Teraz jest 03 kwi 2020, 20:51


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: przycinanie dema
PostNapisane: 18 lut 2012, 01:33 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 lut 2012, 01:28
Posty: 15
mam problem
gram w demo i co jakieś 2-3 minuty obraz pauzuje na ok 15 sekund,
przy pierwszym przejściu kampani zdarzało się to częściej, teraz trochę mniej, jednak w multi po takim czymś od razu wywala mnie z sieci

macie jakieś pomysły czego to może być wina? może ktoś ma podobnie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 18 lut 2012, 01:45 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Przede wszystkim jakie masz parametry kompa, po drugie sterowniki do karty graficznej jakie, po trzecie najnowszy directx (co prawda sterownik do karty dźwiękowej ale, o dziwo, jego brak też może powodować problemy z płynnością gry). :)

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 18 lut 2012, 08:30 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 lut 2012, 01:28
Posty: 15
GTX460, Phenon 955, 4GB, SSD, stery 285.62, dx11 (od 2010 nie ma zmian w wersji) asus xonar dx
nie ma gry co by mi zwalniała, więc wątpię że me3 to robi, to co się dzieje do ewidentna pauza co 2-3 min, poza tym nie ma spadków fps poniżej 25

update: przeinstalowałem dx, stery grafy i muzy i dalej to samo, jedynie zmieniło się to że przy tych pausach nie wywala mnie z rozpoczętej sesji multi
obawiam się że to wina origin, jeśli okaże się że tak to odwołuje kolekcjonerke!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 18 lut 2012, 10:48 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Bardzo wątpię, żeby to była Origina bo wtedy wszyscy mielibyśmy takie problemy. ;) Zawsze jednak możesz w ustawieniach Origin wyłączyć jego obecność w grze.

Spróbuj wyłączyć antywirusa.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 18 lut 2012, 11:24 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 lut 2012, 01:28
Posty: 15
wyłączyłem obecność w grze oraz antywira aset smart security... i nic nie pomogło
może mam odinstalować origin i na nowo ściągnąć demo?

ps. jakby co to będę w niedziele wieczorem, napiszcie jeśli macie jaki pomysł...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 19 lut 2012, 15:54 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 lut 2012, 01:28
Posty: 15
i co macie jeszcze pomysł na mój problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 20 lut 2012, 23:50 
Casual
Casual

Dołączył(a): 18 lut 2012, 01:28
Posty: 15
wywaliłem demo i origin, zainstalowałem wszystko na nowo, nic nie zmieniałem w ustawieniach gry i nadal to samo
czy mam się przygotować za reinstalację windowsa?
tyle że jeśli wtedy znów to samo to na bank rezygnuję z kolekcjonerki, bo i tak będę musiał grać na innej wersji, gdyż tam origin nie będzie

może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

/ Nie pisz swoich postów pod rząd! - mod.

ok, sorry


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 22 lut 2012, 17:12 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2012, 11:21
Posty: 56
Gra w: Mass Effect: Andromeda
A może po wyłączaj zbędne programy , a i spróbuj zmienić rozdzielczość może pomoże .

_________________
Origin: Rav3nRaid3r


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 27 lut 2012, 19:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 22 lut 2012, 15:26
Posty: 4
Witam, mam dokładnie ten sam problem. Gra pauzuje i przez kilkanaście sekund nie mogę nic zrobić. Wywaliłem demo i origina, ściągnąłem jeszcze raz ale problem występuje nadal, najnowsze stery (w tym nowe stery nvidii specjalnie do mass effecta 3) nie pomogły. Próbowałem pisać zarówno do krajowego jak i zagranicznego wydziału ea, ale od 6 dni nie mam odpowiedzi mimo iż obiecują odpowiedź w 24 godziny. Próbowałem dzwonić ale nie mogę się połączyć. Ma ktoś jakiś pomysł bo premiera się zbliża i nie chciałbym po zakupie mieć tego samego problemu i nie móc się skontaktować z ea. Tak więc jeśli ktoś może coś doradzić to byłbym wdzięczny.

Mój komp
Intel core i3 530 2.93 GHz
4 GB ramu
NVIDIA GeForce GTS 250 1GB
64 Bitowa 7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: przycinanie dema
PostNapisane: 28 lut 2012, 00:25 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Ok, nie wiem czy to pomoże, ale może akurat - jest możliwość, że to Origin powoduje takie problemy, a aplikacja ta jest oparta o .NET Framework. Spróbujcie sobie pobrać instalator Frameworka 3.5 i Frameworka 4.0. Odinstalować poprzez panel sterowania aktualne wersje (wszystkie jakie macie), po czym zainstalować 3.5, a potem 4.0.

http://www.microsoft.com/downloads/pl-p ... 8d977d32a6 - link do 3.5

http://www.microsoft.com/downloads/pl-p ... 86f32c0992 - link do 4.0


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules