Teraz jest 25 lis 2020, 08:09


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 19 lip 2013, 19:08 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Mam dość. Druga reinstalacja gry. Bo nie mogę trzech modów zainstalować:
http://fallout3.nexusmods.com/mods/4280/?
Wziąłem TYPE 3 AIO ale raczej nie działa bo dalej niemiecka twarz...
-http://fallout3.nexusmods.com/mods/16792//?
Nie ma tych włosów
-http://fallout3.nexusmods.com/mods/276//?
Nie ma tych oczu.
4280 i 16792 mają pliki .esp których nie mogę zaznaczyć.
Grze brakuje wg. nexusa mod managera pliku .ini

I teraz powiedzcie mi:
-Jak te trzy konkretne mody zainstalować
-Jak w ogóle się do tej gry mody instaluje
- Gdzie plik .ini ?!
- I czy ta gra w ogóle obsługuje mody bo powoli mam wątpliwości??

Wziąłem te trzy mody na początek gdyż każdy inny mod mogę dograć kiedy chcę. A te mody trzeba mieć od początku.

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 19 lip 2013, 20:51 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Obsługuje modyfikacje, ale jest bardzo delikatna. Mając nawet niewielką - listę zawierającą same pewniaki - możesz być pewien, że ctd nastąpią. Im dłużej rozgrywka trwa, tym więcej śmiecio-podobnych danych, z którymi silnik sobie nie radzi. Dla "Skyrim" wydano pewną aplikację, która czyści pliki zapisu ze zbędnych danych. Nie jest to jednak najlepsze rozwiązanie, a na pewno nie na dłuższą metę. Jest to jedynie półśrodek i kto wie czy dostępny pod "Fallout 3". Nie szukałem takiego portu.

Nie wykorzystujesz tutaj NMM, ponieważ jest to technologia zbyt nowa dla "F3". Wykorzystujesz FOMM: http://fallout3.nexusmods.com/mods/640 . Do porządkowania listy BOSS.

Jeśli któryś dodatek nie działa, bądź działa nie w pełni, wtedy można wysnuwać kolejne teorie 'dlaczego'. Być może nie masz porządku w katalogu gry; pewne rzeczy się nakładają, powstaje chaos.
Na te problemy sam miałem jedno rozwiązanie: bardzo ostrożnie podchodzić do instalacji modyfikacji. Tylko sprawdzone rzeczy, dokładnie przeprowadzając zalecenia instrukcji i biorąc pod uwagę możliwe nadpisywanie się kolejnych dodatków. Jedną cechę powinien opisywać jeden dodatek.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 21 lip 2013, 10:32 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Wiesz o tym że wskaźnik ilości postów i ranga na forum nic nie daje?

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 21 lip 2013, 12:18 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Myślałem, że jesteś zainteresowany odpowiedzią na swoje dwa główne pytania, najwidoczniej pomyliłem się co do tego. Przepraszam, już więcej nie będę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 21 lip 2013, 12:27 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 14 kwi 2012, 09:31
Posty: 1630
Gra w: TESV TESIV DiabloIII AssasinCreed Wiedźmin DragonAgeII RO2 Wargame:ZW CoH2 SniperElite2
Jestem zainteresowany, jednak ty udzieliłeś odpowiedź nie udzielając odpowiedzi. Ja zadałem konkretne pytania co i jak ustawić w grze żeby zaznaczyć plik .esp którego ani FOMOD ani launcher gry zaznaczyć nie chce i jak instalować mody KROK PO KROKU.

Cierpliwości i spokoju. Nikt w Twoich myślach nie czyta i nikt nie może dać Ci gwarancji, że wszystkie odpowiedzi będą Ci się podobały, a dostałeś odpowiedź na temat. Jeśli chcesz pomocy, to atakowanie osób, które są zainteresowane Twoim problemem na pewno nie jest najlepszym wyjściem/ Vadi

_________________
"Hej Odynie prowadź nas
Śmierci w oczy spojrzeć czas
Bo drakkary są gotowe i rwą się do drogi
Niecierpliwe wielkich czynów i przelanej krwi
Nie ma nigdy w sercach naszych ani cienia trwogi
A dla wrogów też litości nie ma ani krzty"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 07 lut 2014, 23:44 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 18 sie 2012, 14:19
Posty: 87
Gra w: RPG, H&S, RTS, FPS, przygodówki, itp.
Ja zacząłem się bawić modowaniem F3 chyba w 2012 roku ( podobnie jak i Skyrima ) ale długo nie grałem i dopiero teraz postanowiłem pobawić się jeszcze raz ;)
najpierw wywaliłem wszystkie pliki ENB, które miałem przez ten czas wklejone do gry ( prawdopodobnie v0116beta ) i wkleiłem plik d3d9.dll i enbhost.exe z ENB Series v0246 oraz ENB of the Apocalypse NV - High Quality ale uwiadomiłem sobie, że vo246 jest pod Skyrima ;) więc wywaliłem i wkleiłem ENBSeries v0.249 for Fallout 3 / New Vegas co dało pewien lecz niezadowalający mnie efekt, wtedy doczytałem, że do ENB of the Apocalypse NV najlepiej dodać v0194 i teraz jest lepiej, choć nie wiem, czy mam dalej ENB of the Apocalypse, gdyż vo194 podmienił te same pliki - do tego mam tekstury NMCs Textures NV LARGE Pack 1 - 3.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Fallout 3 mody krok po kroku-pomoc
PostNapisane: 12 lut 2014, 00:54 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad

Dołączył(a): 18 sie 2012, 14:19
Posty: 87
Gra w: RPG, H&S, RTS, FPS, przygodówki, itp.
Na razie odinstalowałem grę i zainstalowałem wersję GOTY ale mam problem, gdyż gra wiesza mi się ( przede wszystkim we wszystkich pomieszczeniach ), niezależnie, czy używam ENB, czy też nie ... może być to wina tego, że wczytują sejwy a powinienem grać od nowa?
druga sprawa, czy pomoglibyście mi zainstalować ten ENB:

The ENB of the Apocalypse NV - High Quality

http://www.nexusmods.com/newvegas/mods/50782/

ponoć potrzebny jest do niego także:

enbseries_falloutnv_v0194

ale oba enb zawierają te same pliki: ( enbbloom, enbeffect, enbseries, enbsunsprite ) i teraz, jeżeli próbuję wkleić z enbseries_falloutnv_v0194 ( wrapper ) tylko plik d3d9.dll to gra się nie uruchamia, zaskoczy dopiero wtedy, gdy skopiuję i wkleję wszystkie pliki z v0194 , jak mam dodać oba?
zrozumiałem to tak, że najpierw mam wkleić wszystkie pliki z enbseries_falloutnv_v0194 / wrapper ( bez daty, której tam nie ma ) a następnie wkleić wszystkie pliki z The ENB of the Apocalypse NV - High Quality 9 również bez daty ), dodam jeszcze, ze za pierwszym razem mój oryginalny F3 ( wersja EK ) po instalacji nie chciał działać i trzeba się było posunąć do niezbyt czystych zagrywek, żeby uruchomić oryginalny produkt, więc od początku z tą grą jest coś nie tak ... bardzo dziwi mnie fakt, że gra wiesza się we wnętrzach nawet na czystej wersji gry ...

Rozpocząłem grę od nowa, przedtem wkleiłem do gry pliki: d3d9.dll, enbbloom, enbeffect, enbseries, enbsunsprite, gra działała ale bez fajnych efektów, potem dodałem pliki:
SweetFX, d3d9, d3d9SWFX.dll, dxgi, dxgi.dll, effect, enbpallete, injector, SMAA, SMAA.h, SweetFX readme, SweetFX_preset, SweetFX_setting ( nie powieliłem tym razem tych samych plików / d3d9.dll, enbbloom, enbeffect, enbseries, enbsunsprite, / ) i gra wyglądała już tak, jak chcę, ale znowu się zwiesiła ...
z góry dziękuję za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules