Teraz jest 27 lis 2020, 09:13


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 30 maja 2014, 14:11 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 maja 2014, 13:48
Posty: 3
Mam problem z ustawieniem wersji kinowej po zainstalowniu DLC -Lair of Shadow Broker.
Zrobiłem to przy pomocy spolszczenia (Kryjówka Handlarza Cieni PL wersja 1.1.exe), wybrałem instalację i spolszczenie dodatku. Zainstalował się, ale teraz cała gra jest po angielsku i nie potrafię tego zmienić, ani zmieniając końcówki plików na INT, czy POL, ani przez programiki do spolszczeń.

Wcześniej wersję kinową gry (przed dodatkiem) ustawiłem zmieniając plik sku.ini i końcówki plików z folderu. CookedPC. Działało. Teraz nie chce. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc, czy też nie da się zmienić napisów na polskie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 30 maja 2014, 20:20 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Czy gra i dodatek są oryginalne?

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 31 maja 2014, 09:25 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 maja 2014, 13:48
Posty: 3
Tak. Gra pudełkowa, dodatek ze strony Bioware.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 31 maja 2014, 13:40 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 sty 2012, 00:42
Posty: 2379
Lokalizacja: Gdynia
Jakiego programu do zmiany napisów używałeś? Jeden z naszych użytkowników zamieścił kiedyś tutaj, na forum, program swojego autorstwa. Oto link: viewtopic.php?t=11785

Wypróbuj go. A jeśli już z niego korzystałeś, to pokombinujemy dalej.

_________________
Obrazek

Fan page Status Widmo --> https://www.facebook.com/StatusWidmo

tumblr Status Widmo --> http://statuswidmo.tumblr.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 31 maja 2014, 16:09 
Casual
Casual

Dołączył(a): 30 maja 2014, 13:48
Posty: 3
Nie z innego, chociaż wydawało mi się, że to ten sam użytkownik, ale program inny. Spróbowałem, ale nie chce mi nic zmienić. Chyba reinstaluję, tylko nie wiem czy użyć tego samego program do instalacji dlc. Popróbuję i zobaczę co z tego wyjdzie.

Edit: Główny problem polega na utrzymaniu wersji kinowej po zainstalowaniu tego DLC.

Edit2:
Przeinstalowałem grę. Zobaczę czy ten program zadziała, potem spróbuję zainstalować DLC.

Sorry. Teraz nie mogę ich usunąć, nie wiem czemu. Tak czy siak problem wciąż nie rozwiązany. Program zadziałał do momentu zainstalowania Shadow Broker'a, mimo iż poprzednie mniejsze DLC nie sprawiły takiego problem. Ten zaś zmienił całą grę na angielską. Ani ww. program ani spolszczenie nie pomogły. Jak polskich napisów nie było, tak nie ma.

Scaliłem posty. Następnym razem staraj się edytować, zamiast pisać jeden pod drugim. ;) /Kepason

Tak, napisy są włączone.


Ostatnio edytowano 01 cze 2014, 09:26 przez papakarlito, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 31 maja 2014, 20:18 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 sty 2013, 20:11
Posty: 1816
Gra w: Warframe, Stellaris, czeka na MEA
A możesz nie pisać jednych postów po drugimi? Za to bany są.
Istnieje opcja edytuj. ? Jakie bany? Co najwyżej upomnienie.

A sprawdzałeś czy w opcjach masz włączone napisy?

_________________
Obrazek

Polecam gierkę ;)

Shep: Ha!
Kasumi: Znalazłeś próbkę DNA?
Shep: Nie, kartę kredytową.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 17 cze 2014, 19:20 
Adept analogów
Adept analogów
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 mar 2014, 19:22
Posty: 252
Możesz po prostu odinstalować i zainstalować jeszcze raz albo po prostu zmienić tak jak było domyślnie czyli dubbing a co do dodatku to jak zrobisz tak jak Ci mówiłem to powinno działać o ile się nie mylę to korzystasz z tego http://social.bioware.com/project/3620/ wiem że niby tam pisze jak zmienić na wersję angielską z napisami ale polecam Tobie spróbować na razie bez kombinowania.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 17 cze 2014, 19:52 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 11:01
Posty: 599
Lokalizacja: Elizjum
Gra w: Seria Mass Effect, Seria Wiedźmin.
Zainstaluj od nowa grę i wtedy instaluj DLCeki na "czysto". Jeśli chcesz zmienić dubbing użyj tego programu - MassEffect 2 LST 11-09-04. współpracuje z ze wszystkimi dlc i nie wykrzacza gry. Sam go używam.

_________________
Nassana Dantius: Shepard ale ty nie żyjesz!
Shepard: Już mi lepiej.


Origin: michaledek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 07 lis 2014, 16:29 
Niedzielny gracz
Niedzielny gracz

Dołączył(a): 13 mar 2013, 21:55
Posty: 45
Gra w: MASS EFFECT 1-3, ETS2
@michałedek
podepnę się, bo mam też kłopot ze spolszczeniem Arrival. Instaluję grę z dlc (wszystkimi) zgodnie z procedurą, Przybycie i Handlarza z instalatorami fanowskimi, i w terminalu po odpaleniu gry (po połączeniu z Cerberusem) mam komunikat o Handlarzu polski a o Przybyciu angielski. Nawet LST nie pomógł. Nie wiem gdzie błąd zrobiłem...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z DLC i spolszczeniem
PostNapisane: 11 lis 2014, 18:15 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 lut 2012, 11:01
Posty: 599
Lokalizacja: Elizjum
Gra w: Seria Mass Effect, Seria Wiedźmin.
Instalujesz grę na "czysto", następnie Dlc Cerberusa i wszystkie następne jakie masz. Na koniec jednak zostaw Handlarza i Arrival. Zainstaluj je za pomocą spolszczeń. Zatwierdź dlc w necie. Uruchamiasz program LST stąd:
http://gexe.pl/forum/topic/21794-narzed ... seffect-2/

... i podczas instalacji wybierasz wersję angielską z napisami. I powinno śmigać.

Twój problem może wynikać, że już wcześniej bawiłeś się w zmianę języka i gra głupieje. LST ma też problem z powrotem do polskiego dubbingu, w moim wypadku gryzł się z Zaeedem (był po angielsku i nie chciał odpalić) - wystarczyło wtedy usunąc pliki z DLC Zaeed z folderu z grą i na nowo go zainstalować i zatwierdzić. Miałem grę po polsku, zmieniłem wsio znów na ang.
U mnie to zawsze działało.

_________________
Nassana Dantius: Shepard ale ty nie żyjesz!
Shepard: Już mi lepiej.


Origin: michaledek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 11 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules