Teraz jest 25 cze 2019, 18:08


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy będzie działać?
PostNapisane: 15 kwi 2013, 16:49 
Casual
Casual

Dołączył(a): 15 kwi 2013, 16:40
Posty: 1
Cześć,
zastanawiam się nad kupnem gry Risen. Jestem można by powiedzieć fanem serii Gothic(Grałem w 1,2,3,ZB tylko w arcanię nie, bo mi nie pójdzie)
Odnośnie Risen`a mam takie pytanie. Czy na poniższych wymaganiach gra będzie płynnie działać? Pytam, bo np. w Gothic 3(a wymagania są podobne) trochę grę zacina.

Wymagania:
System: Win 7 Professional (2,0 w klasyfikacji wydajności)
Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30 GHz
RAM: Zainstalowana 4 GB(dostępne 3,87 GB)
Karta graficzna: Intel(zintegrowana)
Typ systemu: 64 bit


Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy będzie działać?
PostNapisane: 15 kwi 2013, 16:58 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2013, 13:37
Posty: 94
Gra w: RPGi, obecnie Risen
Core 2 Duo 3 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 2.5 GB HDD, Windows XP/Vista

To są wymagania. Powinno pójść - nie wiem jak z systemem bo nie grałem, ale raczej się uruchomi.
W Gothicu 3 praktycznie zawsze będzie lagowało bo gra jest okropnie zoptymalizowana. Mnie też nie chodzi płynnie, mimo że taka Arcania choćby śmiga.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy będzie działać?
PostNapisane: 15 kwi 2013, 18:01 
Fechmistrz krzyżaka
Fechmistrz krzyżaka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, 08:08
Posty: 351
Gra w: The best game ever - Gothic.
System tu nic do rzeczy nie ma, bo gra nie jest wcale taka stara. Ponadto potwierdzić mogę, że u mnie działa na tym samym systemie. Słabym punktem jest tutaj karta graficzna i raczej nie odważył bym się tutaj mówić wprost (i z przekonaniem), że gra będzie chodzić. Mimo wszystko, R1 bliżej do G3, aniżeli Arcanii, więc szanse jakieś są.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Czy będzie działać?
PostNapisane: 16 kwi 2013, 18:32 
Pierwszy gamepad
Pierwszy gamepad
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2013, 13:37
Posty: 94
Gra w: RPGi, obecnie Risen
Właśnie, sprawdź może pamięć RAM kart graficznej.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style by Daniel St. Jules