Teraz jest 04 kwi 2020, 18:33


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 37 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Import postaci
PostNapisane: 19 lut 2012, 20:38 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lut 2012, 20:11
Posty: 10
Jako, że to mój pierwszy post to wypadało by się przywitać, więc
Cześć!
Wracając do sprawy.
Mam pytanie kupując CD-A raz trafiło się do gazety ME, więc zostałem szczęśliwym nabywcą tej gry.
Zapomniałem o tym i gra leżała, teraz kiedy ukazało się demo ME3 przypomniało mi się o grze i ją przeszedłem. Nie mam ochoty kupić ME2 i na szybko wszytko zrobić by mieć "osiągnięcia" z jedynki m.in. wątek miłosny z Liarą.
W końcu pytanie.
Czy będę mógł zaimportować postać z ME do ME3 ? Czy jednak zostanę zmuszony do kupna ME2, żeby np: Liara pamiętała i wydarzeniach z pierwszej części?
Jeżeli temat napisałem w złym dziale to przepraszam.


Ostatnio edytowano 19 lut 2012, 20:40 przez kozak, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 19 lut 2012, 20:40 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 10 lut 2012, 17:27
Posty: 2511
Lokalizacja: od Shadow Brokera
Cytuj:
Czy będę mógł zaimportować postać z ME do ME3 ? Czy jednak zostanę zmuszony do kupna ME2, żeby np: Liara pamiętała i wydarzeniach z pierwszej części?


Nie. Przenieść można sejwa tylko z ME2. Jak nie chce ci się przechodzić, to mam taką stronkę: http://www.masseffect2saves.com/

Ściągnij sejwa, który ci pasuje i wsio. ;)

_________________
Obrazek Obrazek
Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 19 lut 2012, 20:59 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lut 2012, 20:11
Posty: 10
Narmeril napisał(a):
Cytuj:
Czy będę mógł zaimportować postać z ME do ME3 ? Czy jednak zostanę zmuszony do kupna ME2, żeby np: Liara pamiętała i wydarzeniach z pierwszej części?


Nie. Przenieść można sejwa tylko z ME2. Jak nie chce ci się przechodzić, to mam taką stronkę: http://www.masseffect2saves.com/

Ściągnij sejwa, który ci pasuje i wsio. ;)


Dzięki!
Mam jeszcze jedno pytanie.
Niestety nie znalazłem postaci która by była w 100% taka jaką bym chciał, tylko klasa mi nie odpowiada mianowicie żołnierz.
Czy jest jakiś sposób, aby zmienić klasę z żołnierza na szpiega?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 19 lut 2012, 21:02 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lut 2012, 23:39
Posty: 390
Przy wczytaniu save do ME2 była możliwość zmiany klasy. Myślę, że w trójce będzie podobnie.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 19 lut 2012, 21:13 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 lut 2012, 20:11
Posty: 10
O! To wygląda na to, że wszystko obejdzie się bez "marnowania" czasu na szybkie przejście gry.
Czy ten pobrany plik mam wstawić w konkretne miejsce, czy gdzieś go zachomikować i poczekać na 8 marca?

@EDIT

Czy to jest wszystko ok, jeżeli save, który pobrałem ma tylko 28,7 KB ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 20 lut 2012, 00:57 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Jeśli chodzi o tą zmianę klasy to będzie to możliwe, ale nie zaczniesz na lvl, na którym zakończone było ME 2 lecz na 1.

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 20 lut 2012, 01:03 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Kepason napisał(a):
Jeśli chodzi o tą zmianę klasy to będzie to możliwe, ale nie zaczniesz na lvl, na którym zakończone było ME 2 lecz na 1.

Ostatnio to zmieniono, teraz nie będzie żadnych kar za zmianę klasy po imporcie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ME, a ME3
PostNapisane: 20 lut 2012, 09:24 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
jcraft napisał(a):
Kepason napisał(a):
Jeśli chodzi o tą zmianę klasy to będzie to możliwe, ale nie zaczniesz na lvl, na którym zakończone było ME 2 lecz na 1.

Ostatnio to zmieniono, teraz nie będzie żadnych kar za zmianę klasy po imporcie.



Uuuu, no to miodzio :D

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 20 lut 2012, 15:19 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 15 gru 2011, 15:27
Posty: 21764
A ja żałuje. Powinna być kara za zmianę klasy Shepard/a to by się gracze w końcu czegoś nauczyli.

_________________
KP - PTP

KP - SWO

KP - TTP

KP - PŻ

KP - UŚ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 20 lut 2012, 15:41 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
Nie wiem niby jaki by miała sens taka kara. Znaczyłoby to, że nie mogę sobie porządnie zacząć ME3 od nowa inną klasą bez przechodzenia całej dwójki. Tak to z jednym importem mogę grę testować do woli.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 4   [ Posty: 37 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules