Autor |
Wiadomość |
Skeczor
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 05 sty 2015, 20:39 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: Batmen
|
Mamy mniej decyzji, ale one niosą za sobą jakieś konsekwencje. Nie jest źle. Nie przesadzajmy. Wolę żeby tak było niż miliony decyzji, które wpływu na nic nie mają - potem są pretensje, że "moja podrzędna decyzja z dao nie ma wpływu na dai". Na nic tłumaczenia, że między dao i dai jest różnica 10 lat 
|
 |
|
Kerridis
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 12 sty 2015, 15:56 |
|
Casual |
 |
|
Cześć, jestem mniej więcej w połowie gry i moje karty postaci się pozmieniały. Wydaje mi się, że było to związane z jakimiś częściami fabuły związanymi bezpośrednio z postaciami.Z jednym trzeba było pogadać na jakiś temat, z drugim zrobić jakieś poboczne zadanko. Nie mam pojęcia czy decyzje podejmowane podczas tych zadań mają wpływ na wygląd karty.
|
|
Góra |
|
 |
Skeczor
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 12 sty 2015, 16:07 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Tak, decyzje i misje mają wpływ na twój tarot.
|
 |
krach
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 13 sty 2015, 11:47 |
|
Casual |
 |
 |
|
Jeżeli chodzi o decyzje, to trzeba chyba doliczyć wyroki sądowe, które mają swój wpływ na fabułę.
Sorry za spoiler usunięte.
|
|
Góra |
|
 |
WiekSmoka
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 13 sty 2015, 15:29 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
|
Jakie wpływy na fabułę?  Ja tam żadnych nie zauważyłem, zabijesz czy nie i tak różnicy nie ma.
_________________ "W walce, zwycięstwo
W pokoju, czujność
W śmierci, poświęcenie."
|
|
Góra |
|
 |
Skeczor
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 13 sty 2015, 16:09 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
Dlaczego na fabułę w dai nie ma to, że napiłem się alkoholu w da2? ;____; gópi autorowie, ignorują moje wybory  tak, trolluję Nie KAŻDY wybór ma konsekwencję natentychmiast. Gra jest rozległa i konsekwencje jakiegoś wyboru mogą być znikome. Akurat jurysdykcja ma wpływ na to stosunek naszych towarzyszy do nas.
|
 |
Neeshka
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 13 sty 2015, 19:18 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
|
Niestety, jestem zmuszona zgodzić się z przedmówcą, w tych ślicznych lokacjach nic się nie dzieje ciekawego, albo chłopaki z BW zapomnieli dodać jakąś treść do tej formy, albo tradycyjnie nie zdążyli 
|
|
Góra |
|
 |
Niklas
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 13 sty 2015, 20:01 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
 |
Dołączył(a): 01 lip 2011, 11:47 Posty: 149 Lokalizacja: Kotlina Jeleniogórska
Gra w: DA:I
|
Neeshka napisał(a): Niestety, jestem zmuszona zgodzić się z przedmówcą, w tych ślicznych lokacjach nic się nie dzieje ciekawego, albo chłopaki z BW zapomnieli dodać jakąś treść do tej formy, albo tradycyjnie nie zdążyli  Albo czekają na uderzenie DLC? 
Góra |
|
 |
krach
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 14 sty 2015, 07:08 |
|
Casual |
 |
 |
|
WiekSmoka napisał(a): Jakie wpływy na fabułę?  Ja tam żadnych nie zauważyłem, zabijesz czy nie i tak różnicy nie ma. Pojawiają się nowe operacje na mapie, gdy wyrok pozwala podsądnym ujść z życiem. BTW strasznie dużo malkontenctwa przebija z waszych postów. Bioware dało to co obiecało - olbrzymi obszar , mnóstwo questów. Przy tej skali gry, dołożenie choćby jednego mechanizmu rozgrywki wpływającego na całą fabułę to gigantyczna praca.
|
|
Góra |
|
 |
Niklas
|
Tytuł: Re: Konsekwencje Napisane: 14 sty 2015, 08:06 |
|
Pierwszy gamepad |
 |
 |
Dołączył(a): 01 lip 2011, 11:47 Posty: 149 Lokalizacja: Kotlina Jeleniogórska
Gra w: DA:I
|
krach napisał(a): Bioware dało to co obiecało - olbrzymi obszar Tak tylko dodam, że chyba najbardziej - moim zdaniem - to widać na Syczących Pustkowiach. Olbrzymie połacie... niczego  Piach się tak fajnie ciągnie po horyzont. Tylko tak się zastanawiam, czy z tych operacji wychodzą też takie questy, które można wykonać samemu? Czy tylko są jako zadania dla naszych doradców? 
Góra |
|
 |