|
Autor |
Wiadomość |
wmpr
|
Tytuł: Bug klawiatury? Napisane: 24 lis 2012, 22:28 |
|
Casual |
 |
|
Witam. Mam dość nietypowy problem. Otóż, jestem bodaj w 5 sekwencji i mam misję, w której Connor uczy się korzystania z dziennika, czy coś w tym rodzaju. Polecenie jest takie, by wykupić drewno dębowe. No i wszystko ładnie, robię, co mi każą, lecz później jakby wszystko wariuje. Gra nie odpowiada na moje polecenie z klawiatury, z myszki w zasadzie też. Nie mogę Backspacem cofnąć się z tego, przemieszczanie się pomiędzy opcjami zasobów też jakoś nijak działają, bo wyłącznie scroll'em. Ni to klawiaturą w lewo, w prawo, ni to po kliknięciu myszką. I tak się ma sprawa, że w zasadzie nie mogę nic zrobić, a co najgorsze wyjść z tego cholerstwa, bo opcja wróć również, jak już pisałem, jest zablokowana. Nie mam pojęcia co może być nie tak. To jakiś bug? Co byście radzili? Wyłączanie gry i włączanie ponownie nic nie daje, bo od razu jestem w menu tego dziennika, czy czego tam. Nie mogę tego pominąć, muszę po prostu jakoś odbugować zaistniała sytuację. Problem w tym, jak to zrobić?
|
|
Góra |
|
 |
|
Kruk
|
Tytuł: Re: Bug klawiatury? Napisane: 25 lis 2012, 11:04 |
|
Status Widmo |
 |
Dołączył(a): 14 sty 2011, 09:34 Posty: 900 Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Thief, DA, ME, Black Mirror, AC, Deus Ex
|
Gdy pierwszy raz korzystasz z tej księgi (podczas samouczka) nie ma możliwości wyjścia póki nie wykona się wszystkich wymaganych działań. Mówiłeś, że działa scroll. W takim razie spróbuj za pomocą niego wybierać odpowiednie opcje (AC3 mam na ps3 więc nie orientuję się w sterowaniu na pc, ale zakładam, że jeśli działa jedynie scroll to on odpowiada za zmianę opcji w księdze).
_________________ Assassin's Creed Status Widmo
|
|
Góra |
|
 |
Chris1986
|
Tytuł: Re: Bug klawiatury? Napisane: 02 gru 2012, 21:15 |
|
Casual |
 |
|
Mam dokładnie to samo. Poradziłeś sobie z tym jakoś? Jakimś cudem przeszedłem samouczek, bo po kilkukrotnym zminimalizowaniu i zmaksymalizowaniu gry klawiatura nagle zaczęła działać. Niestety, drugi raz już nie udało mi się powtórzyć tego tricku, a do księgi pewnie przydałoby się od czasu do czasu zerknąć.
|
|
Góra |
|
 |
Kocilla
|
Tytuł: Re: Bug klawiatury? Napisane: 02 gru 2012, 21:40 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Dołączył(a): 20 lut 2011, 22:23 Posty: 6151 Lokalizacja: Międzyrzecz.
Gra w: StarCraft II, World of Warcraft, Hearts of Iron III, Wargame.
|
Mi udało się przejść całą grę bez zaglądania do księgi(z wyjątkiem samouczka, oczywiście), więc to nie jest, aż tak potrzebne. Próbowałeś uruchamiać grę jako administrator? Albo z trybem zgodności? O ile masz Windows'a 7. Nienawidzę tej rady, ale tak to jest jak gra na premierę jest cholernie zabugowana, proponuję zaczekać na najbliższy patch, który ma naprawić - podobno - masę bugów, poprawić optymalizację etc. Do tego czasu graj bez korzystania z księgi.
|
|
Góra |
|
 |
Basher
|
Tytuł: Re: Bug klawiatury? Napisane: 03 gru 2012, 18:39 |
|
Adept analogów |
 |
 |
Gra w: BF,DA,ME,TES
|
Ja miałem tak samo , wyłączyłem grę , uruchomiłem jako administrator zajrzałem do owej księgi i robiłem zgodnie z poleceniami ale nic nie dawało , za którymś razem zadziałał "enter" i zrobiłem . Spróbuj tak jak ja , jak nie podziała pozostaje tylko i wyłącznie czekac na patch 
_________________ Orgin: Shatad | Klasa: Szpieg
|
|
Góra |
|
 |
JohnyPros
|
Tytuł: Re: Bug klawiatury? Napisane: 25 gru 2012, 17:21 |
|
Niedzielny gracz |
 |