Teraz jest 04 kwi 2020, 09:43


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 37 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 20 lut 2012, 15:48 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 15 gru 2011, 15:27
Posty: 21764
Sens kary byłby taki, że gracze by nie zmieniali klasy Shepard/a, ale nie mam na myśli, że cały czas tylko przy pierwszym przejściu, albo gracz z takim Shepard/em, który zmienił klasę mógł zaczynać z 20 lub 25 poziomu zamiast 30.

_________________
KP - PTP

KP - SWO

KP - TTP

KP - PŻ

KP - UŚ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 22 lut 2012, 21:49 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2012, 20:18
Posty: 769
Lokalizacja: SSV Normandy
Gra w: seria Mass Effect,Wiedźmin 2,Sacred,seria Assassins Creed,DMC4,Dragon Age i wiele innych
Ja zawsze pozostaję wierny swojej klasie przez wszystkie części na danym save.

_________________
Origin:Neronix
XFIRE:Neronix


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 28 lut 2012, 15:58 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 11:01
Posty: 599
Lokalizacja: Elizjum
Gra w: Seria Mass Effect, Seria Wiedźmin.
Neronix napisał(a):
Ja zawsze pozostaję wierny swojej klasie przez wszystkie części na danym save.

Ja też. bo jestem ciekaw moich wyborów.

_________________
Nassana Dantius: Shepard ale ty nie żyjesz!
Shepard: Już mi lepiej.


Origin: michaledek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 02 mar 2012, 14:38 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 mar 2012, 14:28
Posty: 3
Witam wszystkich na forum - post nr 1.
Nie znalazłem lepszego tematu, a nie chcę na wejściu dublować postów itd, więc piszę tutaj.

Otóż podobnie jak kolega, ME1 miałem dzięki CD-A. Gra na tyle dobra, że kupiłem ME2 z Klasyki EA czy jakoś tak. Do sieci Cerberusa na razie nie wchodziłem, więc nie wiem czy mam jakieś DLC czy nie. A o co chodzi. Nieco poczytałem, i po DLC można zabrać Liarę na pokład Normandii? Jak tak, to wielka szkoda, że mnie to ominie.. W ME2 jedną z postaci pozostałem jej wierny i czekam na rozwiązanie tego w ME3, ale też nie wiem, jaka jest "oficjalna historia ME". Liara była na Normandii czy nie? Czy coś mnie ominie, jeśli nie mam tych DLC? Dodatkowych postaci mi nie żal, tylko tego DLC z Handlarzem, tym bardziej że tam ważne rzeczy z Liarą się dzieją z tego co czytałem...

No i żeby nie było, że pisze i nie wiadomo o czym. Czy wiecie/podejrzewacie, jak to będzie w ME3? czy nadrabiać na szybko jakoś te DLC? trochę mi kasy na to by było szkoda, ale jak to jest "must have" no to może bym się i zdecydował.
Dzięki z góry za odp.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 02 mar 2012, 15:01 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Jeśli chodzi o Shadow Broker to sprawa ma się tak, że dzięki jego przejściu możesz niejako odświeżyć związek z Liarą, jeśli takowy rozpocząłeś w pierwszej części. Druga spraw to ot, że jeśli go nie przejdziesz to motyw będzie taki, że... nie powiem dalej bo byłby mały spoiler do trójki. Jak chcesz wiedzieć to napiszę ci na pw. ;P

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 02 mar 2012, 15:52 
Casual
Casual

Dołączył(a): 02 mar 2012, 14:28
Posty: 3
Sam sobie zaspojlerowałem już wszystko chyba o tym DLC, ale nic o ME3, więc chyba nie chcę :) Zastanawiam się tylko, czy ME3 i tak i tak będzie działało, jakby ShadowBroker się wydarzył, czy nie... bo to sporo zmienia u Liary:) no ale jak mi odpowiesz, to już będzie spoiler do ME3... fcuk, kiedy ta premiera! :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 10 mar 2012, 14:08 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 lut 2012, 13:06
Posty: 7
Siema mam pytanie. Przy imporcie zapisu wyskakiwało w pewnym momencie okienko o informacjach jakie nasz zapis "posiada" decyzje - zabicie warexa, rakni itd.
Jednak przy inf. o romansie miałem napisane - brak (zarówno w ME1 i w ME2. Mimo iż w mass effect 2 kontynuowałem romans z Liarą w DLC (po uprzednim wgraniu zmodyfikowanych zapisów).

Zatem pytanie brzmi - dlaczego miałem napisane "brak romansów" przy imporcie zapisu, w którym romans był kontynuowany?
Dopiero zacząłem grę i nie chcę jej dalej kontynuować dopóki nie rozwieje wątpliwości związanych z tymi romansami. Wszak ciągle chcę utrzymywać "bliskie" stosunki z Liarą, a boję się, że coś z moimi zaimportowanymi sejfami jest nie tak...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Import postaci - Problem
PostNapisane: 10 mar 2012, 18:45 
Casual
Casual

Dołączył(a): 19 maja 2011, 16:52
Posty: 24
Witam mam następujący problem gdy chce zacząć nową grę daje "importuj postać z ME2" wybieram tam postać pisze imię jaka klasa itd. wybieram ją, pojawia mi się drugie okno i tam mam dać importuj postać albo jakoś tak no i się nie da klikam i klikam ale nic się nie dzieje. Jak ktoś ma jakieś pomysły co jest nie tak to jestem otwarty na wszystko :P.

PS: dodam jeszcze że mój zapis gry nie przetrwał próby czasu i pobrałem taki sam ze strony http://www.masseffect2saves.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 11 mar 2012, 09:55 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2011, 12:53
Posty: 4202
Lokalizacja: Poznań
Gra w: DA,ME,LiS,TWD,OW,CS
Ehh napisał(a):
Siema mam pytanie. Przy imporcie zapisu wyskakiwało w pewnym momencie okienko o informacjach jakie nasz zapis "posiada" decyzje - zabicie warexa, rakni itd.
Jednak przy inf. o romansie miałem napisane - brak (zarówno w ME1 i w ME2. Mimo iż w mass effect 2 kontynuowałem romans z Liarą w DLC (po uprzednim wgraniu zmodyfikowanych zapisów).

Zatem pytanie brzmi - dlaczego miałem napisane "brak romansów" przy imporcie zapisu, w którym romans był kontynuowany?
Dopiero zacząłem grę i nie chcę jej dalej kontynuować dopóki nie rozwieje wątpliwości związanych z tymi romansami. Wszak ciągle chcę utrzymywać "bliskie" stosunki z Liarą, a boję się, że coś z moimi zaimportowanymi sejfami jest nie tak...

Przeczytaj uważnie, może masz brak romansów w ME 2.

_________________
Steam:Damix22|CD-Action|Social BioWare|Last.fm|ESL|
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Import postaci z ME1 do ME3
PostNapisane: 11 mar 2012, 15:37 
Casual
Casual

Dołączył(a): 27 lut 2012, 13:06
Posty: 7
Ściągnąłem gotowy save z romansem z Liarą i przerobiłem go trochę w edytorze co do członków, którzy zginęli i innych decyzji podjętych w ME 1 i 2.
Opis zapisu jak i innych, które testowałem, wyraźni mówił, że romans z Liarą był prowadzony w ME 1 i 2(Krajówka handlarza). Przy wczytywaniu tych save'ów jednak miałem napisane, że romans przed ME2 był prowadzony z Liarą, a w ME2 nie było.
Czy tak powinno być? ME3 nie widzi jakby tego, co działo się w DLC Handlarz Ceni?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 37 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules