Teraz jest 25 cze 2019, 19:08


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Patch 1.10
PostNapisane: 18 mar 2010, 18:40 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Risen Info napisał(a):
Dzisiaj Deep Silver wraz z 'Piraniami' opublikowały nowy patch dla swojego produktu - Risen, oznaczony numerem 1.10 Naprawia niewielką ilość błędów, gdyż jak wiemy gra okazał się praktycznie wolna od tak zwanych bugów. Są to przede wszystkim kosmetyczne zmiany. Szczegółowa lista zmian w rozwinięciu newsa.

Czytaj dalej...


Tak więc wreszcie mamy nowy patch. Ściągajcie i oceniajcie w tym topicu. W razie problemów także walcie tutaj.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 22 mar 2010, 17:16 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lis 2009, 14:36
Posty: 133
Gra w: Życie
Pojawił się problem po zainstalowaniu tego patcha. Ktoś zapomniał wgrać do tego patcha hotfixa usuwającego mgłę z gry. Po zainstalowaniu niweluje on ten hotfix oraz ewentualny hotfix polskich liter. Przedstawię poniżej patchowanie patcha ^^

1. Instalujemy najnowszą łatkę 1.1.
2. ściągamy Risen Hotfix 1.01 INT Entpackt ponownie.
3. Rozpakowujemy archiwum i zawartość kopiujemy do folderu: '\Risen\data\compiled', przedtem zmieniając nazwę tych plików tak by nie kolidowały z tymi już będącymi w tym katalogu.

Przykład:
Jeśli w tym folderze już istnieje plik 'materials.p00' wtedy musimy zmienić nazwę jego odpowiednika Z Hotfixa na 'materials.p01' a następnie skopiować.

Tyle jeśli tyczy się o mgłę. Na razie nie wiem jak przywrócić polskie znaki oraz hotfix z poprawioną czcionką. Ponowna instalacja tych łatek raczej nic nie da. ale mogę się mylić. Nie mam technicznych możliwości sprawdzenia tego rozwiązania

_________________
Obrazek

Gwardia Honorowa Bleachsoul.pl | Junior Admin G.Up | Redaktor Risen.info


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 17 kwi 2010, 12:04 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 kwi 2010, 12:03
Posty: 1
Gra w: Risen
Mam problem z tym patchem... po zainstalowaniu go zniknęły mi wszystkie napisy w grze. Nie widać guzików w menu, imion postaci itp. Da się coś z tym zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 17 kwi 2010, 14:43 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Może spróbuj otworzyć plik ConfigDeflaut.xml z katalogu Deep Silver/Risen/data/ini

i znajdź to:

Kod:
<Language

         CompleteLocTable="true"

         ForceSubtitles="true"

         SubtitleLanguage="Polish"

         VoiceLanguage="English"

      >

      </Language>


I tak ustaw. Jeśli tak masz albo nic nie da to przeinstaluj grę i wtedy na nią patch.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 17 kwi 2010, 22:52 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 kwi 2010, 22:45
Posty: 3
Witajcie

Ja mam dokładnie ten sam problem, wraz z instalacją patcha 1.10 znikają czcionki, może komuś udało się rozwiązać problem? Może jest patch dedykowany do polskiej wersji jezykowej? Próbowałem na czystej wersji i sprawdzałem wpisy w pliku ConfigDeflaut.xml, bez efektu :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 18 kwi 2010, 07:28 
Pierwsza zarwana nocka
Pierwsza zarwana nocka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2009, 22:32
Posty: 549
Lokalizacja: Serwer GW
Gra w: Skyrim, Orcs Must DIe, Dungeon Siege III, Deus Ex: Bunt Ludzkości, Super Meat Boy
Może spróbuj ściągnąć program Risen ModStarter (na razie wersji PL nie ma, ale jest w drodze) i tam w menu Tools powinien być Risen Tuning. Pogrzeb tam w ustawieniach, może coś masz wyłączone co wpływa na napisy... Jeśli nie - to nie wiem, może Risen Custom Font z ModStartera zmień czcionkę? Nic innego mi do głowy nie przychodzi..

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 18 kwi 2010, 07:42 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 kwi 2010, 22:45
Posty: 3
Jak na razie jedyny sposób do jakiego doszedłem to przywrócenie starej wersji pliku strings.pak (z przed spatchowania), po patchu zajmuje dwa razy więcej dlatego boje się że mogą w trakcie gry robić się "krzaki". ModStartera jeszcze nie próbowałem, zresztą ten link nie działa http://risen.info.pl/remository/func-showdown/2/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 04 paź 2010, 08:40 
Casual
Casual

Dołączył(a): 04 paź 2010, 08:28
Posty: 4
Czy jak mi wszystko dobrze działą bez tego patcha , to opłaca mi się go instalować? gra działa bez przycięc, na full ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 17 sty 2011, 19:04 
Casual
Casual

Dołączył(a): 17 sty 2011, 18:58
Posty: 1
Mam pytanie. Czym otworzyć patcha od cenegi? wiem jak to brzmi, ale mam zainstalowane osu i patcha zapisuje mi jako plik .osz (używany do beatmap do wspomnianego osu)?
Edit: Olśniło mnie (dosłownie), żeby zmienić rozszerzenie na .exe. Sry za posta.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Patch 1.10
PostNapisane: 21 sty 2011, 22:10 
Casual
Casual

Dołączył(a): 21 sty 2011, 22:04
Posty: 2
Lokalizacja: Polska
Gra w: Risen, Settlers VI
U mnie po instalacji tego patcha gra się spowolniła. <_< Mam słaby sprzęt i dlatego zaraz to zauważyłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules