Teraz jest 26 wrz 2018, 05:36


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 13   [ Posty: 127 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 08:53 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Ponieważ znamy już wymagania sprzętowe Mass Effect 3, warto założyć ten klasyczny temat. Mam nadzieję, że znajdzie tu pomoc każdy kto nie jest pewien czy będzie w stanie uruchomić ME3 na swoim komputerze. :)

Dla przypomnienia:

Minimalne:

System operacyjny: Windows XP SP3 / Vista SP1 / Windows 7
Procesor: 1,8 GHz Intel Core 2 Duo (lub odpowiednik AMD)
Pamięć RAM: 1 GB dla XP / 2GB dla Windows Vista i Windows 7
Napęd optyczny: DVD - prędkość x1
Wolne miejsce na dysku twardym: 15 GB
Karta graficzna: NVidia 7900 256 MB lub lepsza; ATI X1800 256 MB lub lepsza
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c
DirectX - DirectX 9.0c (zawarty w instalacji gry)

Zalecane:

System operacyjny: Windows XP SP3 / Vista SP1 / Windows 7
Procesor: 2,4 GHz Intel Core 2 Duo (lub odpowiednik AMD)
Pamięć RAM: 2 GB dla XP / 4GB dla Windows Vista i Windows 7
Napęd optyczny: DVD - prędkość x1
Wolne miejsce na dysku twardym: 15 GB
Karta graficzna: NVidia GeForce 9800 GT 512 MB lub lepsza, AMD/ATI Radeon HD 4850 512 MB lub lepsza
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c
DirectX - DirectX 9.0c (zawarty w instalacji gry)


Polecam również stronę http://www.systemrequirementslab.com/cyri/intro.aspx.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 09:50 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2011, 19:44
Posty: 172
Lokalizacja: czarna dziura - wwa
Gra w: smite
Yay pójdzie mi na minimalnych wymaganiach :D

_________________
"A ty przypadkiem dla nich nie pracowałeś? Jak to było? „Skórzane fotele”?"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 11:52 
Casual
Casual
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 sty 2012, 19:27
Posty: 13
Lokalizacja: Earth
Gra w: Command and Conquer: Red Alert 2, Call of Duty: Modern Warfare 3, Alan Wake
Myślę że Nvidia GeForce GT 430 powinna uciągnąć to na wysokich, tak jak to było w przypadku ME2.

_________________
Obrazek

Name: Lee Bradley
Aliases: "Enkidu"
Born: ████████████
Actual Deployment: ███████
Joined in since: █████
Rank: E-7 MSG
Status: Operational.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 16:26 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2011, 12:53
Posty: 4202
Lokalizacja: Poznań
Gra w: DA,ME,LiS,TWD,OW,CS
Wejdzie ze spokojem
Cytuj:
Pamięć RAM: 2 GB dla XP / 4GB dla Windows Vista i Windows 7

Czasami lepiej jednak mieć XP niż Viste lub 7 :)

_________________
Steam:Damix22|CD-Action|Social BioWare|Last.fm|ESL|
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 17:18 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2011, 23:04
Posty: 3046
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Dreamfall Chapters
Mój grubas spełnia wszystkie zalecane prócz karty graficznej, tzn. nie wiem, więc proszę o pomoc :)

radeon hd 4800

_________________
Firvain (Szkło w oku)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 18:34 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Mój uciągnie spokojnie, wszystko mam powyżej zalecanych, a RAM mam równiutko 4 GB więc git :D

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 18:53 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Jezula napisał(a):
Mój grubas spełnia wszystkie zalecane prócz karty graficznej, tzn. nie wiem, więc proszę o pomoc :)

radeon hd 4800

Nie powinno być problemu - jeśli się nie mylę to 4800 nie wiele różni się od 4850. Tak czy siak jesteś zdecydowanie powyżej minimalnych.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 18:55 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 paź 2011, 23:04
Posty: 3046
Lokalizacja: Londyn
Gra w: Dreamfall Chapters
ooo, to fajnie. Dziękuję bardzo jcraft :)

_________________
Firvain (Szkło w oku)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 19:06 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 04 lis 2011, 14:36
Posty: 186
Ja niestety wszystko oprócz ramu mam powyżej (szczególnie kartę) zamówiłem kolekcjonerkę i na dodatkowe 2 gb ramu nie starczy w najblizszym czasie(niestety win 7 mam a nie zp a przeinstalowanie nie wchodzi w gre). No żesz kurde! Grać w mass Effecta na detalach <średnie to mi się nie podoba


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy Mass Effect 3 mi pójdzie?
PostNapisane: 19 sty 2012, 19:29 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
@Aen Svaernhe - skoro wszystko oprócz RAMu masz powyżej to nie powinno być problemu z działaniem gry na wysokich detalach. Najwyżej czekają cię dłuższe loadingi i okazjonalne doczytywania gry "w locie". W najgorszym przypadku gra po dłuższej sesji z nią może zacząć działać wolniej lub po prostu wyskoczyć do pulpitu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 13   [ Posty: 127 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules