Witam. Mam zamiar zakupić Risen 2: Dark Waters, tylko obawiam się, że z racji tego, iż nie grałem w "jedynkę" mogę się czuć trochę "Zagubiony" w świecie "dwójki", a mój czas jak na razie nie pozwala mi bym to nadrobił, więc czy znajdzie się jakiś użytkownik, który streści mi fabułę Risen'a 1 ? Z góry dzięki
Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32 Posty: 549 Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
filmy są na speedrunie, więc myślę, że powinieneś zaczaić. ewentualnie, mega pseudostreszczenie:
Spoiler:
Trafiasz na Farangę jako rozbitek, jesteś powoli wplątywany w poszukiwanie źródła zła, trzęsień ziemi, jaszczurów Saurian. Z posuwającą się do przodu fabułą okazuje się, że wszystkiemu winny jest tytan ognia przebywający w wulkanie i go wypędzasz.
Dwójka jest w tym przypadku dość oddzielona fabularnie od jedynki . Jedynymi bohaterami wspólnymi są:
- Paty - Harlok (DLC) - Carlos
Spoiler:
Więc tak,
Paty jest córką kapitana piratów Stalowobrodego, w jedynce Bezi pomógł jej odszukać wskazówki z mapą do skarbu ojca (Stalowobrodego), przy okazji uratował jej życie po porwaniu przez innych szukających skarbu. Kontynuacja wątku szukania skarbu, w DLC dwójki.
Harlok - Kucharz w twierdzy wulkanicznej, który wcześniej kucharzył na statku Stalowobrodego. W R1 mało fabularna postać, wystarczy Ci tyle że Bezi próbował wplątać go w morderstwo jednego z rekrutów, choć i tak później okazało się że popełnił je ktoś inny i to zostało udowodnione.
Carlos - w R1 komendant żołnierzy inkwizycji, stacjonujący w głównym mieście. Pilnował porządku itp. Niewiele miał wspólnego z fabułą. Po prostu taki stóż prawa.
Ogólnie: Tytani zostali uwolnieni, zniszczyli kontynent. Jednak jeden z nich pozostał uwięziony w wulkanicznej twierdzy na wyspie: Faranga. To on chronił wyspę przed niszczycielskim działaniem innych tytanów (inni bali się zaatakować wyspy, bo był tam ich ziomek). Bezi niewiadomo-jak dostał się tam następnie skompletował zbrojkę anty-tytanową i wewnątrz wulkanu uwięził na stałe tytana ognia. Przed tym drodze stanął mu inkwizytor Mendoza, którego oczywiście Bezi zatłukł. Mendoza, jak możesz sobie pooglądać z jego portretów posiadał taki dziwny okular na oko. Bezi go założył, jednak w dwójce można się dowiedzieć, że siłą mu go zdjęto, przez co ma sprawne tylko jedno oko. W sumie gra się kończy po uwięzieniu tytana ognia. Nie wiadomo jak bohater dołączył do inkwizycji i jak znalazł się na Calderze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości