Autor |
Wiadomość |
kamil9848
|
Tytuł: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 20 maja 2012, 09:00 |
|
Casual |
 |
|
Mam takie pytanie ponieważ chciałem się pobawić w kowala i przy okazji zarobić . A i czy rudy kruszców są nieskończone ? Wiem zadaję debilne pytania 
|
|
Góra |
|
 |
|
Marshin
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 20 maja 2012, 11:13 |
|
Niedzielny gracz |
 |
 |
Gra w: Risen
|
Raczej tak, pomiędzy rozdziałem na pewno. Zależy to raczej od miejsca np: idziesz do klasztoru i wracasz do miasta.
|
|
Góra |
|
 |
kamil9848
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 20 maja 2012, 12:17 |
|
Casual |
 |
|
Potwory się chyba respią więc ruda też powinna.
|
|
Góra |
|
 |
includeown
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 20 maja 2012, 17:18 |
|
Casual |
 |
|
U sprzedających NPC po każdym akcie dochodzą nowe towary lub/i stare "respią" się. Wyjątkami są NPC sprzedający potiony u których poty pojawiają co jakiś czas.
Z każdej rudy można wydobywać tylko raz podczas calej gry - jestem tego pewien w 99,9%.
Edit/ Nie napisałem jeszcze, że zwykli sprzedawcy (tacy jak sprzedawca ryb w Harbor Town czy Farmer w Gutters) codziennie powinni dostawać nowy towar. Idz do łóżeczka i wybierz opcje śpij do następnego ranka i na następny dzień powinien być nowy towar. Nie dotyczy to np: Kowali, którzy nowe itemy dostają po każdym akcie.
|
|
Góra |
|
 |
Lord Hagen
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 21 maja 2012, 15:35 |
|
Casual |
 |
|
po każdym pójściu spać towar respi się na nowo, a także przy szybkim przechodzeniu po mapie.
|
|
Góra |
|
 |
kamil9848
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 21 maja 2012, 17:30 |
|
Casual |
 |
|
A metal od kogo można kupić ? Patrzyłem ale na bagnach kowal nie ma co raczej jest dziwne A gdzie jest obsydian ? W poradniku były rodzaje broni i są tam 3-4 bronie z takiego materiału. Jak zauważyliście jestem nowy gram dopiero od tygodnia.
|
|
Góra |
|
 |
includeown
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 25 maja 2012, 11:32 |
|
Casual |
 |
|
Rudy to się wydobywa - złoto, żelazo i obsidian - które później u kowala wymieniasz na sword blank'i, żeby zrobić miecz. Magiczne pierścienie i amulety tworzy się ze złota, pereł, kamieni szlachetnych lub kryształow antymagicznych. Można po drodze natrafić na wydobyte rudy w skrzyniach ale z tego wystarczy co najwyżej na jeden miecz/ pierścień.
1 level smithing (kowalstwo) pozwala tworzyć miecze. 2 level smithing pozwala kuć bastard sword'y i pierścienie. 3 level smithing umożliwia wykucie dwuręcznego miecza i magicznych amuletów.
Żeby wydobywać rudy musisz zainwestować 5 LP w umiejętność Ore Prospecting (Poszukiwanie Rudy chyba w polskiej wersjii). Nauczy cię tego bodajże Olf (Harbor Town - posiadłość Don Estaban'a) i tylko on.
|
|
Góra |
|
 |
kamil9848
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 25 maja 2012, 17:11 |
|
Casual |
 |
|
Mam już kowalstwo 3 poziom i poszukiwanie rudy aktualnie chodzę z wykutym prze zemnie mieczem 2 ręcznym  Dzięki za pomoc ! Gdy będzie następny rozdział kupcy będą sprzedawali lepszy towar ? (mikstury jedzenie przepisy zwoje )
|
|
Góra |
|
 |
includeown
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 28 maja 2012, 19:30 |
|
Casual |
 |
|
Tak. Z każdym aktem dochodzą nowe towary takie jak bronie, mikstury i tarcze. Warto zauważyć, że hełm można jedynie kupić (prócz tego najsłabszego ze skóry, który da się znaleźć w skrzynce przed ruinami wieży z Nieumarłym Lordem). W 2 akcie w Harbour Town u pracodawcy kowala kupisz hełm i w 3 akcie w Monestry u kowala ten już najlepszy.
Co do "jedzienia" to nic nowego się nie pojawi, jedynie dojdzie nowa porcja towarów.
|
|
Góra |
|
 |
kamil9848
|
Tytuł: Re: Czy towary u kupców się respią ? Napisane: 29 maja 2012, 14:16 |
|
Casual |
 |
|
Mam już 100 pk siły  Czyli w co teraz ladować ?
|
|
Góra |
|
 |