|
Autor |
Wiadomość |
Dersei
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:23 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ME (wszystkie), Gothic, DA:O, DA:P, DA2
|
@ste100 W gruncie rzeczy nie mamy informacji na to jakimi "zmysłami" dysponują Żniwiarze. Być może oni albo np. tylko Zwiastun nie dysponują wzrokiem?
_________________ Jeżeli ludzie próbują cię zabić, to znaczy, że robisz coś, jak należy.
(Terry Pratchett)
|
|
Góra |
|
 |
|
ste100
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:24 |
|
Adept analogów |
 |
|
Harby oślepł. Rozumiem. Takie argumentacje też już przerabiałem. Postarzał się, niedołężny się zrobił.
Jak ktoś chce to przyjmie każde, nawet najbardziej irracjonalne wyjaśnienie - na to nic poradzić nie mogę.
Przerabiałem wikię dotyczącą Harbingera. Nigdzie nie ma negacji jego czterech "światełek" jako receptorów; sformułowanie użyte najczęściej to "eyes".
Tak więc nadal twierdzę, że miał kontakt wzrokowy, i o ile nie oślepł, widział Normandię.
Ostatnio edytowano 23 sty 2013, 17:26 przez ste100, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
Narmeril
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:25 |
|
Nałogowiec |
 |
Dołączył(a): 10 lut 2012, 17:27 Posty: 2511 Lokalizacja: od Shadow Brokera
|
Cytuj: Jak ktoś chce to przyjmie każde, nawet najbardziej irracjonalne wyjaśnienie - na to nic poradzić nie mogę. A TI to już irracjonalna nie jest? Fajnie, że stosujesz wybiórczą moralność...

|
|
Góra |
|
 |
ste100
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:28 |
|
Adept analogów |
 |
|
TI jest jedynym uzasadnieniem TEJ OKREŚLONEJ SCENY. Ja nie mówię teraz o tym co było potem, o Andersonie, TIM'ie czy świetlanym chłopcu. Tam można dyskutować, interpretować. Tu ciężko o interpretację. Widzisz swojego najgorszego wroga, który może Cię zniszczyć, masz załadowany pistolet - strzelasz. Nie puszczasz go wolno i nic pozwalasz mu odlecieć. To jest logiczne, chyba, że masz inny plan...
|
|
Góra |
|
 |
Narmeril
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:29 |
|
Nałogowiec |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Dersei
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:30 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
Gra w: ME (wszystkie), Gothic, DA:O, DA:P, DA2
|
Wiki ciężko nazwać mianem wiarygodnego źródła. Nawet leksykon nie jest wiarygodny.
_________________ Jeżeli ludzie próbują cię zabić, to znaczy, że robisz coś, jak należy.
(Terry Pratchett)
|
|
Góra |
|
 |
ste100
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:30 |
|
Adept analogów |
 |
|
Jakie mi podałeś wyjaśnienie ? Że Harby go nie widział ? To ma być wyjaśnienie ? 3 letnie dziecko może by to zaakceptowało, dorosły człowiek raczej nie.
|
|
Góra |
|
 |
hermiona15
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:31 |
|
Nałogowiec |
 |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Narmeril
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:32 |
|
Nałogowiec |
 |
|
Cytuj: 3 letnie dziecko może by to zaakceptowało, dorosły człowiek raczej nie.
Jak jesteś uparty na tę TI to proszę bardzo, nie będę cię zatrzymywał.

|
|
Góra |
|
 |
ste100
|
Tytuł: Re: DLC - co chcielibyście, żeby zawierało? Napisane: 23 sty 2013, 17:33 |
|
Adept analogów |
 |
|
Cokolwiek Harbinger tam nie ma, jest w EC taki jeden fajny moment. Jak Normandia zabiera Twoje LI, zamyka właz i przygotowuje się do odlotu. Wtedy jest zbliżenie na Harbingera i pokazane jak na jego oczach Normadnia odlatuje.
Jeżeli twierdzicie że w tym momencie Harbinger nadal jest nie widział albo nie rozpoznał, to my chyba nie mamy tu za bardzo o czym dyskutować.
Ps. Ja nie jestem uparty na TI. Nigdy nie byłem. Tyle że po tej scenie w wersji EC nie widzę innego wyjaśnienia - CHYBA że przyjmiemy że ludzie którzy robili EC nie mieli pojęcia o co w tej scenie chodzi i kim jest ten Reaper przy promieniu.
Ostatnio edytowano 23 sty 2013, 17:36 przez ste100, łącznie edytowano 1 raz
|
|
Góra |
|
 |