Teraz jest 23 mar 2019, 19:07


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bug klawiatury?
PostNapisane: 24 lis 2012, 22:28 
Casual
Casual

Dołączył(a): 24 lis 2012, 22:21
Posty: 1
Witam. Mam dość nietypowy problem. Otóż, jestem bodaj w 5 sekwencji i mam misję, w której Connor uczy się korzystania z dziennika, czy coś w tym rodzaju. Polecenie jest takie, by wykupić drewno dębowe. No i wszystko ładnie, robię, co mi każą, lecz później jakby wszystko wariuje. Gra nie odpowiada na moje polecenie z klawiatury, z myszki w zasadzie też. Nie mogę Backspacem cofnąć się z tego, przemieszczanie się pomiędzy opcjami zasobów też jakoś nijak działają, bo wyłącznie scroll'em. Ni to klawiaturą w lewo, w prawo, ni to po kliknięciu myszką. I tak się ma sprawa, że w zasadzie nie mogę nic zrobić, a co najgorsze wyjść z tego cholerstwa, bo opcja wróć również, jak już pisałem, jest zablokowana. Nie mam pojęcia co może być nie tak. To jakiś bug? Co byście radzili? Wyłączanie gry i włączanie ponownie nic nie daje, bo od razu jestem w menu tego dziennika, czy czego tam. Nie mogę tego pominąć, muszę po prostu jakoś odbugować zaistniała sytuację. Problem w tym, jak to zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug klawiatury?
PostNapisane: 25 lis 2012, 11:04 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2011, 09:34
Posty: 900
Lokalizacja: Bydgoszcz
Gra w: Thief, DA, ME, Black Mirror, AC, Deus Ex
Gdy pierwszy raz korzystasz z tej księgi (podczas samouczka) nie ma możliwości wyjścia póki nie wykona się wszystkich wymaganych działań. Mówiłeś, że działa scroll. W takim razie spróbuj za pomocą niego wybierać odpowiednie opcje (AC3 mam na ps3 więc nie orientuję się w sterowaniu na pc, ale zakładam, że jeśli działa jedynie scroll to on odpowiada za zmianę opcji w księdze).

_________________
Assassin's Creed

Status Widmo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug klawiatury?
PostNapisane: 02 gru 2012, 21:15 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 gru 2012, 21:11
Posty: 1
Mam dokładnie to samo. Poradziłeś sobie z tym jakoś?
Jakimś cudem przeszedłem samouczek, bo po kilkukrotnym zminimalizowaniu i zmaksymalizowaniu gry klawiatura nagle zaczęła działać. Niestety, drugi raz już nie udało mi się powtórzyć tego tricku, a do księgi pewnie przydałoby się od czasu do czasu zerknąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug klawiatury?
PostNapisane: 02 gru 2012, 21:40 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lut 2011, 22:23
Posty: 6151
Lokalizacja: Międzyrzecz.
Gra w: StarCraft II, World of Warcraft, Hearts of Iron III, Wargame.
Mi udało się przejść całą grę bez zaglądania do księgi(z wyjątkiem samouczka, oczywiście), więc to nie jest, aż tak potrzebne. Próbowałeś uruchamiać grę jako administrator? Albo z trybem zgodności? O ile masz Windows'a 7. Nienawidzę tej rady, ale tak to jest jak gra na premierę jest cholernie zabugowana, proponuję zaczekać na najbliższy patch, który ma naprawić - podobno - masę bugów, poprawić optymalizację etc. Do tego czasu graj bez korzystania z księgi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug klawiatury?
PostNapisane: 03 gru 2012, 18:39 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sty 2012, 00:35
Posty: 234
Gra w: BF,DA,ME,TES
Ja miałem tak samo , wyłączyłem grę , uruchomiłem jako administrator zajrzałem do owej księgi i robiłem zgodnie z poleceniami ale nic nie dawało , za którymś razem zadziałał "enter" i zrobiłem . Spróbuj tak jak ja , jak nie podziała pozostaje tylko i wyłącznie czekac na patch :P

_________________
Orgin: Shatad | Klasa: Szpieg


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Bug klawiatury?
PostNapisane: 25 gru 2012, 17:21 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2012, 18:14
Posty: 58
Gra w: ME 1 ,ME 2,ME 3 ,C 2,AC 2,AC R,AC B
Tak jak wyzej wystarczy wykonac polecenia i wszystko bedzie dzialac


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules