Teraz jest 04 kwi 2020, 17:50


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 23 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 06 mar 2012, 21:56 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 sie 2010, 11:22
Posty: 1
Pliki przekopiowały się z płytek, jest komunikat "Ukończono 99%", klikam w Originie na "Zainstaluj", niby jest instalowanie, pasek się przesuwa, ale gra się nie instaluje, tylko znów pojawia się pomarańczowy przycisk "Zainstaluj".

Co robić? Mój system operacyjny to Vista.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 08 mar 2012, 15:22 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 gru 2011, 11:22
Posty: 3
Na forum EA radzili, żeby sprawdzić czy origin ma wersję 8.5 i wyłączyć antywirusy. Ktoś pisze, że mu pomogło, ja próbowałam tego samego i niestety brak efektu.

Ma ktoś inny sposób?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 08 mar 2012, 20:34 
Casual
Casual

Dołączył(a): 08 mar 2012, 20:10
Posty: 1
instaluje grę z płyty i przy 25% instalacja staje, wyskakuje okienko by wyczyścić płytę i spróbować ponownie lub pobrać grę. Mam takie pytanie czy po wpisaniu klucza mogę zwrócić płytki do sklepu i dostać nowe? Chciałbym na półkę postawić pudełko z działającymi płytkami a nie za każdym razem pobierać grę z internetu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 08 mar 2012, 21:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 08 mar 2012, 13:12
Posty: 2
mam to samo tylko u mnie jest to 64%, byłem w sklepie i ponieważ 64% jest już na drugiej płycie to wymienili mi 2 płytkę, ale dalej mam to samo, 64% i jest komunikat o czyszczeniu płytki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Mass Effect 3 problem z instalacją
PostNapisane: 09 mar 2012, 23:36 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 26 lut 2012, 22:58
Posty: 43
Witam. Mój kolega odebrał ME3 w pudełku i nie może jej zainstalować. Problem polega na tym, że instalacja przebiega pomyślnie do 99% zatrzymuje się i wygląda na to, że gra jest zainstalowana. Chcąc włączyć grę nie ma przycisku zagraj tylko zainstaluj. Za każdym razem jest tak samo. Może macie na ten temat doświadczenie ? Jeśli jednak nie zetknęliście się z tym problemem proszę o wasze teorie i sugestie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 10 mar 2012, 08:57 
Casual
Casual

Dołączył(a): 03 lip 2011, 10:42
Posty: 7
Lokalizacja: Biała Podlaska
Gra w: ME2, AC Revelations, Skyrim
Również mam ten problem, instalacja do 99% i potem nic. Dołączam też swoją prośbę o pomoc w tej sprawie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 10 mar 2012, 10:04 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 lut 2012, 22:58
Posty: 327
Lokalizacja: Skierniewice
Gra w: Gry
Ja miałem do 99% procent,okazało się że brakuje jakiegoś pliku (chyba,nie jestem pewien czy to nie był plik origin,ale już trudno,zareklamowałem...) i zatrzymało się przy 99%.
W innym temacie przytoczyłem nazwę komunikatu...

_________________
Pineapple!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 10 mar 2012, 10:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 03 lip 2011, 10:42
Posty: 7
Lokalizacja: Biała Podlaska
Gra w: ME2, AC Revelations, Skyrim
U mnie jest inaczej. Nie wyskakuje nic poza komunikatem o zakończeniu instalacji. Jest napisane, że zakończono kopiowanie plików, ale dalej jest 99%. I nijak nie da się uruchomić gry.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 10 mar 2012, 15:29 
Casual
Casual

Dołączył(a): 10 mar 2012, 15:23
Posty: 1
Miałem to samo, próbowałem różnych rzeczy, między innymi instalacji origina i gry od początku (parę razy), bezskutecznie. W końcu znalazłem rozwiązanie, trzeba pobawić się edytorem rejestrów, w tym wątku jest wszystko opisane:

http://social.bioware.com/http%255Burl/ ... /9303496/1

Przestudiujcie to, powinno zadziałać. Mi zadziałało :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z Instalacją ME3
PostNapisane: 10 mar 2012, 15:45 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 26 lut 2012, 22:58
Posty: 43
open regedit from start/search bar
Under the key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow 6432Node\EA Games\Battlefield 3

I had already GDFBinary with the value being: C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\GDFBinary_en_US.dll


Now I did add another value called:

Install Dir

And in this one I entered the following text: C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3
Again this is my install path, yours might be different.

so in there i have
ab (Default) REG_SZ (value not set)
ab GDFBinary REG_SZ C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\GDFBinary_en_US.dll

ab Install Dir REG_SZ C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3

After restarting origin, suddenly origin saw the game as being installed

Ofcourse correct the things so it says Mass Effect 3 Demo instead of Battlefield 3
It is actually very easy once you figure it out. Just follow the steps and then it should work for you.

Wiem, że tutaj znajduje się odpowiedź ale nie za bardzo ją rozumiem. Skumałem tylko to, że trzeba coś zrobić w regedit. Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć co trzeba zrobić ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 23 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules