|
Autor |
Wiadomość |
Dirklan
|
Tytuł: Risen - tytuł gry Napisane: 27 kwi 2010, 15:41 |
|
Mistrz pada |
 |
 |
Gra w: Nic
|
Chciałbym abyście się wypowiedzieli na temat nazwy tej gry.(jak myślicie dlaczego właśnie taka nazwa czy wam się podoba itp.)
Moim zdaniem ta nazwa to szczał w dziesiątkę, ponieważ jest krótka i łatwa do zapamiętana, kojarzy się mi z przygodami, nowym światem, walką. Po prost przypadła mi do gustu tak samo jak gra.
A co Wy o tym myślicie ???
|
 |
|
Nederland
|
Tytuł: Re: Risen Napisane: 27 kwi 2010, 19:42 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
|
Risen - forma przeszła od czasownika rise (wschodzić). Wschodzi nowa przygoda, nowa legenda. Kolejny bezimienny bohater. Jego historia właśnie się rozpoczęła.
Góra |
|
 |
DoneR
|
Tytuł: Re: Risen Napisane: 27 kwi 2010, 20:05 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Gra w: Pasjans.
|
Nie bez powodu użyto past participle, zamiast 'zwykłego' tense. Zawsze uznawałem tytuł jako nawiązanie do "rising from death". Myślę, że samo to słówko znaczyć miało tyle co "zmartwychwstały" i jest nawiązaniem do wydarzeń dziejących się na wyspie, konkretnie mówiąc do Tytana Ognia.
_________________ La Cosa Nostra. Giovane d’onore.
|
|
Góra |
|
 |
Macrentofeth
|
Tytuł: Re: Risen Napisane: 27 kwi 2010, 20:39 |
|
Pierwsza zarwana nocka |
 |
 |
Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32 Posty: 549 Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
|
Imho nazwa Risen oznacza rehabilitację PB, zespół po ostatniej, kiepskiej produkcji "powstał z martwych". Ale wersje S.T.A.L.K.E.R'a, Nederlanda i DoneRa też są ciekawe.
|
 |