Teraz jest 21 wrz 2019, 02:56


Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: brak dźwieku
PostNapisane: 15 lis 2012, 20:00 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 07 sty 2012, 16:43
Posty: 162
Kiedyś ktoś dał mi risena żebym sobie obczaił zainstalowałem i po 5 min wyłączyłem bo nie było dźwięku.

Nie wzruszony owym faktem dziś instaluje po raz kolejny z całkowicie innego źródła i dalej nie ma dźwięku ... Przy włączaniu gry jest ekran chyba taki niebieski coś sie tam dzieje i jest dziwny taki dźwięk poniej cisza ... totalna cisza. Gra działa normalnie wszystko ok ale nie ma dźwięku

Pytanie czy to wina programu czy może mojego sprzętu a przyznam sie ze to 1 raz takie coś mi sie zdarza.

sprzet co HP 7700 win XP dziwek creative live 24


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 09:09 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, 08:08
Posty: 351
Gra w: The best game ever - Gothic.
a z jakiego źródła ta gra?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 09:31 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 07 sty 2012, 16:43
Posty: 162
Nie jestem w stanie powiedzieć oryginał to nie jest, od czasu jazdy ze skyrimem raczej jestem ostrożny co do oryginałów :P Mimo ze gra jest juz leciwa i spokojnie moge nabyć oryginał jednak jak na nim będzie to samo ?

Granie bez dźwięku to jest dosć dziwne ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 12:55 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, 08:08
Posty: 351
Gra w: The best game ever - Gothic.
Próbowałeś instalować to na innym kompie? Wtedy będziesz wiedział, czy jest to wina trefnej instalki, czy twojego laptopa. W pirackich wersjach czasami ludzie wycinają pliki audio/video, żeby gra mniej zajmowała.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 15:38 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 07 sty 2012, 16:43
Posty: 162
Dokładnie tak samo pomyślałem. Sprostowując to nie laptop tylko PC zwykły biurowy jednak turbodoładowany :D dlatego o dziwo skyrima ciągną bez problemu.

Mam drugiego kompa z karta zintegrowaną ... gre obsłuży na pewno ale nie pociągnie , może watro sprawdzić czy jest dźwięk ... mogę jeszcze Creative w sumie wyłączyć i odpalić pokład ... kiepski ale działa.

Chyba ze jestem takim szczęśliwcem ze tamta gra od znajomego to to samo co mam teraz ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 16:43 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, 08:08
Posty: 351
Gra w: The best game ever - Gothic.
Sprawdź, czy dźwięk będzie na kompie u znajomego. Możesz jeszcze zobaczyć coś innego - gdy włączysz grę, zminimalizuj ją; włącz mikser dźwięku i zobacz, czy dźwięk dla aplikacji Risen nie jest wyłączony.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 16:55 
Adept analogów
Adept analogów

Dołączył(a): 07 sty 2012, 16:43
Posty: 162
Każda rada sie przyda coś na pewno zadziała albo i nie ... Możesz przybliżyć o co chodzi z dźwiękiem dla aplikacji bo nigdy tego nie widziałem. Mam XP oczywiście.

Być może to przez fakt posiadania karty dźwiękowej w grafice z racji HDMI ale jest to wyłączone.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: brak dźwieku
PostNapisane: 16 lis 2012, 18:47 
Wiedźma z Głuszy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 12:04
Posty: 4288
Lokalizacja: Korcari
Gra w: Wiedźmin, DA, Skyrim
Puklus , a Ty od wczoraj jesteś na tym forum? Regulamin się kłania: viewtopic.php?f=44&t=39 - pkt 14

_________________
"Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla."

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowanyOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules