Teraz jest 04 kwi 2020, 18:26


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 31 maja 2012, 23:46 
Casual
Casual

Dołączył(a): 31 maja 2012, 23:43
Posty: 3
Witam !

Mam pewnien problem. Skorzystałem ze znanego w internecie tricku i odblokowałem sobie Javika mimo braku zakupionego DLC "From Ashes". Po misji na planecie Thessia, Liara rzekomo udaje się na rozmowę z Proheanem. Tu pojawia się mój problem. W pomieszczeniu, gdzie powinna obyć się ich kłótnia nie ma nikogo. Liara nie jest również w swoim gabinecie. Jest jakiś sposób by to naprawić ? Poprzez ten program Coalesced ? Czy reinstall naprawi sprawę (nie strace gotowości bojowych, "przyjmą się" save'y) ?
Prosiłbym o pomoc, gdyż aktualnie w grze romansuje z Lirą i zależy mi, by nie stracić tej konwersacji z nią.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 31 maja 2012, 23:49 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 16:02
Posty: 2331
Gra w: Wiedźmin 1 i 2 , Battlefield 3, seria Mass Effect, Crysis, Starcraft 2 i wiele innych :D
Widzisz, odblokowałeś postać, ale nie pobrałeś przerywników filmowych, dialogów itd. Masz tylko postać. Powinieneś przed wykorzystaniem tego tricku sprawdzić co on rzeczywiście daje.

_________________
Przed dołączeniem do gry zasięgnij porady psychiatry !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 31 maja 2012, 23:54 
Casual
Casual

Dołączył(a): 31 maja 2012, 23:43
Posty: 3
Ogichi636 napisał(a):
Widzisz, odblokowałeś postać, ale nie pobrałeś przerywników filmowych, dialogów itd. Masz tylko postać. Powinieneś przed wykorzystaniem tego tricku sprawdzić co on rzeczywiście daje.


Wiem. Teraz strasznie żałuję. Z ciekawości to zrobiłem, żeby tylko zobaczyć czy to działa. Wcale Javika nie używam w misjach. Reinstall pomoże ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 31 maja 2012, 23:58 
Nałogowiec
Nałogowiec

Dołączył(a): 22 mar 2012, 03:11
Posty: 3074
Skoro zmodyfikowałeś jeden plik, to wystarczy go przywrócić do stanu poprzedniego i wykorzystać albo wcześniejszy zapis stanu gry, albo stworzyć nowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 01 cze 2012, 00:01 
Casual
Casual

Dołączył(a): 31 maja 2012, 23:43
Posty: 3
Ifrexalis napisał(a):
Skoro zmodyfikowałeś jeden plik, to wystarczy go przywrócić do stanu poprzedniego i wykorzystać albo wcześniejszy zapis stanu gry, albo stworzyć nowy.


Odwrócić próbowałem, ale nie pomaga. Myślisz, że po przejściu 2. raz Thessii będzie już OK ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 01 cze 2012, 00:02 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 kwi 2012, 16:02
Posty: 2331
Gra w: Wiedźmin 1 i 2 , Battlefield 3, seria Mass Effect, Crysis, Starcraft 2 i wiele innych :D
Nie wiem. Niby masz go w savech już. Więc nawet jeśli reinstalacja sprawi, że on zniknie ( chodź wpierw zaczął bym od przywrócenia tego co sam zmieniłeś), to nie jestem pewien czy nie będziesz musiał też od nowa zacząć gry. Po za tym musisz nie tylko odinstalować grę ( o ile przywrócenie poprzednich ustawień nie pomoże) , ale też sprawdzić czy jakieś pliki nie zostały. No i przede wszystkim czy nie ma wpisów w rejestrze, bo z tego co wiem, to właśnie w rejestrze odblokowujesz Javika.

Skoro go nie używasz, to po co go odblokowywałeś ?

Ja tam go kupiłem i się ciesze. Fajne dialogi z nim są, całkowicie moją opinie o Proteanach zmienił poprzez to czego się od niego dowiedziałem, no i ma też fajne moce.

_________________
Przed dołączeniem do gry zasięgnij porady psychiatry !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Javik i Liara po misji na Thessii. Problem.
PostNapisane: 01 cze 2012, 00:06 
Status Widmo
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 maja 2011, 16:11
Posty: 3567
Lokalizacja: cz-wa
Gra w: Skyrim, Mass Effect, AC, DA, Wiedźmin, Fallout
Synoptic napisał(a):
Witam !

Mam pewnien problem. Skorzystałem ze znanego w internecie tricku i odblokowałem sobie Javika mimo braku zakupionego DLC "From Ashes".


W obrębie forum posty nt. rzeczy nielegalnych (np. piractwo komputerowe) są zakazane.
Polecam zakupić DLC.

_________________
Zimowy Zlot GameWalk
Status Widmo
Warownia Starego Morza


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 7 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules