:56
Posty: 7
zrobiłem to co mówiłeś i coś pomogło, ale nie mogę grać na pełnym ekranie ani w oknie tylko w trybke " okno pełnoekranowe" i zadziałało, dzięki! :))


Ostatnio edytowano 22 gru 2014, 14:17 przez pojaraq, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 22 gru 2014, 14:16 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
Uruchom grę, wejdź w opcje, a później w "grafika" - na samym dole masz opcję "MSAA" - wyłącz ją, zapisz ustawienia i uruchom ponownie grę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 22 gru 2014, 14:18 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 13:56
Posty: 7
Przeczytaj edytowane, dzięki! :))


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 22 gru 2014, 14:19 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 gru 2014, 18:19
Posty: 119
Super, cieszę się, życzę miłego grania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z rozdzielczością.
PostNapisane: 22 gru 2014, 18:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 gru 2014, 13:56
Posty: 7
Wszystko okej, ale nie działają mi ustawienia graficzne.. ustawiłem każde ustawienia graficzne od najższych do najwyższuch, wszedzie tak samo w filmikach i grze..

http://pojaraq.wrzuta.pl/obraz/8KfYT99S8Dd/da3 Tekstury jak w minecrafcie.. ;


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 13 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules