Teraz jest 04 kwi 2020, 08:22


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gra zawiesza się przy ustawianiu pasku mocy
PostNapisane: 04 mar 2012, 10:51 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 mar 2012, 10:40
Posty: 2
Gra w: Mass Effect 3 (demo), Heroes 6, Cities Xl 2012
Witam wszystkich.

Chciałbym poruszyć temat, który jak widzę po forum jeszcze nikt nie rozpoczął.

Mam taki mały problem z grą.

Pewnie wiecie, że w Mass Effect w lewym górnym rogu ekranu podczas gry mamy pasek z odnośnikami do mocy 1,2,3... itd. Problem pojawia się (czasami), gdy chce poprzestawiać kolejność mocy pod swoje predyspozycję. Trzymam Shift i przesuwam sobie np. odkształcenie z 3 na 1 i wtedy gra się zawiesza i za chwile wychodzi do Windowsa!

Co najdziwniejsze, że ten problem był u mnie już od Mass Effect 2 po wszelkich Patchach! Czy Wy też spotkaliście się z czymś takim? Czy to wina gry czy mojego systemu?

Dodam jeszcze, że problem był na XP i na 7.


Windows 7 64bit
AMD Phenom 2 x4 965 3.4 ghz
2x2gb ddr3
Ati Radeon 4870 1gb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra zawiesza się przy ustawianiu pasku mocy
PostNapisane: 04 mar 2012, 11:11 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
U mnie ten problem sporadycznie pojawiał się w ME2 i w demie ME3. Raz gra się zawiesza raz nie i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. ;) Także, u mnie umieszczanie skrótów mocy na pasku jest trochę jak rosyjska ruletka.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra zawiesza się przy ustawianiu pasku mocy
PostNapisane: 04 mar 2012, 12:07 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Mam podobnie. Zauważyłem, że to w wypadku ME 2 dzieje się w konkretnych miejscach. Np. zawsze wywalało mnie do Windowsa kiedy przestawiałem w czasie walki na Korlusie, a nigdy nie działo się to kiedy byłem na statku Zbieraczy...

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra zawiesza się przy ustawianiu pasku mocy
PostNapisane: 04 mar 2012, 19:32 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 mar 2012, 10:40
Posty: 2
Gra w: Mass Effect 3 (demo), Heroes 6, Cities Xl 2012
A to ciekawe.

Czyli błąd nie dotyczy tylko mnie:) Aż dziwne, że twórcy nie poprawili tego do tej pory.

Ma może ktoś wgląd na forum bioware o takim problemie? może dyskusja o tym już jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra zawiesza się przy ustawianiu pasku mocy
PostNapisane: 05 mar 2012, 00:30 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 maja 2011, 08:46
Posty: 2576
Lokalizacja: Ziemia
Gra w: greu :P
To niestety normalny błąd w ME2. Co dziwne, pojawia się też w demie ME3... mam nadzieję, że w pełnej wersji już go nie zobaczymy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Gra zawiesza się przy ustawianiu pasku mocy
PostNapisane: 05 mar 2012, 11:21 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 12:54
Posty: 405
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Gra w: Arcanum
Ciekawe od czego to zależy, nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules